המסת שוקולד במיקרוגל היא לכאורה פעולה פשוטה ושלב אלמנטרי בהכנה של עוגות, מאפים וקינוחים רבים אך עלולה להכשיל רבים ולגרום לשריפה של השוקולד והפיכתו לגרגרי עם מרקם לא נעים אם נעשית לא נכון.
אספנו את כל השיטות שיעזרו לכם להמיס שוקולד במיקרוגל במהירות מבלי לשרוף אותו ולהגיע למרקם דליל או סמיך יותר. איך להגיע למרקם הרצוי של השוקולד בכל פעם ומה הן הטעויות הנפוצות שכדאי להימנע מהן בהמסת שוקולד.
עוד טעימה: האם מותר לחמם קופסאות פלסטיק במיקרוגל?
המסת שוקולד במיקרוגל – השיטה המנצחת
בכדי להמיס שוקולד במהירות וביעילות במיקרוגל תצטרכו רק כמה כלים פשוטים שאפשר למצוא בכל מטבח ממוצע – קערה מתאימה לשימוש במיקרוגל, כף לערבוב וכמובן שוקולד. ניתן גם להוסיף מעט חלב, חמאה או שמן על מנת לסייע בתהליך ההמסה.
1. הניחו שוקולד לבחירתכם, אם זה מריר או חלב בקערה מותאמת לשימוש במיקרוגל, עדיף מזכוכית. ניתן להשתמש בטבלאות שוקולד שנקצצו היטב קודם לכן עם סכין חדה או בשוקולד צ'יפס. בשלב זה ניתן להוסיף כפית של חמאה, חלב או שמן אך לא חובה.
2. הפעילו את המיקרוגל על עוצמה נמוכה או על מצב הפשרה בכדי למנוע מהשוקולד להתחמם יתר על המידה ולהישרף.
3. חממו את השוקולד במיקרו בסבבים של 20 שניות וערבבו היטב עם לקקן או כף פלסטיק לאחר כל סבב. הערבוב יאפשר לחום להתפזר באופן שווה ולמנוע נקודות בהן השוקולד עלול להישרף
4. חזרו על התהליך עד שהשוקולד בקערה מגיע למרקם אחיד, חלק ומבריק ללא גושים. המסת השוקולד עד להגעה למרקם הרצוי יכולה לקחת כ-2-4 דקות בסך הכל, בהתאם לסוג השוקולד שבחרתם להשתמש.
5. השתמשו בשוקולד שהמסתם למטרת האפייה שלכם. אם השוקולד מתקרר, תוכלו לחמם אותו שוב במיקרוגל בסבבים של 5 שניות וערבוב בכל פעם.
עוד טעימה: איך למנוע מעוגה להתייבש
למה להוסיף חמאה או שמן לשוקולד לפני ההמסה?
הוספה של מעט שמן או חמאה לקערה תעזור לשוקולד לא להתייבש ולתערובת להפוך לחלקה, רכה וקטיפתית יותר, זאת בזכות השומן שהתווסף לה.
ומה לגבי שוקולד לבן?
שוקולד לבן איננו נחשב באמת שוקולד קלאסי לפי הספר מאחר והוא אינו מכיל מוצקי קקאו. העובדה הזו גורמת לשוקולד לבן גם להתנהג אחרת כמנסים למוסס אותו במיקרוגל.
מאחר ושוקולד לבן רגיש יותר מחום משוקולד מריר או חלב, יש להקפיד יותר על מעקב הדוק אחריו במיקרוגל עם סבבים קצרים וערבוב בין כל סבב.
טעויות נפוצות בהמסת שוקולד במיקרוגל
- הקפידו לקצוץ את השוקולד היטב ולגודל אחיד בכדי להבטיח חימום והמסה אחידים של כל השוקולד.
- אל תכסו את קערת השוקולד במיקרו בעת ההמסה בכדי למנוע הצטברות לחות והתקשות של השוקולד.
- הימנעו מהפעלה של המיקרוגל על עוצמה גבוהה, החום הגבוה עלול לגרום לשוקולד להתחמם יתר על המידה ולהישרף בקלות יתר.
- אל תחממו את המיקרוגל ליותר מדי זמן מבלי לערבב בכדי למנוע חימום לא אחיד והצטברות גושים שתוביל לשריפת השוקולד.
- הקפידו למנוע ממים להיכנס לקערת השוקולד בטרם החימום. המים ישפיעו על המרקם של השוקולד ויהפכו אותו לגרגרי. וודאו שכף הערבוב והקערה יבשים לחלוטין ממים לכל אורך התהליך