מתכון: גוואקמולי אבוקדו של מסעדת צ'יפוטלה

השף הראשי של צ'יפוטלה מקסיקן גריל חשף את מתכון הגוואקמולה הסודי של המסעדה בשידור וידאו מיוחד באינסטגרם כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו בבית.
רמת קושי

כל אחד יכול

עלות משוערת

29 ש"ח

מס' סועדים

2

כשרות

פרווה

זמן הכנה

5 דקות

סה"כ זמן

7 דקות

מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה
מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה | תמונה: מערכת לזלול

רקע - מתכון גוואקמולי אבוקדו

אם גם אתם אכלתם באחת ממסעדות רשת צ'יפוטלה בטיולים בחו"ל ומתגעגעים לטעמים, כעת יש לכם הזדמנות לייצר לפחות את חלקם במטבח הביתי עם המתכון הרשמי לממרח הגוואקמולה של הרשת. רשת צ'יפוטלה מקסיקן גריל היא אחת מרשתות המזון המהיר הפופולריות בארה"ב. היא מתמקדת כאמור באוכל מקסיקני על סוגיו. הרשת מחזיקה סניפים במדינות רבות אחרות בעולם, בין השאר בבריטניה, קנדה, גרמניה וצרפת ועם סך הכל יותר מ-2,000 סניפים ברחבי העולם.

כעת, השף הראשי של צ'יפוטלה, צ'אד ברוז', החליט לפרסם את המתכון של הרשת לממרח הגוואקמולה שלהם (סלט אבוקדו מקסיקני) בשידור חי בעמוד האינסטגרם של צ'יפוטלה.

רשימת המרכיבים פשוטה וכל מה שתצטרכו בכדי להכין מטבל כמו בצ'יפוטלה זה אבוקדו טרי , ליים, כוסברה, בצל אדום, חליפיניו ומלח.

עדכונים טעימים למייל!

זו אינה הפעם הראשונה שהרשת מפרסמת את המתכון שלה לגוואקמולה. המתכון פורסם כבר בשנת 2015 ונראה שהוא לא השתנה כלל. עם זאת, זו הפעם הראשונה שהשף עצמו משתף בווידאו את הליך הכנת הגוואקמולה ומבטיח תוצאות מדויקות יותר לכולנו.

בנוסף, שיתף השף גם מתכונים משודרגים לגוואקמולה עם תוספות שונות ורמת חריפות שונה.

מצרכים לגוואקמולי אבוקדו

  • 2 אבוקדו מזן הס
  • 2 כפיות מיץ ליים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • רבע כוס בצל אדום קצוץ
  • חצי פלפל חליפיניו חתוך כולל הזרעים
  • רבע כפית מלח

אופן הכנה

  • חתכו לחצי אבוקדו בשל ורוקנו לתוך קערה.
  • הוסיפו מיץ ליים וערבבו
  • הוסיפו מלח והתחילו למעוך את האבוקדו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • הוסיפו את שאר המרכיבים – כוסברה, בצל וחלפיניו.
  • טעמו ותקנו תיבול בהתאם.
  • בתאבון!
דירוג לזלול

78

הדירוג שלך

צפו במתכון לגוואקמולי אבוקדו

הגיבו ושתפו

בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

מעניין

רשת צ'יפוטלה הוקמה בשנת 1993 בקולורדו בארה"ב, בתחילה מנתה הרשת 16 סניפים ולאחר שרשת מקדונלדס נכנסה כמשקיעה עיקרית בצ'יפוטלה בשנת 1998, גדלה הרשת ליותר מ-500 מסעדות במיקומים שונים ברחבי ארה"ב. נכון לשנת 2015, מונה הרשת מעל 2,000 סניפים ברחבי העולם עם הכנסות של כחצי מיליארד דולרים ויותר מ-45 אלף עובדים. התפריט של צ'יפוטלה כולל מספר פריטים מצומצם יחסית שמחולקים ל-5 קטגוריות: בוריטו, טאקוס, קסדיות, קערות וסלטים. בכל קטגוריה ניתן לבחור את סוג התוספת הראשית – עוף, חזיר, בקר או טופו ותוספות חינם לבחירה כולל אורז, שעועית, 4 סוגי סלסה, שמנת חמוצה, גבינה וחסה. בראיון שנערך לאחרונה עם מנכ"ל צ'יפוטלה בשנתיים האחרונות, בריאן ניקול, התייחס ניקול להתמודדות של הרשת עם המציאות החדשה שנוצרה עם פרוץ נגיף קורונה. ניקול, שניהל את תחום השיווק ברשת המתחרה טאקו בל במשך 7 שנים, החל לנהל את צ'יפוטלה בשנת 2018 כשהוא מחליף את המנכ"ל המקורי של הרשת, סטיב אלס. ניקול הזניק את רווחיות הרשת בשנתיים האחרונות כשמניית החברה עלתה בשווייה למעל 1000 דולרים. אחד החידושים העיקריים בהם התרכז ניקול בשנותיו כמנכ"ל היה פיתוח של מסלולי איסוף עצמי מהמסעדות והפיכתן לנורמה, מה שהשתלב טוב עם מדיניות הריחוק החברתי לאור מגפת הקורונה. "זה בהחלט מדגים שהנגישות הנוספת, ההזמנה מראש וחוויית האוכל הכללית ללא מגע היא התנהגות שהלקוחות מאמצים בחום, גם לאחר שהמשבר יעבור, זו התנהגות שהלקוחות ירצו להמשיך ולאמץ.", אמר ניקול. רשת צ'יפוטלה זוכה לביקורת רבה לאורך השנים על איכות המזון שלה לאור פרשיות רבות של הרעלות מחיידקים עקב תנאי היגיינה ירודים בחלק מסניפיה. את הביקורת הקשה ביותר חטפה הרשת בסדרת הטלויזיה הפופולרית סאות' פארק בפרק בו הדמויות חוטפות קלקול קיבה קשה לאחר שסעדו במסעדות צ'יפוטלה.

סרטון קשור

מתכונים בשבילך

הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

אירועים ופסטיבלים
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה
לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים >>

חדשות הפיצה: ספיישל משחקי השף בפאפא ג'ונס ופיצה האט ענקית בהגזמה

חדשות האוכל
פיצות משחקי השף של פאפא ג'ונס
פאפא ג'ונס ופיצה האט משיקים פיצות חדשות ומפתיעות לעונה הקרה. פיצות משחקי השף של פאפא ג'ונס ופיצת GIANT הענקית של פיצה האט. >>

Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
שף ענר בן רפאל
אירועי Round Tables חוזרים לאחר 5 שנות היעדרות עם ארוחות מטבח עילית המפגישות בין שפים יהודים מובילים למסעדות הישראליות הלוהטות ביותר >>

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר
העוגייה הקרמלית הנחשקת בישראל מגיעה לפופ אפ מושחת במיוחד בדיזנגוף סנטר עם שלל קינוחי לוטוס, משקאות מפתים ופעילויות לכל המשפחה >>

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>

ניוזלטר המתכונים!

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

מתכונים בשבילך

הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

אירועים ופסטיבלים
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה
לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים >>

חדשות הפיצה: ספיישל משחקי השף בפאפא ג'ונס ופיצה האט ענקית בהגזמה

חדשות האוכל
פיצות משחקי השף של פאפא ג'ונס
פאפא ג'ונס ופיצה האט משיקים פיצות חדשות ומפתיעות לעונה הקרה. פיצות משחקי השף של פאפא ג'ונס ופיצת GIANT הענקית של פיצה האט. >>

Round Tables 2024: פיין דיינינג יהודי במסעדות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
שף ענר בן רפאל
אירועי Round Tables חוזרים לאחר 5 שנות היעדרות עם ארוחות מטבח עילית המפגישות בין שפים יהודים מובילים למסעדות הישראליות הלוהטות ביותר >>

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר
העוגייה הקרמלית הנחשקת בישראל מגיעה לפופ אפ מושחת במיוחד בדיזנגוף סנטר עם שלל קינוחי לוטוס, משקאות מפתים ופעילויות לכל המשפחה >>

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>