בדקנו: זו הדרך הנכונה לשמור סלרי טרי במקרר ובמקפיא

סלרי טרי נוטה לאבד את פריכותו במהירות באחסון לא נכון. כך תשמרו על הסלרי שלכם טרי ופריך לאורך זמן במקרר ובמקפיא בכמה צעדים פשוטים
איך לאחסן סלרי טרי
איך לאחסן סלרי טרי
שיתוף

אם גם אתם מוצאים את עצמכם ניגשים למקרר, מקווים לנגוס בסלרי פריך, רק בכדי לגלות ירק עצוב וריק מחיים במקום? בכדי להימנע מהתופעה המצערת, כדאי להכיר את השיטות הטובות ביותר לאחסון סלרי שישמרו עליו טרי ופריך למשך שבועות.

בפוסט הבא נדריך אתכם על כל מה שצריך לדעת על אחסון סלרי לטווח הזמן הקצר והארוך, עם הטכניקות, הטיפים והסודות הקטנים.

עוד טעימה: איך לאחסן שמיר במקרר ובמקפיא

המדריך המהיר לזללן העסוק

אם אתם קצרים בזמן אבל עדיין רוצים את הפריכות המיוחלת, זה מה שחשוב שתדעו.

  • עטפו בנייר כסף: מומלץ לעטוף את הסלרי בנייר כסף ולשמור אותו במקרר עד לשבועיים.
  • השתמשו במים: לאחסון לטווח קצר, קצצו את הבסיס ושמרו את הגבעולים בצנצנת עם מים במקרר.
  • חליטה לפני הקפאה: לאחסון לטווח הארוך, חלטו את הסלרי למשך 3 דקות, העבירו מיד לאמבטיית קרח, סננו והקפיאו.
  • החייאה מהירה: אם הסלרי החל לנבול, השרו אותו במים קרים למשך מספר שעות על מנת להחזיר את הפריכות.

איך לבחור סלרי טרי

בחירה נכונה בסלרי טרי היא הצעד הראשון בשמירה על טריותו לאורך זמן, לא משנה אם תשמרו עליו במקרר או במקפיא.

  • חפשו אחר עלים ירוקים: עלי הסלרי צריכים להיות ירוקים ומלאי חיים, לא מצהיבים או עם סימני נבילה.
  • בדקו את הגבעולים: בחרו בסלרי עם גבעולים יציבים ופריכים. הגבעול צריך להישבר בקלות לכן מומלץ להימנע מאלו שמרגישים רפויים.
  • בחנו את הצבע: העדיפו סלרי עם צבע ירוק אחיד. כתמים כהים או אזורים עם שינויי צבע יצביעו על פציעות או קלקול.
  • הריחו: סלרי טרי יהיה בעל ריח נקי ומעט מתקתק. כל ריח לא אופייני מעיד בדרך כלל שהסלרי עבר את שיאו.
  • בדקו את הבסיס: בסיס הסלרי צריך להיראות טרי, לא יבש או חום. החלק העליון צריך להיות מחובר היטב ולא קצוץ.

עוד טעימה: איך לשמור ג'ינג'ר במטבח

איך לשמור סלרי במקרר

לאחר שחזרתם עם סלרי טרי הביתה, עקבו אחר הכללים הבאים.

  • הימנעו משטיפה: שמרו על הסלרי לא שטוף עד השימוש; עודף לחות תזרז תאיץ את תהליך הריקבון.
  • היפטרו משקית הניילון: אם הסלרי הגיע בשקית ניילון, היפטרו ממנה בכדי למנוע מגז אתילן לפגוע בגבעולים.
  • עטפו בנייר אלומיניום: עטפו את הסלרי בנייר אלומיניום (לא הדוק מדי) ושמרו במגירת הירקות במקרר עד לשבועיים ימים.

אם אתם מתכננים להשתמש בסלרי בתוך שבוע, תוכלו להשתמש בשיטת האחסון הבאה:

  1. קיצוץ הבסיס: קצצו את בסיס הסלרי בכדי להכין אותו לספיגת הלחות.
  2. השרו במים: העמידו את הגבעולים בצנצנת או אגרטל גבוה עם מים קרירים, ממש כמו זר פרחים.
  3. הכניסו למקרר: הניחו את הצנצנת או האגרטל במקרר. המים ישמרו על הלחות ועל הפריכות של הסלרי.
  4. החליפו מים: החליפו את המים באגרטל מדי יומיים בכדי להימנע מצמיחת בקטריות.

אם הסלרי בכל זאת החל להראות סימני עייפות מוקדם מהצפוי, תוכלו להשרות את הגבעולים במי קרח לשעה עד כמה שעות בכדי להחזיר לו את הפריכות המיוחלת. ניתן גם לשמור את העלים בתוך מגבת נייר לחה במקרר עד לשבוע ימים ולשלב במרקים ובצירים.

הקפאת סלרי

אם אתם מוצאים את עצמכם עם כמות סלרי גדולה בהרבה מהמתוכנן, שקלו להקפיא את הסלרי עד לשנה בשיטה הבאה:

    הכנה: שטפו את הסלרי וחתכו אותו לחתיכות קלות לטיפול
    חליטה: הרתיחו את החתיכות במים למשך 3 דקות.
    קירור: העבירו מיד את הסלרי לקערה עם מי קרח בכדי לעצור את הבישול.
    ייבוש: ייבשו את חתיכות הסלרי בעזרת מגבת נקייה להסרת לחות.
    הקפאה: פזרו את הסלרי על תבנית אפייה. לאחר שהסלרי קופא, העבירו לשקית או קופסה מתאימה למקפיא.

אם יש לכם את האופציה, אפשרות נוספת להקפאה מהירה היא לאטום את הסלרי בשקית וואקום ולהקפיא, זאת מבלי צורך בחליטה מוקדמת. שיטה זו מומלצת לסלרי שמיועד לשימוש במיצים ושייקים.

יש לכם שיטה ששומרת על הסלרי טרי לזמן רב? סוד להחייאת סלרי שראה ימים טובים יותר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.