עמותת לחיות בכבוד הפועלת למען רווחתם של ניצולי שואה משיקה את שבוע "מנה למענם" במסגרתו יציעו מבחר שפים ומסעדות מובילות ברחבי הארץ מנה מיוחדת מהמטבח המזרח אירופאי שהכנסותיה יועברו לסיוע לניצולי שואה במצוקה כלכלית.
הפרויקט המדובר יתקיים בימים ראשון עד חמישי (22-27.1) לרגל יום השואה הבינלאומי שייערך ביום שישי ה-27.1 והסועדים יוכלו לתרום לעמותה גם ללא קשר להזמנתם בעזרת ברקוד דיגיטלי.
עוד טעימה: המטבח הנודד מבשל למען פוגשי סרטן
מנה למענם – המסעדות המשתתפות
בין המשתתפים בפרויקט המיוחד תמצאו את כל המסעדות של קבוצת מחניודה הכוללת מלבד מסעדת האם את מסעדת דקל, הסדנא והיודל'ה בר; מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת; מסעדת פופה של השף אביב משה; סוליקה של השף אבי ביטון ומסעדת סיטארה של השף מוסעב אבו הדוואן.
בין המנות המיוחדות שיוצעו במהלך השבוע תמצאו פירוגי תפוח אדמה של מסעדת צמח, פלטה פלמידה של מחניודה, מרק ציר אווזים אסייתי של פופה, כיסוני עוף במרק של סיטארה ועוד.
עוד טעימה: זיכרון במטבח – מפגשים קולינריים עם שורדי שואה
עמותת לחיות בכבוד פועלת כבר מעל 30 שנה למען קשישים ושורדי שואה במצוקה כלכלית ומחלקת מעל 1,500 ארוחות חמות עד לביתם של הנזקקים בכל יום.
על פי הרשות לזכויות ניצולי השואה חיו בישראל בערב יום השואה 2022 כ-161,400 ניצולי שואה בגיל ממוצע של 85.5 שנים. קרוב לשליש מהניצולים נזקקים להבטחת הכנסה מהמדינה.
לתרומה עבור שורדי השואה באתר "לחיות בכבוד" הקליקו כאן