קשה לי לחשוב על מישהו שלא אוהב פנקייקים, אבל כמו רבים גם אני הסתבכתי אין ספור פעמים עם השלב הקריטי בהכנה – להפוך את הפנקייק בקלות מבלי שהוא יידבק למחבת.
בפוסט הבא נציע את כל הטיפים והסודות הקטנים בדרך אל פנקייק אוורירי וזהוב שלא נדבק למחבת, נבדוק טעויות נפוצות בהכנת פנקייק ונעשה הכול על מנת להפוך את חווית ארוחת הבוקר לנעימה וחלקה בהרבה.
המדריך לזללן העסוק
אם אתם קצרים בזמן אבל רוצים לדעת את הסודות למניעת הידבקות בלילת הפנקייק למחבת, הנה סיכום מהיר של הצעדים החשובים.
עדכונים טעימים למייל!
- בחרו במחבת הנכונה: מחבת טפלון נון-סטיק או מחבת ברזל יצוק משומנת היטב הן הבחירות המועדפות למשימה.
- הכנת המחבת: וודאו שאתם מחממים את המחבת היטב עם שכבה דקה ואחידה של שמן או חמאה.
- מרקם הבלילה: אחידות היא שם המשחק. הכינו בלילה לא סמיכה ולא דלילה מדי והקפידו לא לערבב יתר על המידה.
- שמירה על החום: הקפידו להשתמש באש בינונית וקבועה בכדי לוודא שהפנקייק לא נדבק למחבת ולשמור על בישול אחיד.
- שיטת ההפיכה: המתינו עד שקצוות הפנקייק מתייצבים ושנוצרות בועיות על פני השטח של הפנקייק לפני הפיכתו.
עוד טעימה: מתכון לפנקייק עננים יפני שאי אפשר להפסיק לזלול
למה הפנקייק נדבק למחבת?
- משטח חלק: וודאו שהמחבת שלכם חלקה ובמצב טוב ללא שריטות או אזורים שחוקים שיכולים לגרום לבלילה להיצמד למשטח ולהידבק.
- סוג המחבת: מחבת טפלון נון-סטיק היא הבחירה הפופולרית להכנת פנקייקים ומאפשר הפיכה קלה עם מינימום הידבקות. מחבת ברזל יצוק משומנת היטב היא בחירה מעולה גם כן אבל מצריכה יותר השגחה וטיפול. מומלץ להשקיע במחבת מאיכות גבוהה עם פיזור חום אחיד למניעת הידבקות.
- פיזור חום: חימום לא אחיד של המחבת עלול להוביל להידבקות גם כן. כל הפנקייק צריך להתבשל בצורה אחידה ללא אזורים חמים או קרים יותר.
- איכות הבלילה: ההרכב והמרקם של הבלילה שלכם משחקת תפקיד מכריע בצורה בה הפנקייק יתבשל. בלילה סמיכה מדי והפנקייק לא יתפשט במחבת בצורה אחידה, דק מדי והפנקייק יתבשל מהר מדי ויידבק.
- תזמון: הרגע בו אתם מוזגים והופכים את הפנקייק במחבת הוא קריטי. מזיגה של הבלילה למחבת לא חמה מספיק או הפיכה של הפנקייק מוקדם מדי עלולה לגרום לו להידבק.
הבלילה האולטימטיבית
- סמיכות נכונה: נסו להגיע לבלילה במרקם סמיך מספיק שזורם בחופשיות אבל לא נוזלי מדי. הבלילה אמורה לכסות את הצד האחורי של כף ולשמור על צורתה.
- יחסי מרכיבים: הקפידו לעקוב באדיקות אחר המתכון לפנקייק, במיוחד בכל מה שנוגע ליחסים בין החומרים היבשים לרטובים. ייתכן ותצטרכו לעשות שינויים קטנים בהתאם לסוג הקמח והרכיבים האחרים.
- הימנעו מערבוב יתר: יש לערבב את הבלילה רק עד איחוד (כמה גושים זה בסדר). ערבוב יתר מפעיל את הגלוטן ומוביל לבלילה דחוסה שנוטה להידבק יותר.
- בדיקה ראשונית: לפני שתתחילו בהכנת הפנקייקים. מזגו כמות קטנה של בלילה למחבת החמה. הבלילה צריכה להתייצב לעוגה קטנה במהירות. אם הבלילה מתפשטת יותר מדי או סמיכה מדי למזיגה, התאימו את כמויות המרכיבים בהתאם.
שליטה בחום
- חימום מקדים: תמיד התחילו את הכנת הפנקייקים עם מחבת שחוממה מראש. אש בינונית היא בדרך כלל הבחירה הפופולרית. המחבת חמה מספיק כשכמה טיפות מים תוססות על המחבת ומתאדות לאחר כמה שניות.
- התאמת טמפרטורה: התחילו באש בינונית אך היו מוכנים לשנות את מידת החום תוך כדי הטיגון. אם הפנקייקים מתבשלים מהר מדי או נשרפים, הנמיכו את האש. אם הפנקייק מתבשל לאט מדי, הגבירו אותה.
- בישול אחיד: הפנקייק הראשון יהיה כמעט תמיד סוג של ניסיון לא מוצלח שיעזור לכם להבין את רמת החום הרצויה. התאימו את מקור החום על פי הניסיון הראשון.
- מקור חום קבוע: הימנעו מלהזיז את המחבת בזמן הבישול ושמרו על מקור אש קבוע ויציב בכדי לוודא שהפנקייק מתבשל היטב ולא נדבק למחבת.
עוד טעימה: איך להכין עוגת פנקייק עם הילדים
שימון המחבת
- בחירה בשומן: ניתן להשתמש בחמאה, שמן או ספרי שמן, כל אחד עם הניואנסים שלו. חמאה מוסיפה טעמים עמוקים יותר אבל יכולה להישרף בקלות, שמנים כמו קנולה נחשבים ניטרליים יותר מבחינת טעם ובעלי נקודת עישון גבוהה יותר וספריי שמן יוצר שכבה דקה ואחידה אך משאיר טעמי לוואי.
- תזמון: הוסיפו את השומן שבחרתם למחבת קרה ורק אז חממו אותה בכדי לוודא פיזור חום אחיד. אם אתם משתמשים בחמאה, הניחו לה לבעבע מעט אבל לא להשחים בטרם הוספת הבלילה. אם אתם משתמשים בשמן, הוא צריך לבעבע קלות אבל לא לייצר עשן.
- כמות: השתמשו בכמות מדודה של שומן בכדי לכסות את שטח הפנים של המחבת. יותר מדי שומן יוביל לפנקייקים שמנוניים מדי. השתמשו במברשת למאפים בכדי לפזר את השמן או החמאה בצורה אחידה או ספגו שאריות שמן עם מגבת נייר.
- הוספת שומן: הקפידו להוסיף חמאה או שמן לאחר טיגון של מספר פנקייקים, במיוחד אם הבלילה מתחילה להידבק או אם המחבת נראית שוב יבשה.
איך להפוך פנקייק כמו מקצוענים
- תזמון: המתינו עד שקצוות הפנקייק מתייצבים ושפני השטח מתחילים לבעבע לפני שאתם הופכים אותו. מצב זה מצביע על כך שתחתית הפנקייק מבושלת ומוכנה להפיכה ללא התפרקות מוקדמת.
- כלים: השתמשו במרית שטוחה ונוחה לאחיזה שניתן להחליק בקלות תחת הפנקייק. וודאו שהמרית גדולה יותר מהפנקייק בכדי שיהיה ניתן לתמוך בו בצורה מלאה מבלי שיתקפל ויתפרק.
- בטחון: חשוב להיות מהירים ובעלי בטחון בהפיכה עצמה. היסוס יוביל לכך שהפנקייק יתפרק או יתקפל בצורה לא נכונה. התאמנו על הפיכה חלקה עם תנועה מהירה.
- בישול הצד השני: לאחר ההפיכה, המשיכו לטגן את הפנקייק לזמן קצר נוסף, כחצי מהזמן שהקדשתם לטיגון הצד הראשון. הצד השני מתבשל לרוב מהר יותר מאחר והפנקייק עצמו כבר חם מספיק.
יש לכם טיפ מנצח להכנת פנקייק מושלם שכולם חייבים להכיר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.