מתכון: גוואקמולי אבוקדו של מסעדת צ'יפוטלה

השף הראשי של צ'יפוטלה מקסיקן גריל חשף את מתכון הגוואקמולה הסודי של המסעדה בשידור וידאו מיוחד באינסטגרם כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו בבית.
רמת קושי

כל אחד יכול

עלות משוערת

29 ש"ח

מס' סועדים

2

כשרות

פרווה

זמן הכנה

5 דקות

סה"כ זמן

7 דקות

מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה
מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה | תמונה: מערכת לזלול

רקע - מתכון גוואקמולי אבוקדו

עדכונים טעימים למייל!

אם גם אתם אכלתם באחת ממסעדות רשת צ'יפוטלה בטיולים בחו"ל ומתגעגעים לטעמים, כעת יש לכם הזדמנות לייצר לפחות את חלקם במטבח הביתי עם המתכון הרשמי לממרח הגוואקמולה של הרשת. רשת צ'יפוטלה מקסיקן גריל היא אחת מרשתות המזון המהיר הפופולריות בארה"ב. היא מתמקדת כאמור באוכל מקסיקני על סוגיו. הרשת מחזיקה סניפים במדינות רבות אחרות בעולם, בין השאר בבריטניה, קנדה, גרמניה וצרפת ועם סך הכל יותר מ-2,000 סניפים ברחבי העולם.

כעת, השף הראשי של צ'יפוטלה, צ'אד ברוז', החליט לפרסם את המתכון של הרשת לממרח הגוואקמולה שלהם (סלט אבוקדו מקסיקני) בשידור חי בעמוד האינסטגרם של צ'יפוטלה.

מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה
מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה | תמונה: מערכת לזלול

רשימת המרכיבים פשוטה וכל מה שתצטרכו בכדי להכין מטבל כמו בצ'יפוטלה זה אבוקדו טרי , ליים, כוסברה, בצל אדום, חליפיניו ומלח.

זו אינה הפעם הראשונה שהרשת מפרסמת את המתכון שלה לגוואקמולה. המתכון פורסם כבר בשנת 2015 ונראה שהוא לא השתנה כלל. עם זאת, זו הפעם הראשונה שהשף עצמו משתף בווידאו את הליך הכנת הגוואקמולה ומבטיח תוצאות מדויקות יותר לכולנו.

בנוסף, שיתף השף גם מתכונים משודרגים לגוואקמולה עם תוספות שונות ורמת חריפות שונה.

מצרכים לגוואקמולי אבוקדו

  • 2 אבוקדו מזן הס
  • 2 כפיות מיץ ליים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • רבע כוס בצל אדום קצוץ
  • חצי פלפל חליפיניו חתוך כולל הזרעים
  • רבע כפית מלח

אופן הכנה

  • חתכו לחצי אבוקדו בשל ורוקנו לתוך קערה.
  • הוסיפו מיץ ליים וערבבו
  • הוסיפו מלח והתחילו למעוך את האבוקדו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • הוסיפו את שאר המרכיבים – כוסברה, בצל וחלפיניו.
  • טעמו ותקנו תיבול בהתאם.
  • בתאבון!
דירוג לזלול

78

הדירוג שלך

צפו במתכון לגוואקמולי אבוקדו

הגיבו ושתפו

בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

מעניין

רשת צ'יפוטלה הוקמה בשנת 1993 בקולורדו בארה"ב, בתחילה מנתה הרשת 16 סניפים ולאחר שרשת מקדונלדס נכנסה כמשקיעה עיקרית בצ'יפוטלה בשנת 1998, גדלה הרשת ליותר מ-500 מסעדות במיקומים שונים ברחבי ארה"ב. נכון לשנת 2015, מונה הרשת מעל 2,000 סניפים ברחבי העולם עם הכנסות של כחצי מיליארד דולרים ויותר מ-45 אלף עובדים. התפריט של צ'יפוטלה כולל מספר פריטים מצומצם יחסית שמחולקים ל-5 קטגוריות: בוריטו, טאקוס, קסדיות, קערות וסלטים. בכל קטגוריה ניתן לבחור את סוג התוספת הראשית – עוף, חזיר, בקר או טופו ותוספות חינם לבחירה כולל אורז, שעועית, 4 סוגי סלסה, שמנת חמוצה, גבינה וחסה. בראיון שנערך לאחרונה עם מנכ"ל צ'יפוטלה בשנתיים האחרונות, בריאן ניקול, התייחס ניקול להתמודדות של הרשת עם המציאות החדשה שנוצרה עם פרוץ נגיף קורונה. ניקול, שניהל את תחום השיווק ברשת המתחרה טאקו בל במשך 7 שנים, החל לנהל את צ'יפוטלה בשנת 2018 כשהוא מחליף את המנכ"ל המקורי של הרשת, סטיב אלס. ניקול הזניק את רווחיות הרשת בשנתיים האחרונות כשמניית החברה עלתה בשווייה למעל 1000 דולרים. אחד החידושים העיקריים בהם התרכז ניקול בשנותיו כמנכ"ל היה פיתוח של מסלולי איסוף עצמי מהמסעדות והפיכתן לנורמה, מה שהשתלב טוב עם מדיניות הריחוק החברתי לאור מגפת הקורונה. "זה בהחלט מדגים שהנגישות הנוספת, ההזמנה מראש וחוויית האוכל הכללית ללא מגע היא התנהגות שהלקוחות מאמצים בחום, גם לאחר שהמשבר יעבור, זו התנהגות שהלקוחות ירצו להמשיך ולאמץ.", אמר ניקול. רשת צ'יפוטלה זוכה לביקורת רבה לאורך השנים על איכות המזון שלה לאור פרשיות רבות של הרעלות מחיידקים עקב תנאי היגיינה ירודים בחלק מסניפיה. את הביקורת הקשה ביותר חטפה הרשת בסדרת הטלויזיה הפופולרית סאות' פארק בפרק בו הדמויות חוטפות קלקול קיבה קשה לאחר שסעדו במסעדות צ'יפוטלה.

סרטון קשור

מתכונים בשבילך

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>

יום כיפור 2024: זמני כניסת ויציאת הצום וטיפים לארוחה מפסקת

מדריכים וטיפים
יום כיפור 2024 - זמני הצום וטיפים לארוחה מפסקת
כל מה שצריך לדעת על יום כיפור 2024 - זמני כניסת ויציאת הצום, איך להתכונן כראוי, מה כדאי לאכול בארוחה מפסקת ואיך לשבור צום בצורה נכונה >>

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>

ניוזלטר המתכונים!

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

מתכונים בשבילך

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>

יום כיפור 2024: זמני כניסת ויציאת הצום וטיפים לארוחה מפסקת

מדריכים וטיפים
יום כיפור 2024 - זמני הצום וטיפים לארוחה מפסקת
כל מה שצריך לדעת על יום כיפור 2024 - זמני כניסת ויציאת הצום, איך להתכונן כראוי, מה כדאי לאכול בארוחה מפסקת ואיך לשבור צום בצורה נכונה >>

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>