גוואקמולי הפך מזמן למטבל שחוצה גבולות ומטבחים, הממרח מלא הטעמים לוכד את המהות הבסיסית של המטבח המקסיקני וההיסטוריה העשירה שלו. המטבל הירוק שמקורו אל האצטקים, התפתח והשתדרג עם השנים אך בבסיסו נשארו המרכיב העיקרי: אבוקדו בשל ומתובל לשלמות.
עוד טעימה: איך לבחור אבוקדו מושלם אצל הירקן
מתכון לגוואקמולי מקסיקני
מרכיבים
- 3 אבוקדו בשלים
- 2 כפות מיץ לימון
- כפית מלח
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- רבע כוס בצל אדום קצוץ
- חצי כוס עגבניות פרוסות לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל חלפיניו פרוס דק (לא חובה)
הוראות הכנה
- חתכו את האבוקדו לחצאים, הסירו את הגרעין ורוקנו את בשר האבוקדו הבשל לקערה גדולה.
- השתמשו במזלג או מועך תפוחי אדמה על מנת למעוך את האבוקדו למרקם המועדף עליכם, אם גס או חלק.
- הוסיפו מיץ לימון ומלח וערבבו היטב.
- הוסיפו את הכוסברה, השום, הבצל והעגבניות והתאימו כמויות לפי הטעם. אם אתם משתמשים בפלפל חריף, הוסיפו אותו גם כעת.
- ערבבו בעדינות עד איחוד, תקנו תיבול והגישו.
עוד טעימה: איך לקלף אבוקדו בקלות ובמהירות
טיפים לגוואקמולי מושלם
גוואקמולי מושלם וקרמי מתחיל כאמור באבוקדו מושלם. בחרו באבוקדו רך ובשל שמגיב ללחיצה קלה. אם אתם מתכננים להכין גוואקמולי רק בעוד כמה ימים, העדיפו לרכוש אבוקדו מוצק יותר והניחו לו להבשיל בטמפרטורת החדר.
אם אתם רוצים להוסיף ניגודיות מרעננת, במיוחד בימים חמים יותר, השתמשו בבצל, עגבניות ומיץ לימון קרים. בכך תשמרו על הגוואקמולי קריר ומרענן ותוסיפו מרקם קריספי לעגבניות ולבצל.
מומלץ להמתין 10-15 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג כראוי. כסו את פני השטח עם ניילון נצמד בכדי למנוע חמצון והגישו. אתם יכולים לשמור את הגוואקמולי המוכן במקרר עד ליממה. הקפידו להניח ניילון נצמד על פני השטח של הגוואקמולי לפני האחסון במקרר בכדי למנוע ממנו להשחיר במגע עם אוויר. המתינו כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר לטעם מיטבי.
אבוקדו הוא פרי רבגוני. אל תהססו להוסיף לגוואקמולי רכיבים אחרים לטעמכם כמו שמנת חמוצה והגישו לצד צ'יפס טורטייה, טאקוס או נאצ'וס. אתם יכולים גם למרוח גוואקמולי על פרוסת לחם לסנדוויץ' או כממרח מרענן להמבורגר בלחמנייה.
יש לכם מתכון לגוואקמולה המושלם? מכירים רכיב אחד שהופך גוואקמולי למדהים במיוחד? שתפו אותנו ואת הזללנים הרעבים בתגובות.