המטבח של רמה משיקה תפריט חורף
קרדיט תמונה – איתמר גינזבורג
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת המטבח של רמה, מחלוצות טרנד מהשדה לצלחת (Farm to Table) ששוטף את סצנת הקולינריה הישראלית בשנים האחרונות, משיקה תפריט פיקס חדש לעונת החורף עם מנות אירופאיות קלאסיות וטאץ' ים תיכוני ערבי מקומי.

המסעדה המוערכת של השפית רמה בן צבי ממוקמת ביישוב הקהילתי נטף מול הנוף של הרי ירושלים, במקום מטופחת לה גם גינת ירק ותבלין המשמשת להרכבת המנות העונתיות והמתחלפות על פי מה שמציעה האדמה באותו היום.

בין המנות בתפריט החורף החדש של המטבח של רמה תמצאו לחם פוגאס עם קרם סלק ועגבניות מיובשות, חריף של ראג'י, קונפי שומר וזיתים ועוד לחמים פרי שיתוף פעולה בין המסעדה לאופה המוערך אנומראל עוגן מאבו גוש.

עוד תמצאו בתפריט חסה ואנדיב עם ויניגרט צלפים, פריקי מטוגן, סלרי וצנון כבושים ואבן יוגורט; שורשים צלויים בטאבון עם קרם גבינת שחת של ברקנית, צ'יפס ארטישוק ירושלמי וג'רג'יר; צלע טלה עם פירה תפוחי אדמה, שאלוטס וציר בקר מצומצם; רוסט סינטה עגל עם קרם פטרוזיליה ובצק פריך עם זעתר וזיתים מיובשים ואנילוטי ארטישוק ירושלמי ומסקרפונה עם חמאה, מרווה, סמנה ואספרגוס

באגף הדגים תמצאו פילה מוסר ים ברוטב חמוסטה, קונפי שום, עלי תרד ואפונה במעטפת בצק; פילה דניס ברוטב יוגורט חם עם עגבנייה שרופה, קראמבל צלפים ותפוח אדמה ועוד.

לקינוח יציעו בתפריט החורף החדש לילות ביירות עם קצפת לאבנה, פיסטוקים, סירופ למון גראס וקונפיטורת הדרים. את הארוחה מלווה תפריט יין ישראלי מקומי של יקבי בוטיק מובילים מאזור הרי יהודה וירושלים.

מחיר הארוחה עומד על 296 ש"ח לסועד לא כולל שתייה ואלכוהול.

המטבח של רמה הוקמה כבר בשנת 1995 והפכה עם השנים למוסד קולינרי ומוקד עלייה לרגל לפודיז באשר הם. בסוף שנת 2016 המסעדה כולתה כליל בשרפת יער ונפתחה מחדש בתחילת שנת 2019 בהובלת אלה בן צבי, בתה של רמה כשעל המטבח כיום אמון השף בר קוך (פפינו, פורטפינו).

המטבח של רמה | נטף | חמישי החל מ-19:30, שישי ב-9:00, 12:00 ו-15:00, שבת 12:00 ו-15:00 | לא כשר | הזמנות מראש בטלפון 050-3700954 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס