הדרך הנכונה והבטוחה להפשיר עוף קפוא במהירות

צריכים להפשיר עוף ואין לכם הרבה זמן עד לארוחה? אספנו את כל השיטות להפשרת עוף בצורה בטוחה ונכונה במטבח הביתי בכל פעם מחדש.
הפשרה נכונה של עוף קפוא

אם אתם דומים לנו, ואתם כנראה דומים לנו, אתם גם כן אוהבים עוף כמו שאנחנו אוהבים. אם הוא מטוגן, צלוי, מבושל או אפוי, עוף מזמן הפך לאחד המצרכים הכי בסיסיים בכל מטבח ישראלי. למעשה, הישראלים הם שיאני העולם בצריכת עוף נכון לשנת 2021 עם כ-65 ק"ג לנפש לשנה.

אמנם עוף טרי הפך להיות חביב במיוחד על הצרכן הישראלי, אך רבים עדיין מעדיפים לרכוש עוף קפוא מראש או להקפיא עוף טרי שלא יעשה בו שימוש בזמן הקרוב בכד להפשיר אותו בעתיד הרחוק יותר.

אך כמו עוף טרי, גם עם עוף קפוא יש להתנהל בזהירות בכדי למנוע הצטברות חיידקים וקלקולי קיבה, בעיקר בכל מה שקשור לשלב ההפשרה של העוף. באתר משרד החקלאות

עדכונים טעימים למייל!

בכדי שלא תאכלו חס וחלילה מנת עוף מקולקלת שלא בושלה מספיק ובמקביל לא תחכו שעות וימים עד שהעוף יואיל בטובו להפשיר כראוי במקרר, אספנו את השיטות הבטוחות והמומלצות להפשרת עוף בהתאם לזמן הפנוי. ושוב – הקפידו לעקוב אחר ההוראות הבטיחות, הרעלת מזון זה לא משהו שאתם רוצים לחטוף.

לא משנה באיזו שיטת הפשרה תבחרו, תמיד הקפידו לבשל את העוף לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות לפחות על מנת להבטיח שהוא מוכן כראוי ובטוח לצריכה. לפרטים מלאים על הפשרה בטוחה של עוף באתר משרד החקלאות של ארצות הברית

עוד טעימה: איך להפשיר סלמון בדרך הנכונה

איך להפשיר עוף

הפשרת עוף הוא צעד חשוב לפני הכנתו בכדי להבטיח בישול אחיד ובטוח. ישנן מספר שיטות להפשרה עוף שתוכלו לבחור מבניהן בהתאם לכמות הזמן הפנוי שיש לכם לפני הארוחה המתוכננת.

הפשרת עוף במקרר

זו ללא ספק השיטה המומלצת ביותר להפשיר עוף מבחינה בטיחותית ובריאותית אך גם הארוכה ביותר מבחינת זמן ההפשרה. הפשרה במקרר שומרת על העוף בטמפרטורה נמוכה ובכך נמנעת התרבות בקטריות.

1. הוציאו את העוף מן המקפיא והניחו בתוך שקית גדולה ואטומה היטב.
2. הניחו את השקית על מגש או תבנית עם מגבות נייר וכסו עם ניילון נצמד. צעד זה ימנע זליגה של נוזלי העוף למזון אחר במקרר.
3. השאירו את העוף במגש התחתון של המקרר למשך הלילה או כ-5-6 שעות לכל חצי קילו. הפשרה של עוף שלם וגדול יותר יכולה לקחת גם עד 24 שעות.
4. בדקו במגע אם העוף הפשיר לחלוטין ושאין עליו הצטברות קרח כלשהי.
5. לאחר ההפשרה ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות לפני השימוש. אין להקפיא שוב עוף שהופשר.

עוד טעימה: איך להפשיר בשר טחון בדרך הבטוחה

הפשרת עוף במים קרים

אם אין לכם מספיק זמן עד לארוחה ויש צורך להפשיר את העוף באופן מהיר יותר, ניתן להפשיר אותו במים קרים, אך להקפיד לעקוב אחר מצבו כדי להימנע מזיהומים. בשיטה זו העוף יפשיר תוך שעה עד שלוש שעות, תלוי בגודל הנתח.

1. הניחו את העוף בשקית אטומה לחלוטין בכדי למנוע חדירת נוזלים שעלולים לגרום לזיהום.
2. שימו את העוף העטוף בקערה גדולה, מלאו במים קרים בלבד והניחו באזור מוצל וקריר בחדר, החליפו מים כל חצי שעה בכדי לשמור על הקור ולמנוע התפתחות בקטריות.
3. בדקו במגע אם העוף הפשיר לחלוטין ושאין עליו הצטברות קרח כלשהי.
4. השתמשו בעוף מיד לאחר ההפשרה בכדי למנוע התפתחות בקטריות. אל תחזירו את העוף שהופשר למקרר ואל תקפיאו אותו מחדש.

הפשרת עוף במיקרוגל

זו אמנם השיטה המהירה ביותר להפשרת עוף אך גם מומלצת פחות ומועדת יותר להתפתחות בקטריות בעקבות חימום לא אחיד, מה שעלול להפוך אותו ללא בטוח לאכילה.

1. הניחו את העוף הקפוא בקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל והפעילו על הפשרה למשך דקה בכל פעם.
2. היזהרו לא לבשל או לבשל חלקית את העוף, בדקו מדי דקה את מצבו והפסיקו את הפעולה כשהוא עדיין קר אך רך מספיק.
3. השתמשו בעוף מיד לאחר ההפשרה, אין לשמור את העוף במקרר או להקפיא אותו בשנית.

הפשרת עוף בנינג'ה גריל (Air Fryer)

עוד שיטה להפשרה מהירה של עוף הוא בשימוש בסיר טיגון ללא שמן כמו נינג'ה גריל. ייתכן שתצטרכו מעט ניסוי וטעייה בדגם הספציפי שלכם בכדי למצוא את הזמן והטמפרטורה המתאימה.

1. הניחו את העוף הקפוא בשכבה אחת בתוך סלסלת הנינג'ה מבלי להעמיס מדי בכדי לאפשר הפשרה אחידה.
2. הפעילו את הנינג'ה למשך רבע שעה על 65 מעלות והפכו באמצע.
3. בדקו במגע אם העוף הפשיר לחלוטין ושאין עליו הצטברות קרח כלשהי.
4, השתמשו בעוף מיד לאחר ההפשרה, אל תקפיאו מחדש.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

תוקף ביצים קשות במקרר

לא מה שחשבתם: כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

מדריכים וטיפים
איך להפשיר בשר טחון

חשוב לדעת: איך להפשיר בשר טחון בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים
איך לאחסן עוגיות ולשמור עליהן פריכות

קריספיות מובטחת: איך לשמור על עוגיות פריכות לשבוע לפחות

מדריכים וטיפים
איך לבחור דגים טריים בשווקים

סלמון או טונה: איך לבחור דגים טריים ואיכותיים בשווקים

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף ענר בן רפאל

Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
אירועי Round Tables חוזרים לאחר 5 שנות היעדרות עם ארוחות מטבח עילית המפגישות בין שפים יהודים מובילים למסעדות הישראליות הלוהטות ביותר >>
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו

צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

חדשות האוכל
השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו >>

מדריכים שאהבתם

בצק שמרים לא תופח? יש איך להציל את המצב

מדריכים וטיפים

המדריך לאופה: האם מותר להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהפך?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?