מנה למענם: המסעדות המובילות מתגייסות למען ניצולי השואה

עמותת "לחיות בכבוד" משיקה את פרויקט "מנה למענם" בו יוצעו מבחר מנות במסעדות מובילות שהכנסותיהם יועברו לשורדי שואה נזקקים.
מסעדות מתגייסות למען ניצולי השואה
מסעדות מתגייסות למען ניצולי השואה | צילום: עמותת לחיות בכבוד

עמותת לחיות בכבוד הפועלת למען רווחתם של ניצולי שואה משיקה את שבוע "מנה למענם" במסגרתו יציעו מבחר שפים ומסעדות מובילות ברחבי הארץ מנה מיוחדת מהמטבח המזרח אירופאי שהכנסותיה יועברו לסיוע לניצולי שואה במצוקה כלכלית.

הפרויקט המדובר יתקיים בימים ראשון עד חמישי (22-27.1) לרגל יום השואה הבינלאומי שייערך ביום שישי ה-27.1 והסועדים יוכלו לתרום לעמותה גם ללא קשר להזמנתם בעזרת ברקוד דיגיטלי.

עוד טעימה: המטבח הנודד מבשל למען פוגשי סרטן

עדכונים טעימים למייל!

מנה למענם – המסעדות המשתתפות

בין המשתתפים בפרויקט המיוחד תמצאו את כל המסעדות של קבוצת מחניודה הכוללת מלבד מסעדת האם את מסעדת דקל, הסדנא והיודל'ה בר; מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת; מסעדת פופה של השף אביב משה; סוליקה של השף אבי ביטון ומסעדת סיטארה של השף מוסעב אבו הדוואן.

בין המנות המיוחדות שיוצעו במהלך השבוע תמצאו פירוגי תפוח אדמה של מסעדת צמח, פלטה פלמידה של מחניודה, מרק ציר אווזים אסייתי של פופה, כיסוני עוף במרק של סיטארה ועוד.

עוד טעימה: זיכרון במטבח – מפגשים קולינריים עם שורדי שואה

עמותת לחיות בכבוד פועלת כבר מעל 30 שנה למען קשישים ושורדי שואה במצוקה כלכלית ומחלקת מעל 1,500 ארוחות חמות עד לביתם של הנזקקים בכל יום.

על פי הרשות לזכויות ניצולי השואה חיו בישראל בערב יום השואה 2022 כ-161,400 ניצולי שואה בגיל ממוצע של 85.5 שנים. קרוב לשליש מהניצולים נזקקים להבטחת הכנסה מהמדינה.

לתרומה עבור שורדי השואה באתר "לחיות בכבוד" הקליקו כאן

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
חטיפי אסם במהדורה חורפית
החטיפים והמתוקים: מהדורות חורף אהובות, צ'יפס בטעמים ומאפינס צבעוניים
חדש על המדף
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אחת ולתמיד: מה ההבדל בין מלח שולחן למלח ים?
מדריכים וטיפים
על העוקץ: כמה קלוריות יש בדבש?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל