כן, זה עובד: כפית אחת והביצים הקשות מתקלפות בשניות

די למאבקים ולתסכול, קילוף ביצים קשות לא חייב להפוך למטלה מייגעת - הכול בעזרת הוספת כפית אחת של חומר גלם פשוט למי הבישול הרותחים
קילוף ביצים קשות עם אבקת סודה לשתייה
קילוף ביצים קשות עם אבקת סודה לשתייה
שיתוף

בישול ביצים קשות הוא עסק פשוט לכאורה. מכניסים כמה ביצים לסיר עם מים, מרתיחים והארוחה מוכנה. אך לאחר שהביצים מבושלות נותרת לה פעולת הקילוף של הביצים שעלולה להפוך לעיתים רבות למטלה מעיקה במיוחד.

החל מפיסות קטנות מקליפה הנדבקות לחלבון הביצה ועד לחתיכות שלמות שמתפרקות והולכות לאבדון. הקושי הוא אמיתי. אבל מה אם נספר לכם שיש מרכיב סודי שיכול להפוך את המשימה המעצבנת הזאת לקלילה במיוחד?

חשבתם פעם על המדע שמאחורי קילוף ביצה קשה? הכול נעוץ ברמת ה-PH. לביצים טריות יש רמת חומציות גבוהה יותר מביצים ישנות, מה שהופך אותן קשות יותר לקילוף.

עוד טעימה: החביתה נדבקת למחבת? כך תמנעו זאת בקלות בכל פעם מחדש

איך סודה לשתייה מסייעת לקילוף ביצים?

נדמה שאבקת סודה לשתייה יכולה לעשות כמעט כל דבר במטבח, אם בבישול או בניקיון. גם במקרה הזה הסודה נחלצת לעזרה והפעם בכדי להקל על קילוף ביצים לאחר הבישול. אז מה בעצם קורה פה?

אבקת סודה לשתייה מעלה את רמת ה-PH במי הבישול של הביצים מה שגורם לחלבונים בתוך הקליפה להיחלש ובכך פוחת הסיכוי שהממברנות יידבקו לחלבון הביצה. התוצאה? חוויית קילוף חלקה יותר וללא תסכול מיותר.

עוד טעימה: כמה ביצים מותר לאכול ביום?

חומרים וציוד

לטריק הפשוט והאפקטיבי הזה תצטרכו כמה מרכיבים וכלים פשוטים שניתן למצוא בכל בית.

  • ביצים בכמות הרצויה
  • כפית אבקת סודה לשתייה על כל ליטר מים
  • סיר בגודל מתאים
  • כף גדולה מחוררת
  • קערת מי קרח

איך מקלפים ביצה קשה עם סודה לשתייה – צעד אחר צעד

  1. ממלאים את הסיר במים. עבור כל ליטר מים, מוסיפים כפית סודה לשתייה. מערבבים בעדינות כדי להבטיח שהסודה מתמוססת לחלוטין.
  2. מניחים את הביצים בסיר ומוודאים שהן מכוסות במים כראוי. מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית.
  3. כאשר המים רותחים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים את הביצים ברתיחה איטית. כ-6-8 דקות לביצה רכה וכ-10-12 דקות עבור ביצים קשות.
  4. כאשר הביצים מסיימות להתבשל למידת העשייה הרצויה, מכינים קערה עם מים קרח.
  5. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הביצים למים הקרים לכמה דקות.
  6. סודקים בעדינות את קליפת הביצה על משטח קשה ומקלפים. הקליפה אמורה להיפרד מהביצה בקלות יתרה בזכות פעולת הסודה.

עוד טעימה: איך להכין ביצה קשה בנינג'ה גריל

עוד טעימה: איך לקלף ביצה קשה – כל השיטות

בעיות נפוצות בזמן בישול ביצים

גם אם תשתמשו בטיפים הטובים ביותר לבישול ביצים קשות, עדיין ייתכן ותתקלו בבעיות לא צפויות בדרך, כך תפתרו אותן.

ביצים נסדקות במהלך הבישול: בכדי למנוע סדקים, ודאו שהביצים הן בטמפרטורת החדר לפני הבישול. הקפידו להוציא את הביצים מהמקרר והניחו אותן בחוץ עד במים פושרים לכמה דקות לפני הבישול.

הקליפה עדיין נדבקת לאחר שימוש בסודה לשתייה: אם אתם לא מצליחים לקלף את הביצים למרות השימוש בסודה, ייתכן והביצים אותן בישלתם טריות במיוחד. הקפידו לגלגל את הביצה בעדינות לאחר הבישול על משטח ישר על מנת לשבור את הקליפה בכל הצדדים.

ביצים קשות שקל לקלף - שיטת הסודה לשתייה
ביצים קשות שקל לקלף – שיטת הסודה לשתייה

שאלות נפוצות

אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה?

למרות שלאבקת אפייה ולסודה שתייה תכונות דומות, הן לא זהות. אבקת סודה לשתייה מסייעת בקילוף הביצים בזכות התכונות האלקליות בה שמשפיעות על רמת ה-PH בקליפת הביצה.

האם הוספה של סודה לשתייה משפיעה על טעם הביצה?

לא, אבקת הסודה לשתייה אינה מורגשת ולא משנה את טעמי הביצה. אם בכל זאת הבחנתם בשינוי טעם, ייתכן והוספתם יותר מדי אבקה. הקפידו להוסיף את הכמות המומלצת בלבד לתוצאות הטובות ביותר.

כמה זמן אפשר לשמור את הביצים המבושלות?

ביצים קשות שבושלו עם אבקת סודה לשתייה אפשר לאחסן עם הקליפה בקופסא אטומה במקרר עד לשבוע. ביצים שכבר קולפו מומלץ לאכול בתוך 2-3 ימים.

לסיכום, המסע אחר חיפוש שיטה קלה ופשוטה לקילוף ביצים קשות נמשכת כבר שנים רבות, אך רק מעטות הוכיחו עצמן כעקביות ויעילות כמו שיטת הסודה לשתייה. הטריק הפשוט הזה לא רק מבטיח פעולת קילוף פשוטה יותר אלא גם משמרת את מראה הביצה המקולפת ואת טעמה.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
65 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments