כבר מאוחר בלילה, סיימתם לצפות בעוד פרק של הסדרה האהובה עליכם ופתאום משתלט עליכם רעב חסר מעצורים למשהו מתוק ושוקולדי, אבל עצם המחשבה על לאפות עוגה שלמה או אפילו בראוניז בשעה כזו מתישה אתכם מראש.
לתסריט הנפוץ הזה של מאנץ' למתוק באמצע הלילה יש פתרון – עוגת שוקולד במיקרוגל ב-5 דקות. רוצים עוד? גלו כאן איך להכין שוקו בצנצנת נוטלה.
עוד טעימה: בא לכם מתכון לקאפקייקס תותים בשמנת?
המתכון הבא הוא לא עוד מתכון לעוגה בספל, ההוא ההתגלמות של קינוח קל להכנה שמשלב שחיתות, מהירות ופשטות, בדיוק לאותם רגעים שאתם חייבים מנה של שוקולד. אם תעקבו אחר המתכון, צעד אחר צעד, תקבלו עוגת שוקולד דביקה, לחה ועשירה שעשויה ממרכיבים פשוטים שאפשר למצוא בכל מטבח, וכל זה ב-5 דקות עבודה.
עוד טעימה: מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס מפנקת
מתכון לעוגת שוקולד במיקרוגל
מרכיבים
- רבע כוס קמח
- 2 כפות אבקת קקאו
- רבע כוס סוכר
- רבע כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- רבע כוס חלב
- 2 כפות חמאה מומסת או שמן צמחי
- תוספות אפשריות: 2 כפות שוקולד צ'יפס, אגוזים או כף נוטלה
- כדור גלידה או קצפת להגשה (לא חובה)
עוד טעימה: איך ממיסים שוקולד במיקרוגל בצורה הנכונה
הוראות הכנה
- שמנו ספל גדול (לפחות 250 מ"ל) שמתאים לשימוש במיקרוגל בנגיעה חמאה או שמן.
- ערבבו בספל את הקמח, אבקת הקקאו, סוכר, אבקת אפייה ומלח עד אחידות.
- הוסיפו את החלב, תמצית הווניל והחמאה המומסת או השמן וערבבו עד שהתערובת אחידה. וודאו שלא נשארים אזורים לא מעורבבים וגושים יבשים בספל.
- קפלו אל תוך התערובת את התוספות המועדפות עליכם.
- הכניסו את הספל למיקרוגל על חום גבוה למשך 70-90 שניות. התחילו לבדוק את העוגה לאחר 70 שניות.
- העוגה מוכנה כשהיא נראית יציבה אבל עדיין לחה מעט למעלה.
- הוציאו את הספל מהמיקרוגל והניחו לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר למשך דקה בטרם ההגשה.
- הוסיפו מעל קצפת או כדור גלידה לשחיתות מוגזמת במיוחד.
עוד טעימה: איך להכין כדורי שוקולד של פעם עם הילדים בשבת בבוקר
טיפים ושדרוגים
ניתן לגוון ולשדרג את העוגה בכמה דרכים. נסו להוסיף לבלילה כפית קפה נמס לטעמי מוקה או מעט קינמון לטוויסט פיקנטי. ניתן גם להחליף חצי מכמות החלב במיץ תפוזים ולגרד גרידת תפוז ליצירת עוגת שוקולד-תפוז. הוסיפו לאחר ההכנה פירות טריים, קצפת או גלידה אהובה בכדי לשדרג את חוויות השחיתות וקשטו עם אבקת סוכר או אבקת קקאו.
אם העוגה יוצאת יבשה מדי, קצרו את זמן האפייה במיקרוגל ב-10-20 שניות בפעם הבאה. לחלופין, אם העוגה רטובה מדי, הוסיפו עוד 10-20 שניות אפייה במיקרו. העוגה גלשה מחוץ לספל? התופעה מתרחשת בדרך כלל אם השתמשתם בספל קטן מדי או אם הוספתם יותר מדי אבקת אפייה.
ניסיתם ויצא מעולה? יש לכם טיפ לעוגת שוקולד בספל שאפשר להכין במיקרוגל? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.