עגבניות או לא להיות: רטבים, מרקים, סלטים, תבשילים, אין ספור מנות שעגבניות משתלבות בהן בכל יום ויום בכל בית ישראלי. הדרך אל המנות המיוחלות לעומת זאת יכולה לעיתים להיות מסובכת יותר משנראה, בעיקר בכל מה שקשור לקילוף וחיתוך עגבניות.
לפעמים יש צורך לקלף את העגבניות בטרם הבישול משלל סיבות שונות. הקליפה עלולה להיות קשיחה יותר, מרירה ועלולה להפריע להשגת המרקם הרצוי של המנה.
כולם כבר מכירים את השיטה היעילה לקילוף עגבניות במהירות על ידי הרתחה קצרה במים וקירור באמבטיית קרח אך מסתבר שיש שיטה יעילה וקלה אף יותר לקילוף עגבניות – באמצעות המיקרוגל.
עוד טעימה: איך לקלף עגבניות – כל השיטות היעילות
למה בכלל לקלף עגבניות?
ישנן כמה סיבות מדוע אנשים מעדיפים לקלף עגבניות לפני האכילה או הבישול. הקליפה של העגבנייה יכולה להיות קשה, מרירה או עם מרקם לעיס שלא מתאים למנה שאתם רוצים לבשל כמו רטבים ומרקים. הסרה של הקליפה לפני הבישול תסייע להפוך את המנה לקרמית וחלקה יותר.
בנוסף, קליפת העגבנייה יכולה להכיל חומרי הדברה או כימיקלים אחרים שרעים לבריאות, קילוף שלהן יכול להפחית את החשיפה לחומרים הללו. כמובן שאין חובה לקלף את העגבניות ואם אתם אוהבים את הטעם ואת הצבע ומעוניינים לצרוך את הערכים התזונתיים שבקליפה, תוכלו לעשות זאת ללא בעיה.
עוד טעימה: איך לשמור עגבניות לאורך זמן במטבח
איך לקלף עגבניות באמצעות מיקרוגל ביתי
כן, מתברר כי חימום קצר של עגבניות במיקרוגל הוא פתרון יעיל במיוחד לכל מי שמעוניין לקלף עגבניות בקלות ובמהירות, זאת מבלי להמתין לרתיחת המים ומבלי להעביר לאמבט קרח לאחר מכן.
בכדי לקלף עגבניות באמצעות שימוש במיקרוגל לא תצטרכו דבר מלבד צלחת מותאמת לשימוש במיקרוגל, סכין ומזלג. תוכלו גם להשתמש בקערה עם מי קרח בכדי לקרר את העגבניות במהירות לפני הקילוף ולעצור את תהליך הבישול, אך בשיטה הזו השימוש במי קרח אינו חובה, כל עוד עוקבים אחר הכללים כראוי.
תוכלו להשתמש בכל סוג וגודל של עגבניות טריות, הימנעו משימוש בעגבניות פצועות או בשלות יתר על המידה. סכין חדה תסייע לחרוץ חריצים בעגבניות ולהסיר את הקליפה בקלות יתר והמזלג מיועד להסיר את הקליפה מהעגבנייה לאחר החימום, למרות שתוכלו גם להשתמש באצבעות אם אתם מעדיפים, אך חשוב להיזהר מכוויות בזמן הקילוף.
עוד טעימה: פסטיבל העגבנייה הראשון של ישראל יוצא לדרך
לפני החימום:
– שטפו את העגבניות תחת מים זורמים קרים והסירו לכלוך ואבק שהצטבר.
– חרצו איקס קטן בעזרת סכין חדה בתחתית של כל עגבנייה.
– הוסיפו חתכים קטנים סביב הגבעול בכדי לאפשר לאדים להשתחרר בזמן החימום ולמנוע התפוצצות של העגבנייה במיקרו.
חימום עגבניות במיקרו:
– הניחו את העגבניות בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל בשכבה אחת אחידה, הימנעו מלערום את העגבניות אחת על השנייה.
– חממו את העגבניות במיקרוגל למשך חצי דקה. בדקו אם הקליפה החלה להתקמט ולהיפרד מן העגבנייה. אם לא, חממו לחצי דקה נוספת או עד שהקליפה מתחילה להיפרד. הימנעו מחימום יתר של העגבניות בכדי שלא יתחילו להתבשל.
קילוף עגבניות:
– הוציאו את העגבניות מהמיקרו והניחו להן להתקרר למספר שניות. הקליפה תהיה עדיין חמה, כך שעדיף לקלף אותן בזהירות בעזרת מזלג או קצות האצבעות.
– תוכלו גם להעביר את העגבניות מהמיקרוגל ישירות לאמבטיית קרח למשך דקה בכדי לקרר אותן בטרם הקילוף ולהפסיק את תהליך הבישול.
לסיכום, חימום קצר של עגבניות במיקרוגל יכול לסייע בקילוף קל ומהיר של העגבניות. בנוסף, שימוש במיקרוגל יכול לסייע אפילו בשמירה על הערכים התזונתיים של העגבניות בצורה טובה יותר מאשר בהרתחה למשל מאחר והמים הרותחים מסירים חלק מן הערכים התזונתיים.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם לקילוף עגבניות? שתפו אותנו ואת זללני המגזין בתגובות.