איך להכין תירס חם מושלם
קרדיט תמונה – Pixabay

בים בם בם: איך להכין תירס חם בסיר, בתנור ובמיקרוגל

החורף כאן וזה בדיוק הזמן ללמוד איך להכין תירס חם וטעים כמו שצריך וללא טעויות. בסיר, בתנור ובמיקרוגל - כל הטיפים לתירס מושלם בכל פעם
שיתוף

תוכן עניינים

תירס הוא ללא ספק אחד המאכלים הקלים להכנה, המהירים והטעימים שאפשר להכין בבית במהירות. מילדים ועד מבוגרים, יהיה קשה למצוא מישהו שיסרב לקלח תירס חם עם מעט מלח וחמאה.

אבל איך מכינים תירס חם בדיוק במידה הנכונה, איך מבשלים תירס על הכיריים בסיר וכמה זמן, איך צולים תירס בתנור ואפילו במיקרוגל ואיך לאחסן תירס בצורה הנכונה? אספנו את כל הטיפים, הטריקים והסודות הקטנים שיעזרו לכם להגיש תירס חם בים בם בם.

עוד מדריכים: אחת ולתמיד – איך לשמור מלפפונים במקרר
איך לשמור על שום טרי
וכמה זמן באמת צריך לבשל ביצה קשה

אז מה זה בעצם תירס?

תירס הוא הדגן הנפוץ בעולם המשמש כבר אלפי שנים למאכל בקרב מדינות ותרבויות ברחבי העולם במגוון מנות. הוא נאכל בצורתו הטבעית לאחר בישול על הקלח וכרכיב באין ספור מאכלים, ממנות ראשונות לעיקריות ולקינוחים. לתירס גם תפקיד חשוב בתעשיית המזון המתועש ובתעשיית החי שם הוא משמש כמקור תזונה לבעלי חיים.

מקורו של התירס הוא באזור מרכז ודרום אמריקה לפני יותר מ-10 אלף שנה, משם התפשט ליתר חלקי העולם לאורך השנים והפך למצרך בסיסי בכל מטבח.

איך לבחור תירס טרי

כניגשים לרכוש תירס בשוק, בירקניה או בסופר, חשוב לבחור את הקלחים הבשלים שבעונה על מנת לקבל את הטעם והמרקם הטובים ביותר. בעזרת כמה בדיקות פשוטות תוכלו לרכוש את קלחי התירס הטובים והטריים ביותר.

  • חפשו קלחי תירס עם קליפה ירוקה בהירה, צבע שיכול להוות סימן לטריות התירס
  • הימנעו מקלחים עם קליפות תירס בהן יש אזורים שמתחילים להשחיר, להתייבש או להראות סימני עובש
  • מששו את גרעיני התירס ולחצו עליהם מעט עם האגודל בכדי לבדוק אם הם מלאים ונפוחים ולא מצומקים ויבשים
  • הריחו את התירס – קלחי תירס עם ריח מתקתק יהיו טריים יותר

איך לאחסן תירס

אם כבר רכשתם את התירס הכי טרי שמצאתם, רצוי לדעת איך לאחסן אותו בצורה המיטבית בכדי לשמור על טריותו וטעמיו לאורך זמן.

איך לשמור תירס טרי במקרר

קלחי תירס טריים ולא מבושלים שאתם מתכננים לאכול בשעות הקרובות אפשר לשמור בקליפותיהם באזור קריר ויבש במטבח. אם התכנון הוא לבשל את התירס מאוחר יותר, רצוי לשמור את הקלחים במקרר. הקור יעזור לשמור על הסוכרים ועל טעמו של התירס.

ניתן לשמור תירס טרי במקרר לכשבוע ימים לאחר שעטפנו אותו בניילון נצמד והנחנו בתוך קופסא אטומה. ניתן גם לאחסן קלחי תירס טריים במקפיא עטופים בניילון נצמד או נייר כסף בתוך שקית אטומה עד לשלושה חודשים.

איך לשמור תירס מבושל במקרר

תירס מבושל יש לשמור במקרר לאחר שהסרתם את גרעיני התירס מהקלחים. העבירו את גרעיני התירס המבושלים לקופסא או שקית אטומה ושמרו במקרר למשך 3-4 ימים.

גם קלחי תירס מבושלים או גרעינים ניתן לשמור במקפיא עטופים בניילון נצמד או נייר כסף בתוך שקית אטומה עד לשלושה חודשים.

עוד טעימה: איך לקלות ערמונים בתנור

איך להכין תירס חם

ניתן להכין קלחי תירס במספר דרכים לבחירתכם, כל דרך תניב תוצאה מעט שונה שמוציאה מהתירס תכונות אחרות אך בכולן הקלחים ייצאו חמים, טעימים ומנחמים, לא משנה באיזה גיל אתם.

איך לבשל תירס

הדרך הנפוצה והמהירה ביותר להכנת תירס היא באמצעות בישולו בסיר גדול עם מים. כל מה שצריך לעשות זה להביא את המים בסיר לרתיחה, להוסיף את קלחי התירס ולבשל אותם למשך 5-7 דקות או עד שהם רכים.

הוציאו את הקלחים מהסיר והניחו להם להתקרר כמה דקות והגישו עם חמאה ומלח. ניתן גם לטגן את התירס המבושל על מחבת עם שמן זית או חמאה למספר דקות.

טיפים לבישול תירס

שימו לב שניתן ואף כדאי להשאיר את עלי הקליפה של התירס בזמן הבישול מאחר והן יעזרו לשמור על הלחות של התירס ועל טעמיו. במקרה שהקליפה מלוכלכת או פגומה עדיף לוותר עליה ולהסיר בטרם הבישול.

חשוב להימנע מהוספת מלח למי הבישול מאחר והמלח יגרום לתירס להתקשות ולאבד את טעמו. ניתן גם להשרות את הקלחים במים למספר דקות בטרם הבישול, מה שיעזור להם להתרכך מעט.

איך להכין תירס בתנור

אם אתם מעדיפים תירס בתנור, מומלץ לעקוב אחר הכללים הבאים.

  • הסירו את עלי התירס ואת השערות הדקות מהקלחים עצמם.
  • סדרו את התירס על תבנית עם נייר אפייה ומרחו על כל קלח בנדיבות שמן זית או חמאה מומסת ומעט מלח.
  • הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-25 דקות עד שהתירס רך ומשחים מעט.
  • הוציאו מהתנור והמתינו מספר דקות לפני ההגשה.

שיטה נוספת להכנת תירס בתנור היא לעטוף כל קלח בנייר אלומיניום אטום, להניח על תבנית עם נייר אפייה ולאפות ב-200 מעלות למשך 25-30 דקות. לאחר האפייה ניתן למרוח על הקלחים שמן זית או חמאה ולבזוק מעט מלח.

איך להכין תירס במיקרוגל

כן, אפשר להכין תירס גם במיקרוגל במהירות ובקלות בעזרת כמה צעדים פשוטים ולקבל תירס חם, רך ומלא טעמים.

  • הניחו את קלחי התירס מקולפים לחלוטין בקערה מתאימה למיקרוגל והוסיפו כמה כפות מים.
  • מירחו שמן זית או חמאה על הקלחים.
  • כסו את הקערה עם מגבת נייר לחה.
  • הפעילו את המיקרוגל למשך 3-4 דקות או עד שהתירס רך.
  • הוציאו מהמיקרו והניחו לקלחים להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
קלח תירס מבושל
קלח תירס מבושל

מתכון בסיסי לתירס חם מבושל בסיר

רכיבים:

  • קלחי תירס
  • מים
  • חמאה, שמן זית, מלח (אופציונלי)

כלים דרושים:

  • סיר עם מכסה
  • מלקחיים
  • מברשת סיליקון

הוראות הכנה:

  • מלאו סיר במים והביאו לרתיחה.
  • הוסיפו את קלחי התירס למים הרותחים, הקפידו שהמים מכסים את כל הקלחים.
  • בשלו במשך 5-7 דקות או עד שהתירס רך במידה שאתם אוהבים.
  • הוציאו את התירס מהסיר בעזרת מלקחיים והניחו לו להתקרר מעט על מגש.
  • כשתירס עדיין חם, מרחו עליו חמאה מומסת או שמן זית ובזקו מעל מעט מלח.
  • הגישו עם תבלינים נוספים לבחירתכם ואכלו חם
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס