עונת התותים בשיאה והפופולריות הגואה של שייקים למיניהם בשנים האחרונות הפכה את שאלת ההקפאה של התותים למהותית. הקפאת תותים מאפשרת לשמור על הטריות של הפרי הנחשק לאורך זמן, כך שתוכלו ליהנות מהם לאורך כל ימות השנה. בפוסט הבא נדריך אתכם איך לבחור תותים מתאימים להקפאה, איך להכין את התותים להקפאה ואיך לאחסן אותם במקפיא בדרך הנכונה.
בוחרים תותים להקפאה
הדרך לתותים קפואים וטעימים להפליא מתחילה עוד בבחירתם בשווקים. חפשו תמיד אחר תותים מוצקים עם צבע אדום בהיר וללא חבלות ואזורים רכים. התותים הטריים ביותר יהיו בעלי כובעים ירוקים בהירים וארומה ריחנית. הימנעו מתותים בשלים מדי שעלולים להפוך לרכים יתר על המידה בהפשרה.
הכנות מקדימות
הקפידו לשטוף ולייבש היטב את התותים לפני ההקפאה בכדי להסיר לכלוך ומזיקים. שטפו בעדינות תחת זרם מים קרים וטפחו בעדינות על כל תות עם מגבת מטבח על מנת לייבש אותו היטב. קלפו את העלים הירוקים והאזורים הלבנים שעלולים להיות מרירים.
ניתן להקפיא תותים שלמים כמו שהם או פרוסים, תלוי איזה שימוש אתם מתכוונים לעשות בהם לאחר מכן. תותים שלמים יהיו מעולים לשייקים או עיטור, בעוד תותים פרוסים יהיו מושלמים לאפייה או קומפוטים.
איך לקלף תותים
ניתן להשתמש בקולפן תותים ייעודי שיקל על העבודה ויהפוך אות למהירה יותר, אך אם אין לכם כזה בנמצא, תוכלו להשתמש בסכין קטנה חדה. לאחר השטיפה והייבוש של התותים, החזיקו כל תות ביד וחתכו בזהירות עם היד השנייה סביב העלים הירוקים בזווית קלה. לאחר מכן סובבו עם האצבעות או השתמשו בקצה הסכין בכדי להסיר את העלים בעדינות.
מומלץ גם להסיר את הליבה הלבנה שעלולה להיות מרירה ועם מרקם מעט שונה. הכניסו את קצה הסכין בזווית בחלק העליון של התות וסובבו אותה בעדינות בתנועה מעגלית עד הסרת החלקים הלבנים. היזהרו שלא להסיר יותר מדי מהפרי.
עוד טעימה: איך לגדל תותים בבית בקלות וללא מאמץ
איך להקפיא תותים – צעד אחר צעד
הניחו את התותים המוכנים להקפאה על תבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת מבלי שייגעו אחד בשני. הקפיאו למספר שעות והעבירו לקופסה או שקית בטוחים לשימוש במקפיא. בשיטה זו תמנעו מהתותים להידבק זה זה, מה שיקל על שימוש בכמות הרצויה בלבד לאחר מכן. שיטה זו מעולה להקפאת תותים שלמים להכנת שייקים או לקישוט מאפים ועוגות.
ניתן גם לערבב תותים פרוסים עם סוכר, כחצי כוס על קילו תותים, לפני ההקפאה. הסוכר יעזור לשמר את המרקם ואת הטעם של התותים. שיטת הקפאה זו אידאלית להכנת של קינוחים וריבות לאחר מכן.
אופציה נוספת היא הכנה של סירופ קל ממים וסוכר, כוס סוכר על 4 כוסות מים. לאחר שהסוכר נמס ונוצר סירופ, קררו אותו ומזגו על התותים. המתינו כרבע שעה והקפיאו. השאירו בשקית או בקופסה מעט מקום בכדי לאפשר לתותים ולסירופ להתרחב בעת ההקפאה. שיטה זו טובה לתותים שתרצו בהם תרצו להשתמש במשקאות או לקישוט.
הקפידו תמיד להשתמש בקופסה או שקית אטומים היטב בכדי למנוע כוויות קור ולשמור היטב על הטעמים. מומלץ גם לסמן על הקופסא את תאריך ההקפאה בכדי לעקוב ביעילות אחר טריותם ולהבטיח אחסון תותים נכון ויעיל.
ניתן לשמור תותים במקפיא עד לשנה, אך בכדי ליהנות מהטעם והמרקם הטובים ביותר, מומלץ להשתמש בהם בתוך 6 חודשים. לאחר מכן עדיין ניתן לצרוך את התותים, אך ייתכן ותבחינו בשינויים קלים בטעם ובמרקם.
איך להפשיר תותים קפואים
יש להפשיר תותים טריים במקרר במשך הלילה או בטמפרטורת החדר לכמה שעות. ניתן גם להוסיף את התותים ישירות מהמקפיא למנות קרות או שייקים. תוכלו להשתמש בתותים הקפואים למגוון מטרות, משייקים וקינוחים ועד לרטבים ומאפים.
שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות בטיפים להקפאה והפשרה של תותים או במתכון עם תותים שכולם חייבים לנסות.