איך להקפיא מזון בצורה הנכונה
קרדיט תמונה – p
שיתוף

תוכן עניינים

בין אם אתם רוצים לדעת איך להקפיא מזון בכדי לחסוך זמן, כלים ומאמץ ביום יום או שאתם רק רוצים לשמור על המזון שקניתם לכמה שיותר זמן במקפיא, חשוב לעקוב אחר כמה כללים פשוטים של אחסון מזון במקפיא בכדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר. אז איך להקפיא מזון בצורה הנכונה?

לשם כך, אספנו את כל מה שאתם צריכים לדעת על הקפאת מזון וכמה זמן יחזיק כל מוצר במקפיא לפני שיתקלקל.

אז איך להקפיא מזון?

  • מומלץ מפעם לפעם לבדוק את טמפרטורת המקפיא שלכם – להקפאה טובה הטמפרטורה במקפיא צריכה לנוע סביב מינוס 18 מעלות. השתמש במדחום למטבח בכדי לבדוק אם הטמפרטורה בטווח הרצוי.
  • דאגו לקרר את האוכל לטמפרטורת החדר בצורה אחידה לפני אחסון מזון במקפיא.
  • אם אתם לא בטוחים שמזון מסוים יקפא בצורה טובה, נסו קודם להקפיא כמות קטנה. לאחר ההפשרה והחימום, החליטו האם הוא שומר על איכותו ברמה המספקת אתכם.
  • תבלו את המזון שלכם בצורה מדודה לפני ההקפאה מאחר וטעמם של התבלינים עלול להשתנות במהלך ההקפאה, אם יש צורך, תבלו עוד לאחר ההפשרה והחימום מחדש.
  • הקפידו לא להעמיס על המקפיא, שמרו לפחות שליש מהמקפיא פנוי בכדי לא להעמיס על צריכת האנרגיה שלו ולהוריד את יעילות ההקפאה.
  • השאירו רווח בין המוצרים במקפיא, כדי לאפשר זרימת אוויר לכל אחד מהם.
  • נסו לא להקפיא יותר מדי מזון בבת אחת. הזמן הממוצע להקפאה מוחלטת של מוצר מזון יהיה לרוב סביב 24 שעות, הוספה של יותר מוצרים תאריך את זמן ההקפאה.
  • מאחר ודלתות המקפיא נפתחות באופן תדיר, שימרו אגוזים, קמח ומיץ בדלתות עצמן. שימרו את החלקים הקרים יותר במקפיא למזונות אחרים.
  • הקפידו להקפיא פירות וירקות כשהם מגיעים לשיא הטעם שלהם.

קראו עוד: המדריך המלא לסידור המקרר

טיפים להפשרת מזון

  • הפשרה במקרר: הפשרה של מזון במקרר היא השיטה הבטוחה והקלה ביותר, אך גם האיטית ביותר. מוצרים קטנים – כמו קילו בשר טחון יפשירו תוך לילה בזמן שרוב המוצרים ידרשו בין יום ליומיים להפשרה מלאה.
  • מים קרים: שיטת ההפשרה הזו אמנם לוקחת פחות זמן אך דורשת יותר תשומת לב. סגרו את המוצר הקפוא בתוך שקית פלסטיק אטומה והניחו אותה בקערה עם מים קרים. הקפידו להחליף את המים בכל חצי שעה עד הפשרה מלאה.
  • מיקרוגל: הפשרה במיקרוגל של מוצרים קטנים מומלצת בתור פתרון של הרגע האחרון. הניחו את המוצר ללא עטיפה בצלחת עמידה למיקרוגל והפעילו אותו על הפשרה. הקפידו לבשל את המנה מיד לאחר ההפשרה במיקרוגל.

כמה זמן אפשר להקפיא מזון?

סוגי מזון ותבשילים שונים יחזיקו תקופת זמן שונה במקפיא בטרם יאבדו את טעמם או יהפכו לא שמישים. אספנו את הנפוצים שבהם לצד התקופה בה ניתן להקפיא אותם.

  • הקפאה של קדירות – 2-3 חודשים
  • הקפאה של מרקים ונזידים – 2-3 חודשים
  • הקפאה של סטייק לא מבושל – 6-12 חודשים
  • הקפאה של בשר טחון – 4 חודשים
  • הקפאה של חתיכות עוף מבושל – 4 חודשים
  • הקפאה של חתיכות עוף לא מבושל – 9 חודשים
  • הקפאה של עוף שלם – 12 חודשים
  • הקפאה של דג מבושל – 4-6 חודשים
  • הקפאה של גלידה – חודשיים
  • הקפאה של גבינה – רכה או קשה – 6 חודשים
  • הקפאה של חמאה – 6-9 חודשים
  • הקפאה של ירקות קפואים – 8 חודשים
  • הקפאה של פאי אפוי – 1-2 חודשים
  • הקפאה של עוגת גבינה – 2-3 חודשים
  • הקפאה של לחם אפוי ללא שמרים – 2-3 חודשים
  • הקפאה של לחם עם שמרים או לחמניות – 3-6 חודשים
  • הקפאה של עוגיות אפויות – 8-12 חודשים
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס