מדריך חריף: איך להוציא זרעים מפלפל צ'ילי בלי להסתבך

הסרת זרעים מפלפל צ'ילי נחשבת לפעולה פשוטה יחסית אך כזו שמצריכה עדינות ודיוק. כך תוציאו זרעים מפלפלים חריפים בלי להסתבך עם כל החריף.
עדכונים טעימים למייל!

פעולת הסרת הזרעים מפלפלי צ'ילי נחשבת פשוטה יחסית, אך שליטה בה יכולה לעזור לכם בין השאר למתן את החריפות של הפלפל, להבליט את הטעמים של המנה או להשיג מרקם חלק יותר ברטבים ובסלסה הבאה שלכם.

במדריך הבא נסקוראת השיטה היעילה ביותר להסרת זרעי פלפל הצ'ילי בלי כל הבלגן, נבדוק איך להימנע מצריבות וחוסר נוחות בזמן הפעולה ואיך לשלוט ברמת החריפות של הצ'ילי ביתר דיוק. תכינו את הפלפלים, אנחנו מתחילים.

הסרת זרעים מפלפל צ'ילי חריף
הסרת זרעים מפלפל צ'ילי חריף | צילום: מערכת לזלול

קצת על פלפל צ'ילי

פלפלי צ'ילי הם הרבה יותר מתוספת חריפות למנות שלכם, הם עולם של טעמים עם שלל זנים ורמות חריפות שונות. הבנה של רמות החריפות והטעמים היא המפתח לשימוש יעיל בהם בבישול שלכם.

סולם סקוביל (SHU): סולם זה מודד את רמת החריפות של פלפלים. פלפל אדום רגיל למשל עומד על 0 יחידות, כלומר ללא חריפות כלל, בעוד פלפל הבנרו יכול להגיע לכ-350 אלף SHU והפלפלים החריפים בעולם חוצים גם את רף 2 מיליון היחידות.

זרעים וממברנה: רוב הקפסאיצין, אותו חומר שאחראי לחום ולחריפות המוכרת, מרוכז בזרעים ובממברנה הלבנה בתוך הפלפל. הסרה של חלקים אלו יכולה להפחית משמעותית את החריפות ולהפוך את הצ'ילי לנגיש יותר למגוון מנות.

פרופיל טעמים: מלבד חריפות, כל פלפל צ'ילי מביא עמו טעמים ייחודים למנות שלכם. הבנה של דקויות הטעמים תעזור לכם לבחור את הפלפל הנכון למתכון שלכם, בין אם מדובר בטעמים מעושנים או רעננות מתקתקה.

עוד טעימה: איך לאחסן פלפלים במקרר בכדי לשמור על טריותם לאורך זמן

הכנות מקדימות

עוד לפני שנתחיל, חשוב להכין את אזור העבודה שלכם כראוי בכדי להבטיח עבודה יעילה ובטוחה יותר.

בטיחות לפני הכול: תמיד העדיפו להשתמש בכפפות גומי בזמן טיפול בפלפל צ'ילי, במיוחד בזנים החריפים יותר. קפסאיצין יכול לגרום לגירויים על העור ובעיניים, לכן מומלץ להגן על עצמכם כראוי.

אוורור: תמיד עבדו באזור מאוורר היטב או סמוך לחלון פתוח. כך הקפסאיצין יתפוגג בקלות יותר באוויר ויפחתו הסיכויים לגירויים בעור או בעיניים.

הכנת כלים: אספו אל משטח העבודה סכין חדה לחיתוכים נקיים, כפית קטנה לגריפת הגרעינים והממברנות וקרש חיתוך לעבודה יציבה ונקייה. הניחו גם קערה בסמוך בכדי להיפטר בקלות מהזרעים והממברנות בזמן העבודה ולשמור על האזור נקי ומסודר.

איך להוציא זרעים מפלפל צ'ילי – צעד אחר צעד

הסרת זרעים מפלפל חריף היא משימה פשוטה למדי אם מבצעים אותה בצורה הנכונה.

  1. שטיפה וייבוש: התחילו בשטיפה של פלפל הצ'ילי תחת זרם מים קרים. ייבשו היטב עם מגבת נייר בכדי להבטיח חיתוך בטוח ללא החלקות.
  2. חתך בצד אחד: השתמשו בסכין חדה על מנת ליצור חריץ לאורך צד אחד של הפלפל. נסו לחתוך מספיק עמוק בכדי לפתוח את הפלפל מבלי לעבור לצד השני.
  3. פתיחה ושיטוח: פתחו בעדינות את פלפל הצ'ילי לאורך החתך והניחו אותו שטוח על קרש החיתוך כך שייחשפו הזרעים והממברנות.
  4. גריפה וגירוד: השתמשו בכפית על מנת לגוף בעדינות את הזרעים והממברנות. אם יש חלקים שלא נפרדים בקלות, השתמשו בקצה הסכין והסירו בזהירות.
  5. שטיפה נוספת: אם תרצו לוודא שכל הזרעים הוסרו, שטפו את הפלפל פעם נוספת תחת זרם מים קרים. עם זאת, הצעד הזה עלול להסיר גם חלק מהשמנים הטבעיים של הפלפל ולשנות מעט את פרופיל הטעמים.

עוד טעימה: 5 ירקות שכדאי לשתול בבית באביב

טיפים למתקדמים

גם עם דיוק והקפדה על השלבים שהזכרנו, הסרת זרעים מפלפלים חריפים יכולה להיות עדיין אתגר לא קטן, במיוחד אם מדובר בפלפלים קטנים או עשירים יותר בקפסאיצין. הנה כמה טיפים נוספים שיכולים להפוך את התהליך למעט קל יותר.

הקפיאו: נסו להקפיא את הפלפלים כ-20 דקות לפני החיתוך. ההקפאה וההפשרה משחררת במעט את הזרעים והממברנות והופכת את הסרתן לקלה יותר.

הימנעו ממים: בעוד שטיפה יכולה לעזור בהסרת שאריות הזרעים, אך גם עלולה לשטוף חלק מהטעמים של הפלפל. העדיפו לדפוק את הפלפל קלות על פני קרש החיתוך בכדי להסיר זרעים סוררים.

התאמנו: כמו כל יכולת קולינרית אחרת, גם הסרת זרעים מפלפלים חריפים במהירות וביעילות מצריכה ניסיון. התחילו עם פלפלים עדינים וגדולים יותר שקלים יותר להתעסקות לפני שתתמודדו עם פלפלים קטנים וחריפים יותר.

יש לכם שיטה מנצחת להסרת זרעים מפלפל צ'ילי ללא בלגן? דרך מעולה להגנה על העור והעיניים? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין תירס חם מושלם

בים בם בם: איך להכין תירס חם בסיר, בתנור ובמיקרוגל

מדריכים וטיפים
איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן במטבח ובמקרר

אדום עולה: איך לשמור עגבניות טריות לאורך זמן

מדריכים וטיפים
מאכלים למלחמה עם חיי מדף ארוכים

10 מאכלים מומלצים עם חיי מדף ארוכים למלחמה ושעת חירום

מדריכים וטיפים
פלפלים חריפים מסוגים שונים

הפה בוער? 5 דרכים להציל ולתקן מנה חריפה מדי ברגע

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

דבש לראש השנה: איך לבחור את הצנצנת המושלמת לשולחן החג

מדריכים וטיפים

הקרב הגדול: מה עדיף – דבש או סילאן?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?