לזלול - מגזין שבא לאכול
איך לסדר את המקרר ביעילות
קרדיט תמונה – Pixabay

המדריך השלם: איך לסדר את המקרר ולאחסן בצורה נכונה

המדריך השלם: איך לסדר את המקרר בדרך הטובה היותר, מה לשים במדפים העליונים ובתחתונים בכדי לשמור על המזון בצורה אופטימלית ומה לא כדאי לאחסן במקרר
שיתוף

תוכן עניינים

אנחנו משתמשים במקרר כל יום, כל היום אבל לעתים רחוקות מקדישים מחשבה לדרך בה אנחנו מסדרים ומאחסנים את המזון שבו. אספנו כמה טיפים מנצחים שיעזרו לכם להבין אחת ולתמיד איך איך לסדר את המקרר

עוד טעימה: איך מנקים את המקרר ביעילות ובמהירות

איך לסדר את המקרר

ניקוי המקרר

בכדי להבין איך לסדר את המקרר באמת, בתור התחלה נוציא את הכל מהמקרר וננקה את פנים המקרר ביסודיות. כדאי לנקות בעזרת תערובת של חומץ ומים ביחס של 1 ל-3 בבקבוק ספריי.

רססו את הדלתות והמדפים ונקו אותם בעזרת מגבת נייר. בעוד רוב המקררים כבר יודעים לשמור לבד על הטמפרטורה הרצויה, בחלק מהמקררים חלוקת הקור לא תהיה שווה.

וודאו שהטמפרטורה במקרר לא עוברת את ה-4 מעלות, טמפרטורה גבוהה יותר עלולה להזיק לחלק מהמזון.

מה לאחסן בדלתות המקרר

מאחר ואנחנו פותחים את המקרר לעתים תכופות, אזור הדלת של המקרר יהיה לרוב חמים יותר מאזורים אחרים. אפשר לאחסן חמאה באזור האחסון המיועד בדלתות אבל מוצרים רגישים יותר כמו חלב וביצים רצוי לשמור בחלק הקר ביותר של המקרר.

השתמשו בדלתות המקרר לאחסון מוצרים העמידים יותר בפני חום כמו רטבים, שמנים, ריבות, מיצים, סודה ויין. חלק מהרטבים כמו קטשופ או רוטב ברביקיו, ניתן לאחסן בדלתות אבל הם יחזיקו משמעותית יותר זמן אם יאוחסנו בחלקים האחרים והקרים יותר של המקרר.

מה לאחסון במגרה העליונה של המקרר

במגרה העליונה של המקרר כדאי לאחסן נקניקים, נקניקיות, גבינות למיניהן ומוצרים אחרים דומים.

מה לאחסן במדפים העליונים של המקרר

המדפים העליונים בחלקו הפנימי של המקרר הם בדרך כלל באזור החם ביותר במקרר.

מומלץ לאחסן בהם מוצרים כמו יוגורט, חומוס ומוצרים אחרים שלא נכנסים במדפים בדלתות המקרר ולא זקוקים לטמפרטורה נמוכה במיוחד.

במדפים העליונים ניתן גם לאחסן קמחים ודגנים בקופסאות אטומות וגם אגוזים בקליפתם בשקית.

מדפים תחתונים

המדף התחתון ביותר יהיה לרוב גם האזור הקר ביותר במקרר. במדף הזה כדאי לאחסן מוצרים כמו ביצים, חלב ובשר. את הבשר הניחו על מגש או משטח כלשהו כדי למנוע זיהום של מוצרי מזון אחרים.

מגירה תחתונה

ברוב המקררים יש 2 תאים נפרדים עם רמת לחות שונה, חלק מהפירות והירקות משחררים גזים שיכולים להשפיע על פירות וירקות אחרים ולזרז ריקבון, את אלו מומלץ לאחסן במגרה עם הלחות הנמוכה.

בין השאר מדובר על פירות וירקות כמו תפוחים, אבוקדו בשלים, ענבים, פטריות, אפרסקים, אגסים, פלפלים ומלונים. במדף השני ניתן לאחסן מוצרים כמו גזר, כרובית, ברוקולי, בצל ירוק, עלים ירוקים, עשבי תיבול ותותים.

עוד טעימה: איך כדאי לאחסן יין

איך לסדר את המקרר ביעילות
איך לסדר את המקרר ביעילות | צילום: Pixabay

מה לא לאחסן במקרר

עגבניות

עגבניות בשלות יהיו בטעמם המיטבי בטמפרטורה של כ-12 מעלות, לכן מוטב לשמור אותן במקום קריר וחשוך יחסית במטבח. אם אתם מוכרחים לשמור אותן במקרר, מומלץ להוציא אותן החוצה יום או יומיים לפני האכילה כדי לשחזר את הטעם הטרי שלהן.

לחם

לחם נוטה להתייבש במהרה במקרר, כשמדובר בלחם פרוס, מומלץ להקפיא אותו ולקחת פרוסה בעת הצורך. לחם יחזיק במקרר לתקופה של עד 3 חודשים.

שום

שום לא מקולף יש לשמור במזווה ושום מקולף במקרר.

בצל

גם בצל לא רצוי לשמור במקרר אלא במקום קריר ויבש והרחק מתפוחי אדמה. אם אתם משתמשים בחצי בצל, קצצו או חתכו את השאר ואחסנו אותו במקפיא.

תפוחי אדמה

גם תפוחי אדמה צריכים להישמר במקום קריר ומאוורר, הרחק מהבצלים.

מקרר
מקרר / Pexels

קפה

קפה ידוע בתור חומר סופח ריחות, אז אלא אם אתם משתמשים בו בדיוק למטרה זו, לא מומלץ לאחסן אותו במקרר.

דבש
אין צורך לשמור דבש במקרר בככל. מוצרים כמו סירופ מייפל או סילאן ניתן לשמור במקרר לאחר הפתיחה. גם רטבים כמו רוטב סויה, רוטב דגים או צ'ילי לא מצריכים אחסון במקרר.

קראו עוד: הכל על אחסון דבש

יש לכם עוד עצות על איך לסדר את המקרר ביעילות המרבית? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

כתבות בשבילך

חבל לפספס