הדיון סביב רמת בטיחות השימוש בכלי פלסטיק שונים לחימום מזון במיקרוגל נמשך כבר שנים רבות ומתפתח ככל שמצטברות עוד עדויות לגבי הפלסטיק עצמו וההשפעה של גלי המיקרו עליו.
אמנם יש כיום אין ספור פתרונות אחסון וחימום אחרים שאינם פלסטיק, מקופסאות זכוכית לקופסאות קרמיות שונות, אך השאלה לגבי קופסאות פלסטיק במיקרוגל ורמת הסיכון הנעוצה בך לבריאותנו נותרה בעינה, בעיקר עקב היותן של קופסאות הפלסטיק קלות, נפוצות ונוחות לשימוש.
עוד טיפים ומדריכים שווים באינסטגרם של לזלול
האם בטוח לחמם מזון במיקרוגל בקופסאות פלסטיק?
על פי ארגוני הבריאות, שימוש בקופסאות פלסטיק לחימום מזון במיקרוגל הוא בכלליות בטוח – כל עוד הכלי מסומן כבטוח לשימוש במיקרוגל.
בכדי לדעת אם הקופסא בטוחה לשימוש במיקרוגל, חפשו על גביה סימון כלשהו, בדרך כלל בתחתיתה. ברוב הקופסאות מצוין האם הן בטוחות לשימוש במיקרו. אם לא, תמצאו בדרך כלל מספר בין 1 ל-7 המציין את רמת העמידות לחום ואת החומרים השונים ממנה מורכבת הקופסא.
קופסאות המסומנות עם המספר 5 או PP הן הבטוחות ביותר לשימוש במיקרו ולא אמורות להתעוות או להינזק במגע עם גלי המיקרו, הן גם לא מכילות BPA ופתלטים, כימיקלים שידועים בנזק שהם יכולים לגרום לבריאותנו. אם הקופסא מסומנת במספר אחר מלבד 5, אל תשמשו בה לחימום במיקרוגל.
בכל מקרה אחר, העדיפו לא להשתמש בכלי הספציפי לחימום במיקרוגל. וותרו גם על שימוש בקופסאות ישנות המותאמות למיקרוגל עם סדקים או נזקים.
הכימיקלים המדוברים עלולים להשתחרר ולחדור למזון בזמן החימום במיקרו ויכולים להפריע לפעילות תקינה של הורמונים שונים ולמטבוליזם. במחקרים רבים לאורך השנים נמצא קשר בין הכימיקלים לבין עודף משקל קיצוני, סכרת, פגיעה בפוריות, לחץ דם גבוה, בעיות בכליות ומחלות לב.
הפגיעה הפוטנציאלית בפעילות התקינה של ההורמונים בגוף, במיוחד בכלים עם הכימיקל BPA, שפועל בגוף בדומה להורמון האסטרוגן, הופכת את ההקפדה על שימוש בכלי פלסטיק מותאמים במיקרוגל לחשובה במיוחד לנשים בהריון וילדים.
כלי פלסטיק חד פעמיים כמו הכלים בהם אתם מקבלים לעיתים משלוחים ממסעדות, יהיו לרוב לא מותאמים למיקרו אלא אם מצוין אחרת, לכן עדיף להעביר את האוכל לכלי מתאים במקום לחמם בכלי המקורי אם יש צורך בכך.
מלבד הקפדה על שימוש בכלים וקופסאות מותאמות למיקרוגל, כדאי לשים לב לכמה כללים נוספים שיבטיחו את בריאותכם.
רוצים לזלול עוד? עקבו אחרינו באינסטגרם.
העדיפו תמיד לחמם מזון בקופסאות פלסטיק ללא מכסה בכדי לאפשר לאדים לצאת החוצה ולא להילכד במזון ובקופסא.
אל תכניסו קופסאות פלסטיק, גם כאלו שמותאמות למיקרו, למדיח הכלים. שימוש במדיח עלול לשחוק את הקופסאות ולגרום לשחרור חומרים מזיקים לאחר מכן.
המתינו שהאוכל שבישלתם יתקרר לפני שתאחסנו אותו בקופסאות פלסטיק.
לסיכום, חממו מזון במיקרוגל רק בכלים עליהם מצוין כי הם בטוחים לשימוש בו ולא במכלי פלסטיק מסוג פוליקרבונט. אחרת השתמשו בכלי זכוכית, פיירקס או קרמיקה ייעודיים למיקרוגל.