איך להכין גוואקמולי: מתכון מקסיקני לעונת האבוקדו

מתכון לגוואקמולי מקסיקני לפי הספר שעובד בכל פעם מחדש עם אבוקדו טרי וכמה מרכיבים פשוטים שמשתלבים יחד למטבל שאי אפשר לעמוד בפניו.
קערת גווקאמולי ביתי
קערת גווקאמולי ביתי

גוואקמולי הפך מזמן למטבל שחוצה גבולות ומטבחים, הממרח מלא הטעמים לוכד את המהות הבסיסית של המטבח המקסיקני וההיסטוריה העשירה שלו. המטבל הירוק שמקורו אל האצטקים, התפתח והשתדרג עם השנים אך בבסיסו נשארו המרכיב העיקרי: אבוקדו בשל ומתובל לשלמות.

עוד טעימה: איך לבחור אבוקדו מושלם אצל הירקן

מתכון לגוואקמולי מקסיקני

מרכיבים

  • 3 אבוקדו בשלים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית מלח
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • רבע כוס בצל אדום קצוץ
  • חצי כוס עגבניות פרוסות לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל חלפיניו פרוס דק (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. חתכו את האבוקדו לחצאים, הסירו את הגרעין ורוקנו את בשר האבוקדו הבשל לקערה גדולה.
  2. השתמשו במזלג או מועך תפוחי אדמה על מנת למעוך את האבוקדו למרקם המועדף עליכם, אם גס או חלק.
  3. הוסיפו מיץ לימון ומלח וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את הכוסברה, השום, הבצל והעגבניות והתאימו כמויות לפי הטעם. אם אתם משתמשים בפלפל חריף, הוסיפו אותו גם כעת.
  5. ערבבו בעדינות עד איחוד, תקנו תיבול והגישו.

עוד טעימה: איך לקלף אבוקדו בקלות ובמהירות

עדכונים טעימים למייל!

טיפים לגוואקמולי מושלם

גוואקמולי מושלם וקרמי מתחיל כאמור באבוקדו מושלם. בחרו באבוקדו רך ובשל שמגיב ללחיצה קלה. אם אתם מתכננים להכין גוואקמולי רק בעוד כמה ימים, העדיפו לרכוש אבוקדו מוצק יותר והניחו לו להבשיל בטמפרטורת החדר.

אם אתם רוצים להוסיף ניגודיות מרעננת, במיוחד בימים חמים יותר, השתמשו בבצל, עגבניות ומיץ לימון קרים. בכך תשמרו על הגוואקמולי קריר ומרענן ותוסיפו מרקם קריספי לעגבניות ולבצל.

מומלץ להמתין 10-15 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג כראוי. כסו את פני השטח עם ניילון נצמד בכדי למנוע חמצון והגישו. אתם יכולים לשמור את הגוואקמולי המוכן במקרר עד ליממה. הקפידו להניח ניילון נצמד על פני השטח של הגוואקמולי לפני האחסון במקרר בכדי למנוע ממנו להשחיר במגע עם אוויר. המתינו כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר לטעם מיטבי.

אבוקדו הוא פרי רבגוני. אל תהססו להוסיף לגוואקמולי רכיבים אחרים לטעמכם כמו שמנת חמוצה והגישו לצד צ'יפס טורטייה, טאקוס או נאצ'וס. אתם יכולים גם למרוח גוואקמולי על פרוסת לחם לסנדוויץ' או כממרח מרענן להמבורגר בלחמנייה.

יש לכם מתכון לגוואקמולה המושלם? מכירים רכיב אחד שהופך גוואקמולי למדהים במיוחד? שתפו אותנו ואת הזללנים הרעבים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
שומרים על אבוקדו טרי ליותר משבוע
איך לא חשבנו על זה: הטריק ששומר על אבוקדו טרי למשך שבוע
מדריכים וטיפים
פופ אפ מקסיקני Playa Patron במסעדת קוקו תאי
טקילה! פופ אפ מקסיקני לוהט מגיע לקוקו תאי של נדב ודניאל
אירועים ופסטיבלים
דוריטוס במקסיקנה
דוריטוס גורמה בשקית: מקסיקנה משיקה מנה חדשה ומפתיעה
חדשות האוכל
גידול אבוקדו בבית
עשו זאת בעצמכם: איך לגדל אבוקדו בבית?
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
תשכחו מ"היין הקבוע": הכנו לכם את המדריך שיעשה סדר בארבע כוסות עם יינות מומלצים, מארזים מיוחדים ובחירות שלא תצטערו עליהן >>
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים ופסטיבלים
תל אביב מזמינה אתכם לחגיגה מתוקה של עוגות וסיפורים ובתי קפה – עם מופעים, סיורים, תערוכות וסדנאות לכל המשפחה. גולת הכותרת - תחרות עוגת העיר >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
רגע לפני חנוכה: כמה קלוריות יש בסופגנייה?
מדריכים וטיפים
רך ועסיסי: איך מכינים חזה עוף בנינג'ה גריל?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל