איך לחמם לביבות תפוחי אדמה
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

לוהטות ופריכות: זו השיטה שעובדת לחימום לביבות מאתמול

נשארתם עם לביבות מהחג ורוצים לדעת איך לחמם אותן מחדש? זו הדרך לחמם לביבות מאתמול ולשמור עליהן פריכות מבחוץ ורכות ולוהטות מבפנים
שיתוף

תוכן עניינים

חג החנוכה בעיצומו ובתים רבים מתמלאים בניחוחות טיגון לביבות תפוחי אדמה חמות ופריכות. אך ברגע שהלביבות מתקררות, הן הופכות לאטרקטיביות הרבה פחות. האתגר בחימום מחדש של לביבות מערב את השבת הפריכות החיצונית תוך שמירה על פנים חם ורך.

במדריך הבא נסקור את השיטות הטובות ביותר לחימום לביבות בכדי שתוכלו ליהנות מהן גם לאחר לילה במקרר, כאילו הרגע יצאו מן השמן הרותח.

איך לחמם לביבות מחדש

אספנו את כל השיטות לחימום לביבות מחדש, כל שיטה עם יתרונותיה וחסרונותיה.

חימום לביבות בתנור

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות
  2. סדרו את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה מבלי לצופף אותן
  3. חממו למשך 5, הפכו את הלביבות בעזרת מרית וחממו ל-5 דקות נוספות.

שיטה זו משמרת היטב את הפריכות המיוחלת ומחממת את הלביבות בצורה אחידה אך צורכת זמן רב יותר משיטות אחרות. חום התנור הקבוע עוזר להחזיר את הפריכות המקורית מבלי להפוך את הלביבות לשמנוניות מדי. מומלץ בעיקר לחימום מחדש של כמות גדולה של לביבות. אם הלביבות דקות במיוחד, מומלץ להנמיך מעט את הטמפרטורה.

חימום לביבות במחבת

  1. חממו מחבת נון-סטיק על אש בינונית והוסיפו מעט שמן בכדי לכסות את התחתית.
  2. כשהמחבת חמה, הניחו את הלביבות במחבת וחממו כל צד למשך 2-3 דקות עד שהן חמות עם מעטה פריך.

שיטה מהירה ויעילה שמצליחה להחיות את מרקם הטיגון המקורי אך דורשת השגחה ומוסיפה למנה עוד שומן. החום הישיר מהמחבת תורם לפריכות ומשחר את תהליך הטיגון המקורי.

חימום לביבות בדרך הנכונה
חימום לביבות בדרך הנכונה

חימום לביבות בנינג'ה גריל

  1. חממו את הנינג'ה ל-180 מעלות במצב טיגון אוויר וארגנו את הלביבות בשכבה אחת אחידה בסלסלה.
  2. חממו למשך 3-4 דקות, בדקו את הלביבות והוסיפו זמן נוסף במידת הצורך.

שיטת הטיגון באוויר מזרימה אוויר חם סביב הלביבות ותורמת להחזרת הפריכות בצורה אחידה ויעילה. הקפידו לא לצופף או להניח את הלביבות אחת על השנייה בכדי להבטיח חימום אחיד.

עוד טעימה: איך להכין לביבות בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות

חימום לביבות במיקרוגל

  1. הניחו את הלביבות בצלחת בטוחה לשימוש במיקרוגל עם נייר מגבת.
  2. חממו למשך 30 שניות בכל פעם תוך בדיקה של הלביבות בכל סבב.

שיטה מהירה ויעילה למי שקצר בזמן, אך עלולה להפוך את הלביבות לסמרטוטיות מדי בחימום יתר. השיטה לא מנפיקה פריכות כמו השיטות האחרות ויעילה במיוחד כשאתם ממהרים ופחות מודאגים מהמרקם.

לכל שיטה יתרונות וחסרונות, לכן הבחירה תלויה בעיקר במגבלות הזמן ובמרקם הרצוי. לתוצאות הטובות ביותר, וודאו לסדר את הלביבות בשכבה אחת מבלי לצופף יותר מדי.

עוד טעימה: איך לחמם סופגניות מחדש בדרך הנכונה

טיפים למתקדמים

הנה כמה טיפים נוספים שיעזרו לכם לוודא חימום יעיל של הלביבות ולקבל תוצר פריך וחם, ממש כמו ברגע שטוגנו.

בכדי למנוע מהלביבות להפוך לרכות מדי, הניחו אותן על רשת תנור לאחר החימום. בכך תמנעו מאדי הבישול לרכך אותן שוב.

סדרו לביבות שאתם לא מתכננים לאכול בקרוב בשכבות אחידות עם נייר מגבת מפריד בין שכבה לשכבה בתוך קופסא אטומה. שמרו במקרר עד 5 ימים.

היזהרו לא לחמם את הלביבות יתר על המידה בכדי לא לשרוף אותן או לגרום למרקם להפוך לקשה ולא נעים לאכילה.

לפריכות אקסטרא, ניתן להכניס את הלביבות לתנור חם על 180 מעלות במצב צלייה למשך 2 דקות לאחר החימום הראשוני.

מחממים לביבות קפואות? שיטת התנור תעבוד בצורה הטובה ביותר. הניחו את הלביבות הקופאות ישירות בתבנית עם נייר אפייה והכניסו לתנור החם ל-10-15 דקות להשגת פריכות מיטבית.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לחימום לביבות תפוחי אדמה? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות כאן למטה.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס