מדריך: איך להקפיא מזון בצורה הנכונה

אספנו את מיטב הטיפים שיעזרו לכם לדעת איך להקפיא מזון כמו שצריך בכדי לשמור על האוכל שלכם בצורה הטובה ביותר ולתקופה ארוכה מבלי להתקלקל.
איך להקפיא מזון בצורה הנכונה
איך להקפיא מזון בצורה הנכונה | תמונה: מערכת לזלול

בין אם אתם רוצים לדעת איך להקפיא מזון בכדי לחסוך זמן, כלים ומאמץ ביום יום או שאתם רק רוצים לשמור על המזון שקניתם לכמה שיותר זמן במקפיא, חשוב לעקוב אחר כמה כללים פשוטים של אחסון מזון במקפיא בכדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר. אז איך להקפיא מזון בצורה הנכונה?

לשם כך, אספנו את כל מה שאתם צריכים לדעת על הקפאת מזון וכמה זמן יחזיק כל מוצר במקפיא לפני שיתקלקל.

אז איך להקפיא מזון?

  • מומלץ מפעם לפעם לבדוק את טמפרטורת המקפיא שלכם – להקפאה טובה הטמפרטורה במקפיא צריכה לנוע סביב מינוס 18 מעלות. השתמש במדחום למטבח בכדי לבדוק אם הטמפרטורה בטווח הרצוי.
  • דאגו לקרר את האוכל לטמפרטורת החדר בצורה אחידה לפני אחסון מזון במקפיא.
  • אם אתם לא בטוחים שמזון מסוים יקפא בצורה טובה, נסו קודם להקפיא כמות קטנה. לאחר ההפשרה והחימום, החליטו האם הוא שומר על איכותו ברמה המספקת אתכם.
  • תבלו את המזון שלכם בצורה מדודה לפני ההקפאה מאחר וטעמם של התבלינים עלול להשתנות במהלך ההקפאה, אם יש צורך, תבלו עוד לאחר ההפשרה והחימום מחדש.
  • הקפידו לא להעמיס על המקפיא, שמרו לפחות שליש מהמקפיא פנוי בכדי לא להעמיס על צריכת האנרגיה שלו ולהוריד את יעילות ההקפאה.
  • השאירו רווח בין המוצרים במקפיא, כדי לאפשר זרימת אוויר לכל אחד מהם.
  • נסו לא להקפיא יותר מדי מזון בבת אחת. הזמן הממוצע להקפאה מוחלטת של מוצר מזון יהיה לרוב סביב 24 שעות, הוספה של יותר מוצרים תאריך את זמן ההקפאה.
  • מאחר ודלתות המקפיא נפתחות באופן תדיר, שימרו אגוזים, קמח ומיץ בדלתות עצמן. שימרו את החלקים הקרים יותר במקפיא למזונות אחרים.
  • הקפידו להקפיא פירות וירקות כשהם מגיעים לשיא הטעם שלהם.

קראו עוד: המדריך המלא לסידור המקרר

טיפים להפשרת מזון

  • הפשרה במקרר: הפשרה של מזון במקרר היא השיטה הבטוחה והקלה ביותר, אך גם האיטית ביותר. מוצרים קטנים – כמו קילו בשר טחון יפשירו תוך לילה בזמן שרוב המוצרים ידרשו בין יום ליומיים להפשרה מלאה.
  • מים קרים: שיטת ההפשרה הזו אמנם לוקחת פחות זמן אך דורשת יותר תשומת לב. סגרו את המוצר הקפוא בתוך שקית פלסטיק אטומה והניחו אותה בקערה עם מים קרים. הקפידו להחליף את המים בכל חצי שעה עד הפשרה מלאה.
  • מיקרוגל: הפשרה במיקרוגל של מוצרים קטנים מומלצת בתור פתרון של הרגע האחרון. הניחו את המוצר ללא עטיפה בצלחת עמידה למיקרוגל והפעילו אותו על הפשרה. הקפידו לבשל את המנה מיד לאחר ההפשרה במיקרוגל.

כמה זמן אפשר להקפיא מזון?

סוגי מזון ותבשילים שונים יחזיקו תקופת זמן שונה במקפיא בטרם יאבדו את טעמם או יהפכו לא שמישים. אספנו את הנפוצים שבהם לצד התקופה בה ניתן להקפיא אותם.

  • הקפאה של קדירות – 2-3 חודשים
  • הקפאה של מרקים ונזידים – 2-3 חודשים
  • הקפאה של סטייק לא מבושל – 6-12 חודשים
  • הקפאה של בשר טחון – 4 חודשים
  • הקפאה של חתיכות עוף מבושל – 4 חודשים
  • הקפאה של חתיכות עוף לא מבושל – 9 חודשים
  • הקפאה של עוף שלם – 12 חודשים
  • הקפאה של דג מבושל – 4-6 חודשים
  • הקפאה של גלידה – חודשיים
  • הקפאה של גבינה – רכה או קשה – 6 חודשים
  • הקפאה של חמאה – 6-9 חודשים
  • הקפאה של ירקות קפואים – 8 חודשים
  • הקפאה של פאי אפוי – 1-2 חודשים
  • הקפאה של עוגת גבינה – 2-3 חודשים
  • הקפאה של לחם אפוי ללא שמרים – 2-3 חודשים
  • הקפאה של לחם עם שמרים או לחמניות – 3-6 חודשים
  • הקפאה של עוגיות אפויות – 8-12 חודשים
הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
חטיפי אסם במהדורה חורפית
החטיפים והמתוקים: מהדורות חורף אהובות, צ'יפס בטעמים ומאפינס צבעוניים
חדש על המדף
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי
חדשות האוכל
חודש יפני במסעדת LOFT
מסעדת LOFT במלון ג'ורג' תל אביב חוגגת חודש יפני מפתה במיוחד
חדשות האוכל
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
טרנדים קולינריים טריים
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח
חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
במקרר או במזווה: איך צריך לאחסן רוטב סויה?
מדריכים וטיפים
5 טעויות בהכנת ביצים קשות שכולם עושים
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל