מסעדת פלנטי תל אביב
קרדיט תמונה – יונתן בן חיים

בול בזמן: האנשים מאחורי אמריקה בורגרס יעשו אתכם בריאים

לאחר מסע קולינרי ורוחני האנשים מאחורי אמריקה בורגרס המוערכת פותחים את פלנטי, אחות קטנה שתציע קערות בריאות מנחמות ומלאות כל טוב
שיתוף

תוכן עניינים

האנשים מאחורי אמריקה בורגרס שמככבת תכופות בצמרת רשימות ההמבורגרים הטובים בתל אביב, משיקים את פלנטי (Planty) מזללה מהירה ובריאה הממוקמת בסמוך למזללת ההמבורגרים הוותיקה.

טלי פל, תמיר לוי ורועי הנדלס יצאו למסע ברחבי העיר בכדי למצוא מנות טעימות, בריאות, משביעות ולא כבדות מדי שהם בעצמם היו שמחים לאכול ושיאפשרו להם להמשיך לתפקד ביום העבודה מבלי ליפול לנמנומים בלתי צפויים

עוד טעימה: פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר לחמם את החורף

לאחר המסע הקולינרי שהיה לעיתים גם מסע רוחני, החליטו השלושה ליצור תפריט המבוסס על קערות מושקעות עם מבחר מרכיבים טריים, איכותיים ועונתיים תוך מחשבה על החיבור ומערכת היחסים בין כל מרכיב למרכיב בקערה.

מסעדת פלנטי – מה יש לזלול?

התפריט מתחלק לשתי קטגוריות – קערות סלט כמו בול מוצרלה עגבניות עם קינואה לבנה חמה, שקדים קלויים, שום קונפי עגבניות צלויות, דלעת וגזר צלויים, פלפל קלוי, בזיליקום, רוקט, מיקס עלים, פלפל אדום וצהוב ורוטב בלמי מצומצם או בול פטה עדשים עם פטה משק דותן, עדשים שחורות מונבטות, שקדים קלויים, פלפל קלוי, גילופי גזר, כרוב לבן חי, מלפפון, עגבניה, צנונית, חסה ורוטב יוגורט טחינה (54-56 ש"ח).

מי שרוצה קצת יותר בשר בסלט שלו יוכל למצוא בתפריט בול צ'יקן תמרהינדי עם עוף צלוי מפורק חם, קינואה אדומה חמה, קשיו קלוי, כרוב צלוי, כרוב לבן חי, סלרי טרי, מלפפון, צנונית בזיליקום, חסה ורוטב קשיו-תמרהינדי או בול עוף קיסר עם עוף צלוי מפורק, אורז אדום חם, קרוטונים, כרוב צלוי, סלרי טרי, מלפפון, עגבניה, רוקט, חסה ורוטב קיסר-קשיו-פרמזן (58 ש"ח).

אגף הקערות החמות יספק אופציה מנחמת ומפנקת לימים הקרים שאולי מי יודע עוד יגיעו עם בול קינואה טופו תאילנדי עם קשיו קלוי, כרוב צלוי, כרוב לבן חי, גילופי גזר, מלפפון, עגבניה, כוסברה, בזיליקום, חסה ורוטב קשיו ג׳ינג׳ר או בול אורז מיסו טופו עם פטריות צלויות בשמן זית, אורז אדום חם, גרעיני חמנייה פיקנטיים, פולי סויה מונבטים, גילופי גזר, כרוב לבן חי, מלפפון, בזיליקום, מיקס עלים ורוטב מיסו שומשום (56 ש"ח).

הקערות של פלנטי תל אביב
הקערות של פלנטי תל אביב | צילום: יונתן בן חיים

גם כאן יוצעו קערות לחובבי הבשר עם בול אריסה צ'יקן עם עוף צלוי מפורק, קינואה לבנה חמה, גרעיני דלעת קלויים, גרגירי חומוס, כרוב אדום חי, סלרי טרי, מלפפון, כוסברה, נענע, רוקט, מיקס עלים ודלעת, גזר, וכרוב צלויים ברוטב אריסה חבשוש ולימון כבוש או בול טאקו דג עם סלמון צלוי, קינואה אדומה חמה, טורטייה קראנץ', אבוקדו, שעועית שחורה, דלעת וגזר צלויים, כרוב לבן חי, עגבנייה, כוסברה, מיקס עלים ורוטב כוסברה חלפיניו מוחמץ (58-66 ש"ח).

בעונת החורף יציעו במקום גם מגוון של מרקים חמים כמו מרק עוף עם ציר עוף, גזר, סלרי, תרד, תפוחי אדמה, בצל לבן ועוף מפורק; מרק עדשים כתמות עם סלרי, בצל לבן, גרידת לימון וכמון; מרק כתום עם בטטה, דלעת, גזר, בצל לבן וחלב קוקוס ועוד מרקים מתחלפים (38 ש"ח).

בהצהרה לתקשורת מסר רועי הנדלס מבעלי המקום כי:

"'אמריקה בורגרס נולד מתוך אהבה של שלושתנו ורצון למלא חוסר שהיה לנו בעיר. פלנטי עושה בדיוק אותו דבר ומבטא תשוקה שלנו לאוכל יומיומי בריא וטרי, מאוזן יותר וטוב יותר לגוף. עבדנו הרבה על המקום, גיבשנו תפריט והתעקשנו על הרכב תזונתי מרים, בנינו קונספט ויצרנו אווירה. בעינינו זה העתיד – רגל אחת בעולמות הקומפורט-פוד של ההמבורגר, ורגל שנייה בחוויה האורבנית המהירה, שבסופה אתה עדיין יודע מה אתה מכניס לפה".

פלנטי | אחד העם 38, תל אביב | שבת-חמישי 11:00-16:00 | הזמנות בטלפון 03-728-3832 ומשלוחים בוולט

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

כתבות בשבילך

חבל לפספס