בדקנו והכרענו: זו הדרך הטובה ביותר לאחסן מלפפונים

הסוף למלפפונים עייפים ורכים. יצאנו לבדוק וגילינו את השיטה הטובה ביותר לאחסן מלפפונים במקרר ולשמור עליהם טריים ופריכים לאורך זמן.
אחסון מלפפונים טריים
אחסון מלפפונים טריים

סביר להניח שגם אתם נתקלתם לא מעט באכזבה של לגשת למקרר עם חשק למלפפון טרי וקריספי במיוחד רק בכדי למצוא ירק דהוי וחסר חיים במקום? אמנם תכולת המים הגבוהה בהם והמבנה העדין שלהם הופכית את המלפפונים למאתגרים לכאורה בכל מה קשור לשמירה על הטריות לאחר שכבר נכנסו הביתה, אך לבעיה הנפוצה הזו שמטרידה רבים, יש מסתבר פתרון קל במיוחד.

הסוד למלפפונים טריים ופריכים נמצא בהבנה של טבעו של המלפפון ולא רק בדרך בה אנחנו מאחסנים אותם. במדריך הבא נספר על הדרך הטובה ביותר לאחסן מלפפונים על מנת לשמור עליהם טריים כמו ביום הראשון שהם הגיעו אל ביתכם.

עוד טעימה: איך לבחור מלפפונים טריים בצורה הנכונה

עדכונים טעימים למייל!

להבין מלפפונים

בכדי לאחסן ולשמור על המלפפונים במיטבם, חשוב להבין מה גורם להם לפעול. מלפפון מכיל מעל 90% מים, מה שמעניק לו את הטעם הרענן אך גם הגורם להידרדרות המהירה במצבו לאורך זמן. באחסון לא נכון, מלפפונים מאבדים את הפריכות הטבעית והופכים לרכים ולא נעימים לאכילה.

קליפת המלפפון היא שכבת ההגנה העיקרית כנגד הסביבה החיצונית, הוא חדיר למחצה, מה שאומר שמתאפשרת דרכו זרימת אוויר ולחות. המאפיין הזה של הקליפה הכרחי על מנת לאפשר למלפפון לנשום ולשמור עליו לאורך זמן אך גם הופך אותו לרגיש יותר לסביבה החיצונית בהתאם לטמפרטורה ולרמות הלחות באזור שלכם.

מלפפונים מעדיפים סביבה קרירה עם לחות בינונית. קור מוגזם עלול לפגוע בתאי המלפפון ולגרום למרקם שלו להפוך לעיסתי בעוד יותר מדי לחות יכולה להוביל להתרבות בקטריות וקלקול מהיר יותר. בהתאם סביבה יבשה מדי יכולה לייבש את המלפפון ולגרום לו לנבול ולאבד את הקריספיות האהובה.

על ידי מציאת האיזון בתנאי האחסון, תוכלו להאריך משמעותית את חיי המדף של המלפפונים. בהמשך נסקור כמה שיטות מסורתיות לאחסון מלפפונים ונחשוף את השיטה האולטימטיבית לשמירה על מלפפונים קריספיים וטריים.

עוד טעימה: מה יותר בריא מלפפון בחומץ או במלח?

אחסון מלפפונים בשיטות מסורתיות

עוד לפני שנגיע לשיטה המנצחת לאחסון מלפפונים, נעבור על כמה שיטות קלאסיות אלטרנטיביות לשמירה על הטריות. הגישה הנפוצה ביותר היא לשמור את המלפפונים בשקית פלסטיק או לעטוף אותם במגבות נייר לפני אחסון במקרר. אמנם שיטות אלו יכולות להאריך את חיי המדף של המלפפונים, אך פעמים רבות אינן מספקות את התנאים האידאליים לצרכים של המלפפון.

שקיות פלסטיק למשל נוטות ללכוד לחות סביב המלפפונים, מה שמוביל לקלקול מהיר יותר ושינוי למרקם רירי. מגבות נייר לעומת זאת יכולות לספוג את עודפי הלחות אך עלולות לגרום לייבוש לא אחיד ולאיבוד הפריכות.

מגירת הירקות במקרר היא ככל הנראה הבחירה הבטוחה ביותר אך חשוב לכוון את ההגדרות כראוי. ללא שליטה על רמות הלחות, המגירה עלולה להפוך ללחה או יבשה מדי. מילת המפתח שוב היא איזון.

איך לאחסן מלפפונים – צעד אחר צעד

בכדי להצליח להגיע לאיזון המיוחל, מומלץ לאחסן מלפפונים בשיטה הבאה. כל מה שתצטרכו זה מטלית לחה וקופסא אטומה בכדי לייצר למלפפונים סביבה אולטימטיבית.

1. חלק מהמומחים ממליצים לשטוף מלפפונים בזרם מים קרים לפני האחסון על מנת להסיר אבק ולכלוך וחלק טוענים שיש לשטוף אותם רק כשאתם מתכוונים לאכול אותם. אם בחרתם לשטוף, וודאו לייבש אותם לחלוטין בעזרת מגבת נקייה בכדי לספוג את כל הלחות. אם החלטתם לא לשטוף, וודאו להסיר אבק ולכלוך עם מברשת רכה.

2. הרטיבו מטלית נקייה עם מעט מים. המטלית צריכה להיות לחה אך לא רטובה וספוגה במים. עטפו כל מלפפון במטלית נפרדת. אם אתם מאחסנים כמות גדולה של מלפפונים ניתן להשתמש במקום במגבות נייר שהורטבו מעט ויעילות למטרה גם כן, אך מעט פחות ממטלית נושמת עם יכולת לשמור טוב יותר על לחות יציבה.

3. לאחר שעטפתם את המלפפונים, הניחו אותם בקופסא אטומה בכדי להגן על המלפפונים מספיגת ריחות וטעמים במקרר ולשמור על רמות נכונות של לחות.

4. לבסוף, הניחו את הקופסא במגירת הירקות של המקרר. וודאו בהגדרות שהלחות במגירה על רמה בינונית-גבוהה ועדיף על טמפרטורה גבוהה יחסית של כ-7 מעלות, אם אין לכם שליטה על רמת הלחות והטמפרטורה במגירה, השתדלו לשמור עליה נקייה ומרווחת יחסית בכדי לאפשר זרימת אוויר מיטבית.

שיטה זו מצליחה לשמור כראוי על רמת הלחות בעזרת המטלית הלחה בכדי למנוע מהמלפפונים להתייבש או להפוך ללחים מדי ומוודאת בעזרת הקופסא האטומה שהמלפפונים ישהו בסביבה יציבה ללא שינויי טמפרטורות וריחות חיצוניים. בדרך זו תוכלו לשמור על המלפפונים טריים, פריכים וטעימים עד לשבועיים ימים.

עוד טעימה: איך להחזיר מלפפונים עייפים לחיים?

טיפים לשמירה על טריות המלפפונים

מלבד שיטה זו, ישנם כמה טיפים נוספים שיכולים לעזור ולוודא שהמלפפונים שלכם יישארו טריים ופריכים לאורך זמן.

הטריות מתחילה בשוק או בחנות. חפשו תמיד מלפפונים מוצקים ובהירים בצבעם ללא אזורים רכים או פגמים. מלפפונים קטנים יכילו פחות זרעים ויהיו לרוב דחוסים יותר, מה שיכול להאריך גם כן את אורך חיי המדף שלהם

מלפפונים רגישים לאתילן, גז טבעי שנפלט מירקות ופירות כמו עגבניות ובננות. אתילן יכול להאיץ את תהליך ההבשלה ולגרום לקלקול מוקדם. לכן מומלץ לאחסן מלפפונים הרחק מפירות וירקות אחרים.

עקבו אחר מצב המלפפונים מעת לעת. אם אתם מבחינים שאחד מהם התחיל להראות סימני עייפות, הפרידו אותם מהשאר בכדי שלא יושפעו גם כן ויתקלקלו במהירות.

יש לכם טיפ מנצח לאחסון מלפפונים? שתפו אותנו ואת הזללנים הנאמנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

162 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין תירס חם מושלם

בים בם בם: איך להכין תירס חם בסיר, בתנור ובמיקרוגל

מדריכים וטיפים
איך לבחור דגים טריים בשווקים

סלמון או טונה: איך לבחור דגים טריים ואיכותיים בשווקים

מדריכים וטיפים
איך לאחסן גבינות קשות במקרר

המדריך השלם: איך לאחסן גבינות קשות במקרר

מדריכים וטיפים
אוכל לשמור בממ"ד - רשימת קניות

לגזור ולשמור: מוצרי מזון שכדאי לשמור בממ"ד בשעת חירום

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

תפוחי אדמה ובטטות בשוק, צילום - AlbanyColley

בטטה או תפוח אדמה: מי לוקח?

מדריכים וטיפים
כשזה מגיע לבחירה בין בטטה לתפוח אדמה, ההחלטה מורכבת יותר מ"טעם מתוק מול מלוח". שניהם אהובים מאוד במטבח הישראלי, אך מי מהן טובה יותר? בדקנו את הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים >>
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>

מדריכים שאהבתם

המדריך לחגי תשרי: איך לבחור ואיך לקלף רימון

מדריכים וטיפים

המדריך השלם: איך לשמור על שום טרי לאורך זמן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?