החורף חוזר ובגדול וזה בדיוק הזמן לבדוק איך אתם מאחסנים את הפירות והירקות במטבח שלכם והאם הטמפרטורות הקרות מזיקות לאורך חיי המדף שלהם. במדריך הבא נבדוק איך לאחסן תפוחי אדמה בחורף בכדי לשמור על הטעם והטריות האופטימליים לאורך זמן ומהם הצרכים של תפוחי האדמה בחודשים הקרים.
תפוחי אדמה, מרכיב בסיסי בשלל מנות ומטבחים ברחבי העולם, זקוקים לתנאי אחסון ספציפיים על מנת לשמור על איכותם לתקופת זמן ארוכה. אתגרי האחסון בחורף מחייבים אותנו לשמור על טמפרטורה נכונה בכדי לא לפגוע בטעם ובמרקם של תפוחי האדמה.
תנאי האחסון הרצויים משתנים גם בהתאם לזן תפוח האדמה עצמו. תפוחי אדמה עתירי עמילנים יחזיקו מעמד זמן רב יותר בגלל תכולת הלחות הנמוכה יותר. תפוחי אדמה אלו אידאליים לשימוש במנות אווריריות עם מרקם יבש כמו תפוחי אדמה אפויים למשל.
עוד טעימה: זו הסיבה שאסור לשמור תפוחי אדמה ובצל יחד
תנאי אחסון אידאליים
תנאי האחסון האידאליים לתפוחי אדמה בחורף נתלים ב-3 גורמים עיקריים: טמפרטורה, לחות וחשיפה לאור.
טמפרטורה
תפוחי אדמה מעדיפים סביבה וטמפרטורות נמוכות אבל לא קרות מדי. טווח הטמפרטורה האידאלי נע בין 7-10 מעלות. בטווח הזה תהליך ההזדקנות של תפוחי האדמה מאט, מה שמאריך את חיי המדף שלהם. מומלץ להימנע מאחסון תפוחי אדמה בטמפרטורה של מתחת ל-4 מעלות בכדי למנוע מהעמילנים להפוך לסוכרים, מה שיגרום לתפוחי האדמה להפוך למתוקים יותר ולבעלי גוון כהה יותר בבישול.
לחות
גם רמות הלחות יכולות לשחק תפקיד משמעותי באחסון תפוחי אדמה. הלחות האידאלית נעה בין 85%-90%. רמת לחות גבוהה זו מונעת מתפוחי האדמה להתייבש ולהצטמק. עם זאת, עודף לחות עלול לגרום לצמיחת עובש ולריקבון.
חשיפה לאור
תפוחי אדמה מומלץ תמיד לשמור בחושך. חשיפה לאור, בין אם טבעי או מלאכותי, יכול לגרום לתפוח האדמה לשנות צבעו לירוק. החלקים הירוקים מכילים סולנין, תרכובת רעילה שעלולה לגרום לטעם מר ואף לבעיות בריאותיות בצריכה בכמויות גדולות. מומלץ לבדוק את תפוח האדמה בכל מקרה מעת לעת ולהסיר אזורים ירוקים לפני הבישול.
עוד טעימה: הטריק שעובד לקילוף תפוחי אדמה
איך לאחסן תפוחי אדמה בחורף
תחילה מצאו אזור חשוך, מאוורר, קריר ולא יבש מדי במטבח או בחדר אחר בו ניתן לשמור את תפוחי האדמה. נקו היטב את אזור האחסון שבחרתם מאבק ולכלוך או שאריות של מוצרים אחרים שעלולים לצבור מזיקים או עובש. מומלץ גם לחטא את האזור עם מגבונים ייעודיים או חומר ניקיון עדין אחר ולייבש היטב לפני הנחתם של תפוחי האדמה באזור.
את תפוחי האדמה מומלץ להניח בקופסה או סלסלת עץ בכדי לאפשר זרימת אוויר. הימנעו משימוש בשקיות פלסטיק או קופסאות אטומות שלוכדות לחות ויובילו לריקבון מוקדם. אם יש לכם מקום אחסון מוגבל, שקלו להשתמש בשק מבד נושם.
הימנעו מלהעמיס יותר מדי תפוחי אדמה יחד והשאירו להם מקום לנשום בכדי למנוע הצטברות לחות. מומלץ גם להפריד בין תפוחי האדמה עם קש או נייר עיתון בכדי לספוג לחות עודפת ולהגן מפני שינויי טמפרטורות.
טפלו בתפוחי האדמה בעדינות. תפוח אדמה פגום או פצוע יכול להתקלקל מהר יותר ולהשפיע על תפוחי אדמה אחרים בסלסלה. אם אתם מבחינים בתפוח אדמה פגום משמעותית, היפטרו ממנו לפני שיעביר מזהמים לאחרים. אם אתם מבחינים בפגמים כמו אזורים רכים, תפוח אדמה ירוק או תפוח אדמה שהחל לנבוט, הסירו אותם לפני השימוש.
איך אתם שומרים תפוחי אדמה במטבח? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות בטיפים הכי טובים שיש לכם להציע.