לזלול - מגזין אוכל ישראלי

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

השף אבי ביטון משיק ברשת המעדניות סוליקה תפריט טורקי אותנטי לשבועיים בלבד המתבסס על מנות לא שגרתיות מהמטבח האיזמירי העתיק
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה | צילום: ירון סוליקה
שיתוף

השף אבי ביטון, בעלי רשת המעדניות "סוליקה", השיק בסוף השבוע האחרון תפריט טורקי אותנטי וחגיגי במיוחד המבוסס על המטבח האיזמירי העתיק.

התפריט, שיוצע גם בסוף השבוע הקרוב (10-11.8), מוקדש בראש ובראשונה לאמו של אבי, רונית ביטון, שנולדה באיזמיר עם המאכלים והמטעמים עליו גדל ביטון לאורך השנים על בסיס מתכונים עתיקים שפחות מוכרים לישראלי הממוצע. מלבד התפריט המיוחד יוצעו במעדניות המנות הקבועות שמציגות את המטבח המרוקאי על כל הטעמים והניחוחות שמלווים אותו.

מומבאר טורקי - מעיים כבש של סוליקה
מומבאר טורקי – מעיים כבש של סוליקה | צילום: ירון סוליקה

השף אבי ביטון הקים את רשת המעדניות סוליקה וקרא לה על שמו של סבתו המרוקאית. בסניפים הוא מציע מבחר של מנות המבוססות על חומרי גלם לא שגרתיים מתוך רצון להציג את סיפור חייו דרך התחנות שעיצבו את התפיסה הקולינרית שלו ואת הטעמים שנחקקו בנפשו לאורך הזמן.

המטבח האיזמירי שמקורו באיסטנבול, שונה לגמרי מהאוכל הטורקי שנמכר בדרך כלל בארץ. הוא מתאפיין בטעמים עדינים ואלגנטיים יותר עם חומרי גלם שמתבשלים יחדיו במשך שעות תוך שימוש בטכניקות ייחודיות. במקום מסורות הדונר והטאבון המוכרות תמצאו שימוש בחלקי פנים ונתחים לא שגרתיים.

סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון
סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד טעימה: בצקי יופקה טורקיים אותנטיים – עכשיו גם בישראל

התפריט האיזמירי של סוליקה – מה יש לזלול?

בין המנות שתמצאו בתפריט האיזמירי של סוליקה: סינייה כופתה – עוגת קובה גדולה בקוטר 26 במילוי בשר טלה, צנוברים ותבלינים (128 ש"ח); קוזו – אוסובוקו טלה ברוטב דובדבנים עדין (24 ש"ח ל-100 גרם) ומומבאר טורקי – מעיים של כבש במילוי בשר ואורז (58 ש"ח ליחידה).

אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון
אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד בתפריט: ביין יאניסי – תבשיל מוח נימוח בעגבניות, שום, פטרוזיליה ולימון (26 ש"ח ל-100 גרם) וגם איזמיר כופתה – קציצות עגל ברוטב עגבניות וחצילים (96 ש"ח ל-6 יחידות).

את כל המנות בתפריט האיזמירי החדש תוכלו להשיג ב-5 סניפי מעדניות סוליקה בימים חמישי ושישי הקרובים וגם בהזמנה עד הבית בטלפון 03-9595525 ודרך אתר סוליקה.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

"אדם וחווה" - אוכל מוכן של חוות נעמי ושף הלל תווקולי

אדם וחווה: ארוחות ביתיות בטייק אווי של שף הלל תווקולי

חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
מסעדת מסט - טברנה טורקית אותנטית בתל אביב

איסטנבול פינת לוינסקי: הטברנה הטורקית שמרימה את תל אביב

חדשות האוכל
ארוחת הסולטן במסעדת ארמון סהרה בגליל

ארוחת הסולטן: מסעדת ארמון סהרה משיקה סעודה בת 9 מנות

חדשות האוכל
מסעדת קיסר באקה אל גרבייה

ארוחת קיסרים: מה מחכה לכם במסעדת השף הערבית החדשה

חדשות האוכל
בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חדש על המדף
שבוע האוכל הפולני של דליקטסן

בורשט, ורניקס ופירוגי בשר: שבוע פולין מגיע לדליקטסן

אירועים ופסטיבלים
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA

בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
ד"ר נוף עתאמנה - אוצרת פסטיבל דארנא בבאקה אל גרביה

דארנא: פסטיבל תרבות ואוכל חדש בבאקה אל גרביה בסוכות

אירועים ופסטיבלים
מתחם האוכל החדש של דבאח ביג מרקט מעלות תרשיחא

דבאח ביג מרקט משיקים מתחם אוכל ובילויים ענק בצפון הארץ

חדשות האוכל
אל דאלי בר ומעדנייה בתל אביב

חדש: אל דאלי – בית קפה ומעדנייה עם אג'נדה חברתית

חדשות האוכל