מסעדת המקדש החדשה בפתח תקווה
קרדיט תמונה – דויד ששון
שיתוף

תוכן עניינים

לאחר כ-5 שנים ששהתה במיקום לא הכי אידאלי למסעדת שף, מתחם אושילנד בכפר סבא, מסעדת המקדש של השף לירן בלו מחשבת מסלול מחדש ועוברת למשכנה החדש והמורחב בפתח תקווה.

מסעדה המקדש היא מסעדת שף כשרה המתמחה בבשר מקומי עם תפריט המשתנה בתדירות גבוהה על פי הנתחים וחומרי הגלם העונתיים הזמינים לשף.

עוד טעימה: מה יש לזלול בארוחת הסילבסטר של מסעדת המקדש
מסעדת הבוקרים עם סניף תל אביבי ראשון
שגב לאונג' אנד בר נפתח בפתח תקווה

מסעדת המקדש פתח תקווה – מה בתפריט?

שף לירן בלו הרכיב תפריט עם מבחר מנות בפרשנות אישית ובמגוון טכניקות בישול מסורתיות ומודרניות, מעישון בשרים לבישול בוואקום או בישול מולקולרי. חלק מהבשרים במסעדה מוגשים נאים לשולחן עם אבני בזלת רותחות לצריבה אישית על פי טעמו של כל סועד.

בתפריט ההרצה מציע בלו מנות ראשונות כמו פסיפס סלמון עטוף באצת נורי שרופה עם גספצ'יו מלפפון ומנטה; פטה כבד מתובל בויסקי וקרם קלמנטינה; טרטר פילה בקר עם זעתר, צלפים, פטריות יער וכמהין ועוד (49-66 ש"ח)

מסעדת המקדש פתח תקווה
מסעדת המקדש פתח תקווה

בעיקריות מציעים במקדש מנות כמו ספריבס טלה מעושן על קרם ארטישוק ירושלמי; תבשיל כתף ובשר לחי עגל בבישול ארוך בציר בקר ובירה לבנה; אסאדו מבושל בציר יפני עם תבשיל פריקי ורוטב פונזו ועוד (89-139 ש"ח)

כמו כן מוצעים מבחר נתחי בשר משובחים ומיושנים לצלייה אישית בשולחן על אבני בזלת בחום של 600 מעלות כמו טומהוק ישראלי ביישון יבש של 42 יום; נתח קצבים פרת הולנשטיין או טעימות בשרים לצריבה אישית לבחירת השף (42-62 ש"ח למאה גרם, 139 ש"ח לטעימות בשרים)

בגזרת הקינוחים מציעים במקדש פבלובה מפורקת עם קרם פטל, לימון ווניל; עוגת נמסיס עם קרם פיסטוק ומסקרפונה; עוגת מנגו ומקרון מנגו ועוד (37-58 ש"ח)

עוד טעימה: מסעדת מארי של אביב משה נפתחת על חוף ימה של נתניה

בנוסף מציעים במקדש תפריט טעימות זוגי במחיר של 250 ש"ח לסועד הכולל זוג אמוז בוש, 3 מנות ראשונות, זוג מרענן חך, 2 מנות עיקריות, קינוח זוגי ושתייה חמה וקרה. ניתן להוסיף חבילת 4 כוסות של יין ישראל או קוקטיילי הבית ב-85 ש"ח לסועד.

בנוסף מתקיימת במסעדה אחת לשבועיים ארוחת טעימות בת 12 מנות המשולבת עם סדנה וטעימות וויסקי במשך 3 שעות במחיר של 350 ש"ח לסועד.

לכבוד הפתיחה מציעים בהמקדש קופון הנחה של 15 אחוז על ארוחת הטעימות למשך כל חודש מאי למי שיזמין מקומות אונליין, יתייג את המסעדה בסטורי בעמוד האינסטגרם ויציג אותו למלצר.

מסעדת המקדש | כתובת: הפסגות 9, פארק עופר, פתח תקווה | טלפון: 09-9777007 | ראשון עד חמישי 12:00-22:30

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס