לזלול - מגזין אוכל ישראלי

לשייקים ולמאפים: איך להקפיא תותים בצורה הנכונה?

משייקים ועד מאפים, תותים קפואים הופכים את החיים במטבח לקלים יותר. זו הדרך הנכונה להקפיא תותים ולשמור על הטעם והמרקם לאורך זמן
איך להקפיא תותים בצורה הנכונה
איך להקפיא תותים בצורה הנכונה
שיתוף

עונת התותים בשיאה והפופולריות הגואה של שייקים למיניהם בשנים האחרונות הפכה את שאלת ההקפאה של התותים למהותית. הקפאת תותים מאפשרת לשמור על הטריות של הפרי הנחשק לאורך זמן, כך שתוכלו ליהנות מהם לאורך כל ימות השנה. בפוסט הבא נדריך אתכם איך לבחור תותים מתאימים להקפאה, איך להכין את התותים להקפאה ואיך לאחסן אותם במקפיא בדרך הנכונה.

בוחרים תותים להקפאה

הדרך לתותים קפואים וטעימים להפליא מתחילה עוד בבחירתם בשווקים. חפשו תמיד אחר תותים מוצקים עם צבע אדום בהיר וללא חבלות ואזורים רכים. התותים הטריים ביותר יהיו בעלי כובעים ירוקים בהירים וארומה ריחנית. הימנעו מתותים בשלים מדי שעלולים להפוך לרכים יתר על המידה בהפשרה.

הכנות מקדימות

הקפידו לשטוף ולייבש היטב את התותים לפני ההקפאה בכדי להסיר לכלוך ומזיקים. שטפו בעדינות תחת זרם מים קרים וטפחו בעדינות על כל תות עם מגבת מטבח על מנת לייבש אותו היטב. קלפו את העלים הירוקים והאזורים הלבנים שעלולים להיות מרירים.

ניתן להקפיא תותים שלמים כמו שהם או פרוסים, תלוי איזה שימוש אתם מתכוונים לעשות בהם לאחר מכן. תותים שלמים יהיו מעולים לשייקים או עיטור, בעוד תותים פרוסים יהיו מושלמים לאפייה או קומפוטים.

איך לקלף תותים

ניתן להשתמש בקולפן תותים ייעודי שיקל על העבודה ויהפוך אות למהירה יותר, אך אם אין לכם כזה בנמצא, תוכלו להשתמש בסכין קטנה חדה. לאחר השטיפה והייבוש של התותים, החזיקו כל תות ביד וחתכו בזהירות עם היד השנייה סביב העלים הירוקים בזווית קלה. לאחר מכן סובבו עם האצבעות או השתמשו בקצה הסכין בכדי להסיר את העלים בעדינות.

מומלץ גם להסיר את הליבה הלבנה שעלולה להיות מרירה ועם מרקם מעט שונה. הכניסו את קצה הסכין בזווית בחלק העליון של התות וסובבו אותה בעדינות בתנועה מעגלית עד הסרת החלקים הלבנים. היזהרו שלא להסיר יותר מדי מהפרי.

עוד טעימה: איך לגדל תותים בבית בקלות וללא מאמץ

איך להקפיא תותים – צעד אחר צעד

הניחו את התותים המוכנים להקפאה על תבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת מבלי שייגעו אחד בשני. הקפיאו למספר שעות והעבירו לקופסה או שקית בטוחים לשימוש במקפיא. בשיטה זו תמנעו מהתותים להידבק זה זה, מה שיקל על שימוש בכמות הרצויה בלבד לאחר מכן. שיטה זו מעולה להקפאת תותים שלמים להכנת שייקים או לקישוט מאפים ועוגות.

ניתן גם לערבב תותים פרוסים עם סוכר, כחצי כוס על קילו תותים, לפני ההקפאה. הסוכר יעזור לשמר את המרקם ואת הטעם של התותים. שיטת הקפאה זו אידאלית להכנת של קינוחים וריבות לאחר מכן.

אופציה נוספת היא הכנה של סירופ קל ממים וסוכר, כוס סוכר על 4 כוסות מים. לאחר שהסוכר נמס ונוצר סירופ, קררו אותו ומזגו על התותים. המתינו כרבע שעה והקפיאו. השאירו בשקית או בקופסה מעט מקום בכדי לאפשר לתותים ולסירופ להתרחב בעת ההקפאה. שיטה זו טובה לתותים שתרצו בהם תרצו להשתמש במשקאות או לקישוט.

הקפידו תמיד להשתמש בקופסה או שקית אטומים היטב בכדי למנוע כוויות קור ולשמור היטב על הטעמים. מומלץ גם לסמן על הקופסא את תאריך ההקפאה בכדי לעקוב ביעילות אחר טריותם ולהבטיח אחסון תותים נכון ויעיל.

ניתן לשמור תותים במקפיא עד לשנה, אך בכדי ליהנות מהטעם והמרקם הטובים ביותר, מומלץ להשתמש בהם בתוך 6 חודשים. לאחר מכן עדיין ניתן לצרוך את התותים, אך ייתכן ותבחינו בשינויים קלים בטעם ובמרקם.

איך להפשיר תותים קפואים

יש להפשיר תותים טריים במקרר במשך הלילה או בטמפרטורת החדר לכמה שעות. ניתן גם להוסיף את התותים ישירות מהמקפיא למנות קרות או שייקים. תוכלו להשתמש בתותים הקפואים למגוון מטרות, משייקים וקינוחים ועד לרטבים ומאפים.

שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות בטיפים להקפאה והפשרה של תותים או במתכון עם תותים שכולם חייבים לנסות.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להכין תפוח מסוכר

אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

מדריכים וטיפים
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה

איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה

מדריכים וטיפים
איך לבחור אבטיח מושלם ועסיסי

איך לבחור אבטיח מושלם: 5 טיפים מנצחים

מדריכים וטיפים
איך לחתוך מנגו?

איך לבחור, לאחסן ולחתוך מנגו – המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך מונעים מתפוחי עץ להשחיר

איך מונעים מתפוחים להשחיר: 3 שיטות שעובדות כמו קסם

מדריכים וטיפים
איך לגרום לבננה להבשיל במהירות

בדקנו והכרענו: זו הדרך להבשיל בננות במהירות

מדריכים וטיפים
ביסלי Free Style מקסיקני

ביסלי, במבה, תמרים ויין: מוצרים חדשים וכשרים לפסח 2023

חדש על המדף
איך לגדל תותים בבית

במקום עוד מכונות של מלחמה: איך לגדל תותים בבית?

מדריכים וטיפים
איך לשמור דובדבנים במקרר

הדובדבן שבקצפת: איך לאחסן דובדבנים ולשמור על טריותם

מדריכים וטיפים
איך לבחור ואיך לשמור תותים במקרר

הדרך הנכונה: איך לשמור תותים טריים במקרר

מדריכים וטיפים
איך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן

הדרך הנכונה: איך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן?

מדריכים וטיפים