כדאי לדעת: כמה זמן מותר לשמור מרק במקרר?

החורף כאן וזה הזמן לחגוג אותו עם מרק לוהט ושלל ירקות או בשר, אך האם הוא יישאר טרי וטעים גם מחר וכמה זמן מותר לשמור מרק במקרר?.
כמה זמן מותר לשמור מרק במקרר
כמה זמן מותר לשמור מרק במקרר

בכל פעם שמזג האוויר הופך למעט גשום, מתעורר אצלנו חשק עז לקערת מרק מנחם שיחמם אותנו בלילות הקרים. אך חימום מרק העוף או העגבניות מאתמול מעלה כמה שאלות: כמה זמן אפשר לשמור מרק במקרר?

בעזרת הניסיון האישי שלי ועצות ממחקרים מבוססים, בניתי את המדריך הבא עם כל המידע חיי המדף של מרקים שונים בקירור וטיפים מעשיים לצריכה בטוחה ואחסון נכון של מרק במקרר

עוד טעימה: המרק מלוח מדי? כך תוכלו להציל אותו

כמה זמן אפשר לשמור מרק במקרר?

אורך חיי המדף של מרק תלוי כמובן בסוג המרק עצמו, כל אחד עם מרכיבים, מרקם וצרכי אחסון שונים.

מרקים על בסיס ציר

מרקים מבוססי ציר כמו מרק עוף צח למשל ניתן לרוב לשמור 3-4 ימים במקרר. הצלילות היחסית של מרקים אלו גם מאפשרת לאתר קלקול בקלות יחסית.

מרקים על בסיס שמנת

מרקים מוקרמים למיניהם ומרקים על בסיס שמנת או מוצרי חלב הם בעלי אורך חיי מדף קצר יותר ומומלץ לצרוך אותם לרוב לא יותר מ-3 ימים מרגע האחסון.

מרק ירקות

מרקי ירקות למיניהם, אם טחונים ואם לא, ניתן לשמור במקרר כ-3-4 ימים סך הכול. מרקים עם חומציות גבוהה יותר כמו מרקים על בסיס עגבניות יחזיקו מעמד יום יומיים יותר.

מרקים עם בשר

מרקים עם כמויות גדולות של בשר, גם אם מבוססי ציר, נוטים להתקלקל יותר מהר ומומלץ לצרוך אותם תוך 2-3 ימים. כמו החלבון במרקים אלו מאיצה את צמיחת הבקטריות ואת הסיכון לקלקול מוקדם.

המפתח לקביעת אורך חיי המדף של המרק שלכם הוא סוג המרק וכמות הרכיבים בו שנוטים להתקלקל מהר. מרקים קלילים על בסיר ציר עם פחות חלבונים יחזיקו מעמד זמן רב יותר ממרקים עשירים בבשר. גם רמת החומציות, תכולת חלב וסוג הבשר או הירקות במרק תורמים לאורך החיים.

עוד טעימה: מתכון למרק בצל צרפתי קלאסי אותנטי לחורף

איך לאחסן מרק במקרר?

ישנם כמה משתנים שמשפיעים על אורך חיי המדף של המרק שלכם ועל הזמן בו הוא יישאר טרי ועשיר בטעמים.

  • המתינו עד שהמרק יגיע לטמפרטורת החדר לפני שתכניסו אותו למקרר, אך לא יותר משעתיים בכדי למנוע גדילת בקטריות.
  • העבירו את המרק מהסיר לקופסא אטומה היטב, עדיף לקופסת זכוכית שאינה סופגת טעמים וקל יותר לנקות.
  • וודאו שטמפרטורת המקרר מכוונת ל-4 מעלות או פחות בכדי להאט צמיחת בקטריות.
כמה זמן מותר לאחסן מרק
כמה זמן מותר לאחסן מרק

איך להקפיא מרק?

אם אתם רוצים לשמור את המרק לתקופות זמן ארוכות יותר, ניתן להקפיא מרק בשיטה הבאה.

  • וודאו שהמרק הגיע לטמפרטורת החדר והעבירו לקופסא אטומה מתאימה למקפיא. השאירו מעט מקום בחלק העליון של הקופסא מאחר והמרק נוטה להתרחב בהקפאה.
  • אם מדובר בכמות גדולה, מומלץ לחלק את המרק לכמה קופסאות בכדי שתוכלו להפשיר לאחר מכן כמויות קטנות יותר.
  • הקפידו לכתוב על הקופסא את תאריך ההקפאה ואת סוג המרק. מרק קפוא מומלץ לצרוך בין חודשיים לחצי שנה על מנת לקבל טעם ואיכות מיטביים.
  • הפשירו את המרק במקרר למשך הלילה וחממו אותו מחדש על הכיריים או במיקרוגל עד לרתיחה מלאה.
  • מרקים חלביים או מרקים על בסיס שמנת עלולים להתפרק בזמן ההפשרה לכן מומלץ לחמם אותם בעדינות תוך ערבוב מתמיד ולהוסיף מעט חלב או שמנת.
  • לא מומלץ להקפיא מרקים עם אורז או פסטה שעלולים להפוך לעיסתיים בהקפאה. ניתן להפשיר מרק צח ולהוסיף אורז או פסטה מבושלת בעת החימום מחדש.

איך יודעים אם המרק מקולקל?

גם אם אחסון נכון, מרקים יכולים להתקלקל. כך תזהו אם המרק התקלקל והגיע הזמן להיפטר ממנו.

  • אם אתם רואים סימנים לעובש, כתמים כהים או שינויי צבע, עדיף לזרוק את המרק ולא להסתכן.
  • אם המרק מדיף ריחות חמוצים או לא נעימים, עדיף להישאר על הצד הבטוח ולזרוק את המרק.
  • מרק שמשנה את מרקמו, הופך לסמיך מדי או מפתח מרקם מוזר ולא אופייני עלול להיות מקולקל גם כן.
  • אם המרק עובר את המבחנים האחרים אך אתם עדיין לא בטוחים אם המרק בטוח לאכילה, ניתן לטעום מעט מרק. אם הטעם מוזר, העדיפו לזרוק את המרק.
  • אם המרק נשאר מעל לשעתיים בטמפרטורת החדר או חומם וקורר מחדש מספר פעמים, עדיף שלא להסתכן ולא לצרוך ממנו יותר.

איזה מרק אתם הכי אוהבים להכין ולזלול בחורף? יש לכם טיפ מנצח משלכם לאחסון מרק ששומר עליו טרי ומלא טעמים לאורך זמן? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

קופסאות אחסון מזון מזכוכית או פלסטיק - מה עדיף?

זכוכית או פלסטיק: המדריך לבחירת קופסאות אחסון למטבח

מדריכים וטיפים
איך לרכך סוכר חום שהתקשה

לא גזרת גורל: איך לרכך סוכר חום שהתקשה

מדריכים וטיפים
פופ אפ ראמן של תוםתום ואוקינאווה

לשבועיים בלבד: פופ אפ ראמן של תוםתום באוקינאווה תל אביב

אירועים ופסטיבלים
איך להפשיר סלמון קפוא

עניין של זמן: איך להפשיר סלמון בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

פסטיבל אוכל חובק עולם - טעם הטבע 13 יגור

פסטיבל "טעם הטבע" במשתלות יגור חוזר עם שוק אוכל רחוב חובק עולם

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל טעם הטבע במשתלות יגור חוזר במהדורת 2024 חגיגית עם שוק אוכל רחוב ממטבחים מרחבי העולם, הצגות וסדנאות לילדים והופעות חיות לכל המשפחה >>
שולחן השף: נודלס מגיעה לנטפליקס

מאיטליה ועד קמבודיה: שולחן השף חוזרת עם עונת נודלס מעוררת תיאבון

חדשות האוכל
סדרת הדוקו-אוכל המדוברת של נטפליקס חוזרת למסך. שולחן השף: נודלס תוקדש ל-4 שפים מוערכים מסביב לעולם, מאיטליה ועד קמבודיה. וזו רק ההתחלה >>

מדריכים שאהבתם

איך לבחור חצילים: כל הטיפים והסודות שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים

המדריך לבשלן: איך להכין ביצה רכה עם חלמון קרמי בדיוק במידה

מדריכים וטיפים

מה לזלול?