תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה
קרדיט תמונה – ירון סוליקה

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

השף אבי ביטון משיק ברשת המעדניות סוליקה תפריט טורקי אותנטי לשבועיים בלבד המתבסס על מנות לא שגרתיות מהמטבח האיזמירי העתיק
שיתוף

תוכן עניינים

השף אבי ביטון, בעלי רשת המעדניות "סוליקה", השיק בסוף השבוע האחרון תפריט טורקי אותנטי וחגיגי במיוחד המבוסס על המטבח האיזמירי העתיק.

התפריט, שיוצע גם בסוף השבוע הקרוב (10-11.8), מוקדש בראש ובראשונה לאמו של אבי, רונית ביטון, שנולדה באיזמיר עם המאכלים והמטעמים עליו גדל ביטון לאורך השנים על בסיס מתכונים עתיקים שפחות מוכרים לישראלי הממוצע. מלבד התפריט המיוחד יוצעו במעדניות המנות הקבועות שמציגות את המטבח המרוקאי על כל הטעמים והניחוחות שמלווים אותו.

מומבאר טורקי - מעיים כבש של סוליקה
מומבאר טורקי – מעיים כבש של סוליקה | צילום: ירון סוליקה

השף אבי ביטון הקים את רשת המעדניות סוליקה וקרא לה על שמו של סבתו המרוקאית. בסניפים הוא מציע מבחר של מנות המבוססות על חומרי גלם לא שגרתיים מתוך רצון להציג את סיפור חייו דרך התחנות שעיצבו את התפיסה הקולינרית שלו ואת הטעמים שנחקקו בנפשו לאורך הזמן.

המטבח האיזמירי שמקורו באיסטנבול, שונה לגמרי מהאוכל הטורקי שנמכר בדרך כלל בארץ. הוא מתאפיין בטעמים עדינים ואלגנטיים יותר עם חומרי גלם שמתבשלים יחדיו במשך שעות תוך שימוש בטכניקות ייחודיות. במקום מסורות הדונר והטאבון המוכרות תמצאו שימוש בחלקי פנים ונתחים לא שגרתיים.

סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון
סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד טעימה: בצקי יופקה טורקיים אותנטיים – עכשיו גם בישראל

התפריט האיזמירי של סוליקה – מה יש לזלול?

בין המנות שתמצאו בתפריט האיזמירי של סוליקה: סינייה כופתה – עוגת קובה גדולה בקוטר 26 במילוי בשר טלה, צנוברים ותבלינים (128 ש"ח); קוזו – אוסובוקו טלה ברוטב דובדבנים עדין (24 ש"ח ל-100 גרם) ומומבאר טורקי – מעיים של כבש במילוי בשר ואורז (58 ש"ח ליחידה).

אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון
אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד בתפריט: ביין יאניסי – תבשיל מוח נימוח בעגבניות, שום, פטרוזיליה ולימון (26 ש"ח ל-100 גרם) וגם איזמיר כופתה – קציצות עגל ברוטב עגבניות וחצילים (96 ש"ח ל-6 יחידות).

את כל המנות בתפריט האיזמירי החדש תוכלו להשיג ב-5 סניפי מעדניות סוליקה בימים חמישי ושישי הקרובים וגם בהזמנה עד הבית בטלפון 03-9595525 ודרך אתר סוליקה.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס