מתכון: גוואקמולי אבוקדו של מסעדת צ'יפוטלה

השף הראשי של צ'יפוטלה מקסיקן גריל חשף את מתכון הגוואקמולה הסודי של המסעדה בשידור וידאו מיוחד באינסטגרם כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו בבית.
רמת קושי

כל אחד יכול

עלות משוערת

29 ש"ח

מס' סועדים

2

כשרות

פרווה

זמן הכנה

5 דקות

סה"כ זמן

7 דקות

מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה
מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה | תמונה: מערכת לזלול

רקע - מתכון גוואקמולי אבוקדו

אם גם אתם אכלתם באחת ממסעדות רשת צ'יפוטלה בטיולים בחו"ל ומתגעגעים לטעמים, כעת יש לכם הזדמנות לייצר לפחות את חלקם במטבח הביתי עם המתכון הרשמי לממרח הגוואקמולה של הרשת. רשת צ'יפוטלה מקסיקן גריל היא אחת מרשתות המזון המהיר הפופולריות בארה"ב. היא מתמקדת כאמור באוכל מקסיקני על סוגיו. הרשת מחזיקה סניפים במדינות רבות אחרות בעולם, בין השאר בבריטניה, קנדה, גרמניה וצרפת ועם סך הכל יותר מ-2,000 סניפים ברחבי העולם.

כעת, השף הראשי של צ'יפוטלה, צ'אד ברוז', החליט לפרסם את המתכון של הרשת לממרח הגוואקמולה שלהם (סלט אבוקדו מקסיקני) בשידור חי בעמוד האינסטגרם של צ'יפוטלה.

רשימת המרכיבים פשוטה וכל מה שתצטרכו בכדי להכין מטבל כמו בצ'יפוטלה זה אבוקדו טרי , ליים, כוסברה, בצל אדום, חליפיניו ומלח.

זו אינה הפעם הראשונה שהרשת מפרסמת את המתכון שלה לגוואקמולה. המתכון פורסם כבר בשנת 2015 ונראה שהוא לא השתנה כלל. עם זאת, זו הפעם הראשונה שהשף עצמו משתף בווידאו את הליך הכנת הגוואקמולה ומבטיח תוצאות מדויקות יותר לכולנו.

בנוסף, שיתף השף גם מתכונים משודרגים לגוואקמולה עם תוספות שונות ורמת חריפות שונה.

מצרכים לגוואקמולי אבוקדו

  • 2 אבוקדו מזן הס
  • 2 כפיות מיץ ליים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • רבע כוס בצל אדום קצוץ
  • חצי פלפל חליפיניו חתוך כולל הזרעים
  • רבע כפית מלח

אופן הכנה

  • חתכו לחצי אבוקדו בשל ורוקנו לתוך קערה.
  • הוסיפו מיץ ליים וערבבו
  • הוסיפו מלח והתחילו למעוך את האבוקדו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • הוסיפו את שאר המרכיבים – כוסברה, בצל וחלפיניו.
  • טעמו ותקנו תיבול בהתאם.
  • בתאבון!
דירוג לזלול

78

הדירוג שלך

צפו במתכון לגוואקמולי אבוקדו

הגיבו ושתפו

בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

מעניין

רשת צ'יפוטלה הוקמה בשנת 1993 בקולורדו בארה"ב, בתחילה מנתה הרשת 16 סניפים ולאחר שרשת מקדונלדס נכנסה כמשקיעה עיקרית בצ'יפוטלה בשנת 1998, גדלה הרשת ליותר מ-500 מסעדות במיקומים שונים ברחבי ארה"ב. נכון לשנת 2015, מונה הרשת מעל 2,000 סניפים ברחבי העולם עם הכנסות של כחצי מיליארד דולרים ויותר מ-45 אלף עובדים. התפריט של צ'יפוטלה כולל מספר פריטים מצומצם יחסית שמחולקים ל-5 קטגוריות: בוריטו, טאקוס, קסדיות, קערות וסלטים. בכל קטגוריה ניתן לבחור את סוג התוספת הראשית – עוף, חזיר, בקר או טופו ותוספות חינם לבחירה כולל אורז, שעועית, 4 סוגי סלסה, שמנת חמוצה, גבינה וחסה. בראיון שנערך לאחרונה עם מנכ"ל צ'יפוטלה בשנתיים האחרונות, בריאן ניקול, התייחס ניקול להתמודדות של הרשת עם המציאות החדשה שנוצרה עם פרוץ נגיף קורונה. ניקול, שניהל את תחום השיווק ברשת המתחרה טאקו בל במשך 7 שנים, החל לנהל את צ'יפוטלה בשנת 2018 כשהוא מחליף את המנכ"ל המקורי של הרשת, סטיב אלס. ניקול הזניק את רווחיות הרשת בשנתיים האחרונות כשמניית החברה עלתה בשווייה למעל 1000 דולרים. אחד החידושים העיקריים בהם התרכז ניקול בשנותיו כמנכ"ל היה פיתוח של מסלולי איסוף עצמי מהמסעדות והפיכתן לנורמה, מה שהשתלב טוב עם מדיניות הריחוק החברתי לאור מגפת הקורונה. "זה בהחלט מדגים שהנגישות הנוספת, ההזמנה מראש וחוויית האוכל הכללית ללא מגע היא התנהגות שהלקוחות מאמצים בחום, גם לאחר שהמשבר יעבור, זו התנהגות שהלקוחות ירצו להמשיך ולאמץ.", אמר ניקול. רשת צ'יפוטלה זוכה לביקורת רבה לאורך השנים על איכות המזון שלה לאור פרשיות רבות של הרעלות מחיידקים עקב תנאי היגיינה ירודים בחלק מסניפיה. את הביקורת הקשה ביותר חטפה הרשת בסדרת הטלויזיה הפופולרית סאות' פארק בפרק בו הדמויות חוטפות קלקול קיבה קשה לאחר שסעדו במסעדות צ'יפוטלה.

סרטון קשור

מתכונים בשבילך

מבורגול ועד פריקי: ספיישל חיטה במסעדת קלארו של השף רן שמואלי

חדשות האוכל
תפריט ספיישל חיטה במסעדת קלארו
מסעדת קלארו מצדיעה לחומר הגלם הבסיסי שאי אפשר בלעדיו ומשיקה תפריט ספיישלים לזמן מוגבל עם שלל מנות יצירתיות ומפתות מחיטה >>

קולקציית גלידות טורקיות מחלב עיזים נוחתת בסניפי יאפא כנאפה

חדשות האוכל
גלידות שמנת עם חלב עיזים טורקיות חדשות
סניפי יאפא כנאפה מתחדשים בקולקציית גלידות טורקיות עם חלב עיזים בטעמי שמנת, פיסטוק ושוקולד שמשתלבות מעולה עם כנאפה חמה. כל הפרטים >>

יצאנו לזלול במבה במילוי וופל בלגי – וזה מה שחשבנו

חדש על המדף
במבה במילוי קרם בטעם וופל בלגי
אסם מרחיבה את סדרת הבמבה במילויים ומשיקה לכבוד קיץ 2024 את במבה במילוי קרם בטעם וופל בלגי. יצאנו לזלול וחזרנו עם כמה שאלות בוערות >>

פיצה עם קורנפלקס? הקולקציה הקראנצ'ית של פאפא ג'ונס לקיץ

חדשות האוכל
פיצה קורנפלקס של פאפא ג'ונס
רגע לפני גמר היורו, רשת פאפא ג'ונס משיקה קולקציה מפתיעה וקראנצ'ית לקיץ במהדורה מוגבלת עם פיצות ומאפים בתוספת פתיתי קורנפלקס >>

מילקי וגלידה גולדה מציגים: טעמים חדשים ומארזי קיץ לזמן מוגבל

חדש על המדף
מילקי וגלידת גולדה - טעמים חדשים לקיץ 2024
מעדן החלב מילקי חובר לרשת גלידה גולדה הפופולרית לשיתוף פעולה ייחודי עם טעמים חדשים לזמן מוגבל וערכות ממותגות לקיץ. כל הפרטים ואיפה משיגים >>

ניוזלטר המתכונים!

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

מתכונים בשבילך

מבורגול ועד פריקי: ספיישל חיטה במסעדת קלארו של השף רן שמואלי

חדשות האוכל
תפריט ספיישל חיטה במסעדת קלארו
מסעדת קלארו מצדיעה לחומר הגלם הבסיסי שאי אפשר בלעדיו ומשיקה תפריט ספיישלים לזמן מוגבל עם שלל מנות יצירתיות ומפתות מחיטה >>

קולקציית גלידות טורקיות מחלב עיזים נוחתת בסניפי יאפא כנאפה

חדשות האוכל
גלידות שמנת עם חלב עיזים טורקיות חדשות
סניפי יאפא כנאפה מתחדשים בקולקציית גלידות טורקיות עם חלב עיזים בטעמי שמנת, פיסטוק ושוקולד שמשתלבות מעולה עם כנאפה חמה. כל הפרטים >>

יצאנו לזלול במבה במילוי וופל בלגי – וזה מה שחשבנו

חדש על המדף
במבה במילוי קרם בטעם וופל בלגי
אסם מרחיבה את סדרת הבמבה במילויים ומשיקה לכבוד קיץ 2024 את במבה במילוי קרם בטעם וופל בלגי. יצאנו לזלול וחזרנו עם כמה שאלות בוערות >>

פיצה עם קורנפלקס? הקולקציה הקראנצ'ית של פאפא ג'ונס לקיץ

חדשות האוכל
פיצה קורנפלקס של פאפא ג'ונס
רגע לפני גמר היורו, רשת פאפא ג'ונס משיקה קולקציה מפתיעה וקראנצ'ית לקיץ במהדורה מוגבלת עם פיצות ומאפים בתוספת פתיתי קורנפלקס >>

מילקי וגלידה גולדה מציגים: טעמים חדשים ומארזי קיץ לזמן מוגבל

חדש על המדף
מילקי וגלידת גולדה - טעמים חדשים לקיץ 2024
מעדן החלב מילקי חובר לרשת גלידה גולדה הפופולרית לשיתוף פעולה ייחודי עם טעמים חדשים לזמן מוגבל וערכות ממותגות לקיץ. כל הפרטים ואיפה משיגים >>