מתכון: גוואקמולי אבוקדו של מסעדת צ'יפוטלה

השף הראשי של צ'יפוטלה מקסיקן גריל חשף את מתכון הגוואקמולה הסודי של המסעדה בשידור וידאו מיוחד באינסטגרם כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו בבית.
רמת קושי

כל אחד יכול

עלות משוערת

29 ש"ח

מס' סועדים

2

כשרות

פרווה

זמן הכנה

5 דקות

סה"כ זמן

7 דקות

מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה
מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה | תמונה: מערכת לזלול

רקע - מתכון גוואקמולי אבוקדו

אם גם אתם אכלתם באחת ממסעדות רשת צ'יפוטלה בטיולים בחו"ל ומתגעגעים לטעמים, כעת יש לכם הזדמנות לייצר לפחות את חלקם במטבח הביתי עם המתכון הרשמי לממרח הגוואקמולה של הרשת. רשת צ'יפוטלה מקסיקן גריל היא אחת מרשתות המזון המהיר הפופולריות בארה"ב. היא מתמקדת כאמור באוכל מקסיקני על סוגיו. הרשת מחזיקה סניפים במדינות רבות אחרות בעולם, בין השאר בבריטניה, קנדה, גרמניה וצרפת ועם סך הכל יותר מ-2,000 סניפים ברחבי העולם.

כעת, השף הראשי של צ'יפוטלה, צ'אד ברוז', החליט לפרסם את המתכון של הרשת לממרח הגוואקמולה שלהם (סלט אבוקדו מקסיקני) בשידור חי בעמוד האינסטגרם של צ'יפוטלה.

רשימת המרכיבים פשוטה וכל מה שתצטרכו בכדי להכין מטבל כמו בצ'יפוטלה זה אבוקדו טרי , ליים, כוסברה, בצל אדום, חליפיניו ומלח.

עדכונים טעימים למייל!

זו אינה הפעם הראשונה שהרשת מפרסמת את המתכון שלה לגוואקמולה. המתכון פורסם כבר בשנת 2015 ונראה שהוא לא השתנה כלל. עם זאת, זו הפעם הראשונה שהשף עצמו משתף בווידאו את הליך הכנת הגוואקמולה ומבטיח תוצאות מדויקות יותר לכולנו.

בנוסף, שיתף השף גם מתכונים משודרגים לגוואקמולה עם תוספות שונות ורמת חריפות שונה.

מצרכים לגוואקמולי אבוקדו

  • 2 אבוקדו מזן הס
  • 2 כפיות מיץ ליים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • רבע כוס בצל אדום קצוץ
  • חצי פלפל חליפיניו חתוך כולל הזרעים
  • רבע כפית מלח

אופן הכנה

  • חתכו לחצי אבוקדו בשל ורוקנו לתוך קערה.
  • הוסיפו מיץ ליים וערבבו
  • הוסיפו מלח והתחילו למעוך את האבוקדו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • הוסיפו את שאר המרכיבים – כוסברה, בצל וחלפיניו.
  • טעמו ותקנו תיבול בהתאם.
  • בתאבון!
דירוג לזלול

78

הדירוג שלך

צפו במתכון לגוואקמולי אבוקדו

הגיבו ושתפו

בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

מעניין

רשת צ'יפוטלה הוקמה בשנת 1993 בקולורדו בארה"ב, בתחילה מנתה הרשת 16 סניפים ולאחר שרשת מקדונלדס נכנסה כמשקיעה עיקרית בצ'יפוטלה בשנת 1998, גדלה הרשת ליותר מ-500 מסעדות במיקומים שונים ברחבי ארה"ב. נכון לשנת 2015, מונה הרשת מעל 2,000 סניפים ברחבי העולם עם הכנסות של כחצי מיליארד דולרים ויותר מ-45 אלף עובדים. התפריט של צ'יפוטלה כולל מספר פריטים מצומצם יחסית שמחולקים ל-5 קטגוריות: בוריטו, טאקוס, קסדיות, קערות וסלטים. בכל קטגוריה ניתן לבחור את סוג התוספת הראשית – עוף, חזיר, בקר או טופו ותוספות חינם לבחירה כולל אורז, שעועית, 4 סוגי סלסה, שמנת חמוצה, גבינה וחסה. בראיון שנערך לאחרונה עם מנכ"ל צ'יפוטלה בשנתיים האחרונות, בריאן ניקול, התייחס ניקול להתמודדות של הרשת עם המציאות החדשה שנוצרה עם פרוץ נגיף קורונה. ניקול, שניהל את תחום השיווק ברשת המתחרה טאקו בל במשך 7 שנים, החל לנהל את צ'יפוטלה בשנת 2018 כשהוא מחליף את המנכ"ל המקורי של הרשת, סטיב אלס. ניקול הזניק את רווחיות הרשת בשנתיים האחרונות כשמניית החברה עלתה בשווייה למעל 1000 דולרים. אחד החידושים העיקריים בהם התרכז ניקול בשנותיו כמנכ"ל היה פיתוח של מסלולי איסוף עצמי מהמסעדות והפיכתן לנורמה, מה שהשתלב טוב עם מדיניות הריחוק החברתי לאור מגפת הקורונה. "זה בהחלט מדגים שהנגישות הנוספת, ההזמנה מראש וחוויית האוכל הכללית ללא מגע היא התנהגות שהלקוחות מאמצים בחום, גם לאחר שהמשבר יעבור, זו התנהגות שהלקוחות ירצו להמשיך ולאמץ.", אמר ניקול. רשת צ'יפוטלה זוכה לביקורת רבה לאורך השנים על איכות המזון שלה לאור פרשיות רבות של הרעלות מחיידקים עקב תנאי היגיינה ירודים בחלק מסניפיה. את הביקורת הקשה ביותר חטפה הרשת בסדרת הטלויזיה הפופולרית סאות' פארק בפרק בו הדמויות חוטפות קלקול קיבה קשה לאחר שסעדו במסעדות צ'יפוטלה.

סרטון קשור

מתכונים בשבילך

חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי

חדשות האוכל
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
מסעדת קמפאי מבאר שבע חוזרת עם פסטיבל הראמן השנתי לכבוד חורף 2025. במסגרת הפסטיבל יוגשו 5 סוגי ראמן עשירים עם שלל תוספות מחממות לב ונפש >>

מסעדת LOFT במלון ג'ורג' תל אביב חוגגת חודש יפני מפתה במיוחד

חדשות האוכל
חודש יפני במסעדת LOFT
מסעדת LOFT בג'ורג' תל אביב משיקה במהלך חודש פברואר תפריט יפני ייחודי המשלב בין מנות קלאסיות עם אינטרפרטציה מודרנית של השף ניצן רז >>

טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים

חדש על המדף
טחינה מסורתית של אחוה
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>

יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח

חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>

ניוזלטר המתכונים!

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

מתכונים בשבילך

חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי

חדשות האוכל
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
מסעדת קמפאי מבאר שבע חוזרת עם פסטיבל הראמן השנתי לכבוד חורף 2025. במסגרת הפסטיבל יוגשו 5 סוגי ראמן עשירים עם שלל תוספות מחממות לב ונפש >>

מסעדת LOFT במלון ג'ורג' תל אביב חוגגת חודש יפני מפתה במיוחד

חדשות האוכל
חודש יפני במסעדת LOFT
מסעדת LOFT בג'ורג' תל אביב משיקה במהלך חודש פברואר תפריט יפני ייחודי המשלב בין מנות קלאסיות עם אינטרפרטציה מודרנית של השף ניצן רז >>

טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים

חדש על המדף
טחינה מסורתית של אחוה
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>

יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח

חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>