טיפים לפרנץ' טוסט מושלם
קרדיט תמונה – Unsplash
שיתוף

תוכן עניינים

פרנץ' טוסט או לחם מטוגן הוא אחד מהמאכלים האהובים ביותר של ישראלים, אם בארוחת בוקר או ערב, בגירסא מתוקה או מלוחה, מלחם פרוס או עם חלה. הפשטות ומהירות ההכנה הופכת את הפרנץ' טוסט לאופציה אידאלית כשמתחשק להתפנק במשהו טעים.

לא משנה איך התרגלתם להכין פרנץ' טוסט, הגיע הזמן לשדרג את החוויה בעזרת מספר טיפים שיגרמו ללחם המטוגן להפוך למעדן שאי אפשר לעמוד בפניו.

9 טיפים לפרנץ' טוסט מושלם

שדרגו את הלחם

המרכיב העיקר בפרנץ' טוסט הוא כמובן הלחם. הנטייה הטבעית היא להשתמש בלחם לבן פרוס, אך בחירה בלחם אחר יכולה לשדרג את המאכל משמעותית.

נסו לגוון עם לחמים אחרים כמו חלה או בריוש שיעניקו תוצר סופי טוב בהרבה. כלל האצבע הוא להשתמש בלחם עם מרקם דחוס ככל האפשר.

חשוב גם להקפיד שהלחם יהיה יבש יחסית – השתמשו בלחם שאינו טרי לחלוטין, ניתן גם לחתוך מראש פרוסות ולייבש אותן בתנור למשך 7 דקות על 150 מעלות. פרוסות לחם יבשות יספגו יותר נוזלים מבלי להתפרק בדרך.

הביאו את המצרכים לטמפרטורת החדר

מומלץ להוציא את החלב והביצים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה של הפרנץ' טוסט. כשכל המרכיבים נמצאים בטמפרטורת החדר, הבלילה תהיה אחידה יותר והטעמים ייספגו בלחם בצורה טובה יותר.

הקפידו על שימוש נכון במצרכים

השתמשו בשליש כל חלב על כל ביצה בכדי לקבל פרוסה יציבה וקראנצ'ית יותר. לתוצאה עשירה ורכה יותר, השתמשו רק בחלמונים וותרו על החלבונים בבלילה. אם השתמשתם בביצים שלמות, סננו את הבלילה לפני שתטבלו את הלחם כדי לוודא אחידות בציפוי של כל פרוסה.

חתכו פרוסות לחם עבות 

שימוש בפרוסות לחם דקות מייצר פרנץ' טוסט מנחם פחות. אין תחושה נעימה יותר מלנגוס בפרוסה רכה ועבה של לחם מטוגן שנותנת נוכחות ואופי. פרוסה עבה יותר גם תספוג יותר מתערובת הביצה והחלב ותהפוך את המנה לעשירה הרבה יותר.

שדרגו את תערובת הביצים

הרכב תערובת הביצים היא קריטית לפרנץ' טוסט מוצלח. הקלאסיקה של ביצים וחלב אמנם מספקת בפני עצמה, אך הוספה של מרכיבים נוספים לתערובת יכולה לשדרג את המנה ולהעניק לה ארומות וטעמים חדשים ומפתיעים. נסו להוסיף מעט תמצית וניל איכותית לתערובת, קינמון ותבלינים אחרים שאתם אוהבים במיוחד. גם שימוש בביצים אורגניות וחלב מלא יעמיק את הטעמים של הלחם המטוגן.

השתמשו ברוטב מייפל אמיתי

השוק רווי במוצרי סירופ לא איכותיים אשר רק מחקים את הטעם המקורי של סירופ מייפל ומתהדרים בכותרת "בטעם מייפל". השקיעו ברכישה של סירופ מייפל מקורי ואיכותי ופנקו את הפרנץ' טוסט שלכם בזילוף מכובד של סירופ מייפל אמיתי.

טיפים לפרנץ' טוסט מושלם
טיפים לפרנץ' טוסט מושלם | צילום: Unsplash

השקיעו בתוספות

יש עולם שלם של תוספות שיזניקו את הפרנץ' טוסט שלכם למחוזות חדשים. מגבינות כמו ריקוטה, ריבת תות או דובדבנים ופירות טריים ועד לדבש וחמאה. אם אתם חובבי אלכוהול, אפשר להוסיף לבלילת הביצים גם מעט ליקר שאתם אוהבים. אם אתם יותר בעניין של מלוח, האפשרויות לגיוון הן אינסופיות. גבינת עזים, סלמון מעושן ועוד ועוד.

אל תוותרו על חמאה

חמאה מעניקה לפרנץ' טוסט עומק טעמים רכות ואיכות מנחמת ומעניקה קירמול מפתה שאי אפשר להשיג בדרכים אחרות. השתמשו בחמאה מאיכות טובה, אם אתם מכינים כמות גדולה ורוצים למנוע שריפה של החמאה, הוסיפו מעט שמן זית למחבת בזמן הטיגון.

השתמשו נכון במחבת

רצוי להשתמש במחבת נון סטיק בכדי למנוע שריפה של החמאה והדבקות של הבלילה והלחם למחבת. חממו את המחבת היטב ואז הוסיפו את החמאה. בין פרוסה לפרוסה, נגבו את המחבת עם נייר מגבת. הניחו את הלחם המטוגן על צלחת עם נייר מגבת בכדי לספוג את השמן והגישו מיד.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
מערכת לזלול

מערכת לזלול

כתבי המערכת הם זללנים מלאי תשוקה לכל מה שטעים. כמי שמאמינים בכוחו של האוכל לחבר בין אנשים וליצור זיכרונות בלתי נשכחים, הצוות נחוש לשתף עם הקוראים את אהבתו לאין ספור טעמים. ממדריכים וטיפים לבישול ואפייה למתכונים מעוררי תיאבון. מחדשות קולינריות מסביב לעולם ועד לאירועים ולטרנדים הקולינריים שאסור לפספס

כתבות בשבילך

חבל לפספס