מתכון לפנקייק ללא גלוטן ונטול לקטוז – כמו הדבר האמיתי

חולמים על פנקייק ללא גלוטן ולקטוז? יש לנו חדשות בשבילכם. כך תכינו פנקייקים חמים ושמנמנים, נטולי גלוטן ולקטוז ועם שלל תוספות מושחתות
מתכון לפנקייק ללא גלוטן ולקטוז
מתכון לפנקייק ללא גלוטן ולקטוז
שיתוף

כשהשחר מבשר על יום חדש וריח של קפה טרי נישא בבית, מתעוררת השאלה הנצחית של רבים: מה לאכול בבוקר שיהיה גם טעים וגם בריא. השאיפה לאורח חיים ללא גלוטן וללא לקטוז, בין אם מסיבות רפואיות או מבחירה, הוביל שפים וחובבי בישול ברחבי העולם לשכתב מחדש מנות קלאסיות. בין אלה, הפנקייק האהוב בולט במיוחד. אז איך משחזרים את קלאסיקת הבוקר הזו בגרסא שגם מתאימה לצליאקים ולנמנעים מלקטוז? הצטרפו אל המסע אל עבר פנקייק מושלם ללא גלוטן ולקטוז.

עוד טעימה: מתכון לספגטי פנקייק כבר ניסיתם?

מתכון: איך להכין פנקייק ללא גלוטן ולקטוז

זמן הכנה כולל: 30 דקות
מנות: 8 פנקייקים
קלוריות: 120 קלוריות לפנקייק

מרכיבים לפנקייק מושלם ללא גלוטן
מרכיבים לפנקייק מושלם ללא גלוטן

רשימת מרכיבים

לבלילה

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • כף אבקת אפייה
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כוס חלב שקדים בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל
  • מעט מלח
  • שמן קוקוס לטיגון

תוספות אפשריות

  • פירות יער
  • סירופ מייפל
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

  1. שקלו את כל המרכיבים בראש והניחו אותם בצורה מסודרת בהישג יד.
  2. ערבבו היטב בקערה גדולה קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת ערבבו היטב את הביצים, הוסיפו את חלב השקדים ותמצית הווניל וערבבו שוב עד איחוד.
  4. הוסיפו את החומרים הרטובים ליבשים וערבבו בעדינות עד איחוד. הניחו לבלילה לנוח כ-5-10 דקות בצד.
  5. חממו מחבת נון סטיק על אש בינונית והברישו מעט עם שמן קוקוס.
  6. הוסיפו כרבע כוס מהבלילה למחבת וטגנו עד הופעת בועות קטנות על פני הפנקייק, כ-2-3 דקות.
  7. הפכו את הפנקייק וטגנו ל-1-2 דקות נוספות עד שהפנקייק מזהיב.
  8. העבירו את הפנקייקים לצלחת וקשטו עם פירות יער טריים, סירופ מייפל ומעט אבקת סוכר.
איך להכין פנקייק ללא גלוטן וללא לקטוז
איך להכין פנקייק ללא גלוטן וללא לקטוז

תחליפים

ניתן להחליף כמה מן המרכיבים במתכון בכדי להתאים אותו לטעמכם האישי או להיצע החומרים שיש לכם בבית. תוכלו להחליף את כוס קמח השקדים בקמח שיבולת שועל ביחס של 1:1 או ברבע כוס קמח קוקוס וביצה נוספת בכדי לשמר לחות.

מי שרוצה להפוך את המתכון לטבעוני לחלוטין וללא ביצים, ניתן להחליפה ביצה אחת בתערובת של 2.5 כפות זרעי פשתן עם מעט מים לאחר שהתעבתה מעט או ברבע כוס רסק תפוחים לא ממותק. את חלב השקדים תוכלו להחליף בחלב צמחי אהוב אחר כמו סויה או שיבולת שועל ואפילו חלב קוקוס באותה הכמות.

טיפים וגיוונים

  • אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, הוסיפו מעט חלב שקדים. בלילה נוזלית מדי? הוסיפו עוד קמח שקדים עד הגעה למרקם הרצוי.
  • הקפידו לטגן את הפנקייקים על אש בינונית קבועה. אש גבוהה מדי והפנקייקים ישחימו מהר מדי מבחוץ ויישאר לא מוכנים מבפנים.
  • יש שאריות? הביאו אותם לטמפרטורת החדר, עטפו בנייר אפייה והקפיאו. חממו מחדש בטוסטר או בתנור.
  • רוצים לגוון טעמים? הוסיפו מעט קינמון או תבלין אהוב אחר לבלילה. אפשר להוסיף לבלילה מראש גם פירות יער, שוקולד צ'יפס, אגוזים או כל תוספת אחרת.

טעויות נפוצות בהכנת פנקייק ללא גלוטן

הכנת פנקייק יכולה להיות עקלקלה לפעמים אך בעזרת הבנה של המכשולים האפשריים בדרך, תוכלו גם אתם להכין את הפנקייק המושלם בכל פעם.

  • ערבוב יתר של הבלילה: אחת מהטעויות הנפוצות במיוחד בכל מה שקשור להכנת פנקייק. ערבוב יתר מפעיל חלבונים גם בקמחים ללא גלוטן, מה שמוביל לפנקייקים דחוסים וכבדים יותר. הקפידו לערבב את הבלילה בעדינות ולזמן קצר ככל האפשר עד לאיחוד המרכיבים.
  • בלילה ללא מנוחה: מתן מנוחה של 5-10 דקות לבלילת הפנקייק יכולה לעשות את כל ההבדל. הזמן הזה מאפשר לאבקת האפייה להפעיל את הקסם שלה. וודאו גם את תאריך התפוגה של אבקת האפייה בכדי להבטיח את פעולת התפיחה.
  • טמפרטורה לא יציבה: חשוב לשמור על חום קבוע במחבת לאורך ההכנה. טמפרטורה חמה מדי תגרום לפנקייק להשחים ולהישרף לפני שיהיה מוכן מבפנים וחום נמוך מדי יגרום לפנקייק להשתטח ולאבד את הפלאפיות הרצויה. הקפידו על אש בינונית עם התאמות קלות מדי פעם.
  • הפיכת פנקייק לפני הזמן: אל תהפכו את הפנקייק לפני שתראו את הבועות הקטנות על פניו. הפיכה מוקדמת מדי תוביל לפנקייק דביק ורטוב.
  • העמסה על המחבת: פנקייקים צריכים מקום לנשום. העמסת יתר של המחבת תוביל לטיגון לא אחיד והידבקות של הפנקייקים אחד לשני.
  • שימוש במעט שמן: גם אם משתמשים במחבת נון-סטיק, מעט שומן הוא חיוני על מנת להשיג את הקראסט הזהוב המפתה.
  • שימוש בחומרי גלם קרים: לתוצאות הטובות ביותר הקפידו על שימוש בביצים וחלב בטמפרטורת החדר. חומרי גלם קרים יעכבו את תפיחת הפנקייקים.

שאלות ותשובות

הפנקייקים שלי לא תופחים, למה?

ערבוב יתר, אבקת אפייה פגת תוקף או מחבת לא בטמפרטורה לא נכונה יכולים לתרום לתופעה. הקפידו לעקוב אחר ההוראות בכדי להבטיח את התפיחה.

אפשר להכין את בלילת הפנקייק מראש?

כן, אבל לא ליותר מ-24 שעות. אחסנו את הבלילה בקופסא אטומה במקרר. אם הבלילה מסמיכה מדי, הוסיפו מעט חלב שקדים וערבבו.

אפשר להקפיא את הפנקייקים?

כן. ברגע שהפנקייקים התקררו, הניחו אותם בשכבות בין ניירות אפייה, הכניסו לשקית אטומה והקפיאו. חממו מחדש בתנור או בטוסטר לארוחת בוקר מהירה.

איך אפשר להוסיף עוד חלבון למתכון לפנקייק?

שיקלו להוסיף מעט אבקת חלבון או להוסיף יוגורט יווני במקום חלק מחלב השקדים עד להשגת המרקם הרצוי.

האם הפנקייקים גם דלים בפחמימות?

שימוש בקמח שקדים הופך את הפנקייקים הללו גם לדלים יותר בפחמימות לעומת פנקייק רגיל. אם אתם בדיאטה דלת פחמימות מוקפדת, וודאו שכל הרכיבים תואמים לדרישות.

בעולם ארוחות הבוקר, יש מקום של כבוד לערמת פנקייקים חמה ומושחתת. אין סיבה, גם אם אתם רגישים לגלוטן, שלא ליהנות מהפלא הזה ולהתחיל את הבוקר בצורה מתוקה במיוחד. יש לכם טיפ מנצח משלכם לפנקייק מושלם ללא גלוטן? שתפו אותנו בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת