בראבה ג'נטה, בר היין החדש בנחלת בנימין שהספיק לאסוף לו לא מעט לקוחות נאמנים, משיק מיזם חדש שכולו שיר הלל לתוצרת מקומית, עם דגש על יצרנים קטנים בקרב אנשי הצפון.
המיזם החדש שיושק היום (26.8) הוא חלק משיתוף פעולה ייחודי עם פרויקט "מאדמה לאדם" שמוקדש לאיסוף והצלת תוצרת חקלאית טובה עם מראה לא אידאלי, שרשתות השיווק השונות מעדיפות שלא למכור.
חודש תוצרת מקומית מהצפון
במהלך חודש תוצרת מקומית יוגש תפריט הכולל מנות על בסיס התנובה החקלאית הזו. תמצאו למשל פולנטה על בסיס תירס סופר סוויט ממשק כרמלים; קממבר צלויה עם דבש מנגו וצ'ילי מותסס על בסיס מנגו אורגני ממושב אלמגור או פלטת גבינות של מחלבת גרינלי ומחלבת חדר חלב.
עוד תמצאו מנות כמו בטטה צלויה בדבש על מצע יוגורט; שעועית ירוקה ברוטב מיסו וגם טארט פטיסייר עם שזיפים. לצד כל אלה יוגשו יוצעו יינות צפוניים מיקב תל שיפון ויקב הרי גליל.
אנשים טובים בנחלת בנימין
בראבה ג'נטה ("אנשים טובים" באיטלקית), נפתח לפני כחצי שנה ברחוב נחלת בנימין בתל אביב על ידי אריק פונומריוב, מהנדס בעברו, שמצא עצמו שוחה עמוק בעסקי האוכל עם פרוץ המלחמה באוקטובר.
מה שהחל כמיזם קטן עם חברים להכנת כריכים ומאפים לכוחות הביטחון, צמח במהירות למערך של יותר ממאה מתנדבים שהנפיקו יותר מאלף כריכים ביום. לאחר מספר חודשים, כששגרת המלחמה השתקעה לה, החליט אריק לפתוח עסק עם בעל בר ותיק אחר ברחוב.
פונומריוב, שלמד בישול בבית הספר לקולינריה דנון, משלב בבר היין גם סוג של מעדניה ופטיסרי עם ממרחים ומטבלים תוצרת בית לקנייה הביתה או לנשנש במקום עם לחם הבית, קישים ופשטידות ומגוון של קינוחים מפתים.
בראבה ג'נטה – מה יש לזלול?
בתפריט הקבוע תמצאו מנות כמו פחזניות מלוחות במילוי גבינות; סקאלופ פטריות מלך היער ואיולי זעפרן; קרפצ'יו סלק עם אגסים, פטה וארוגולה; ניוקי פריזאי על חמאת מרווה ואפונת שלג; האש בראון עם עגבניה צלויה, ביצה עלומה ופטריה צלויה ועוד ועוד.
באגף הפטיסרי תוכלו לזלול קינוחים כמו טארט לימון עם פרלינה פיסטוק, שמן זית ומרנג שרוף; טארט קרם ברולה עם שוקולד לבן; עוגיות שוקולד צ'יפס שמנמנות ופחזניות מושחתות במיוחד.
בראבה ג'נטה | נחלת בנימין 45, תל אביב | שבת-חמישי 17:00-00:00, שישי 10:00-18:00 | פרטים והזמנות בטלפון 054-9012345 ובאתר אונטופו