טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

השף אבי ביטון משיק ברשת המעדניות סוליקה תפריט טורקי אותנטי לשבועיים בלבד המתבסס על מנות לא שגרתיות מהמטבח האיזמירי העתיק.
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה | צילום: ירון סוליקה

השף אבי ביטון, בעלי רשת המעדניות "סוליקה", השיק בסוף השבוע האחרון תפריט טורקי אותנטי וחגיגי במיוחד המבוסס על המטבח האיזמירי העתיק.

התפריט, שיוצע גם בסוף השבוע הקרוב (10-11.8), מוקדש בראש ובראשונה לאמו של אבי, רונית ביטון, שנולדה באיזמיר עם המאכלים והמטעמים עליו גדל ביטון לאורך השנים על בסיס מתכונים עתיקים שפחות מוכרים לישראלי הממוצע. מלבד התפריט המיוחד יוצעו במעדניות המנות הקבועות שמציגות את המטבח המרוקאי על כל הטעמים והניחוחות שמלווים אותו.

מומבאר טורקי - מעיים כבש של סוליקה
מומבאר טורקי – מעיים כבש של סוליקה | צילום: ירון סוליקה

השף אבי ביטון הקים את רשת המעדניות סוליקה וקרא לה על שמו של סבתו המרוקאית. בסניפים הוא מציע מבחר של מנות המבוססות על חומרי גלם לא שגרתיים מתוך רצון להציג את סיפור חייו דרך התחנות שעיצבו את התפיסה הקולינרית שלו ואת הטעמים שנחקקו בנפשו לאורך הזמן.

עדכונים טעימים למייל!

המטבח האיזמירי שמקורו באיסטנבול, שונה לגמרי מהאוכל הטורקי שנמכר בדרך כלל בארץ. הוא מתאפיין בטעמים עדינים ואלגנטיים יותר עם חומרי גלם שמתבשלים יחדיו במשך שעות תוך שימוש בטכניקות ייחודיות. במקום מסורות הדונר והטאבון המוכרות תמצאו שימוש בחלקי פנים ונתחים לא שגרתיים.

סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון
סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד טעימה: בצקי יופקה טורקיים אותנטיים – עכשיו גם בישראל

התפריט האיזמירי של סוליקה – מה יש לזלול?

בין המנות שתמצאו בתפריט האיזמירי של סוליקה: סינייה כופתה – עוגת קובה גדולה בקוטר 26 במילוי בשר טלה, צנוברים ותבלינים (128 ש"ח); קוזו – אוסובוקו טלה ברוטב דובדבנים עדין (24 ש"ח ל-100 גרם) ומומבאר טורקי – מעיים של כבש במילוי בשר ואורז (58 ש"ח ליחידה).

אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון
אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד בתפריט: ביין יאניסי – תבשיל מוח נימוח בעגבניות, שום, פטרוזיליה ולימון (26 ש"ח ל-100 גרם) וגם איזמיר כופתה – קציצות עגל ברוטב עגבניות וחצילים (96 ש"ח ל-6 יחידות).

את כל המנות בתפריט האיזמירי החדש תוכלו להשיג ב-5 סניפי מעדניות סוליקה בימים חמישי ושישי הקרובים וגם בהזמנה עד הבית בטלפון 03-9595525 ודרך אתר סוליקה.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
חוות נעמי סניף תל אביב
נפתח סניף הדגל של מעדניית חוות נעמי בתל אביב
חדשות האוכל
בית אלפארשה - סדנאות אוכל
לבשל בבית אלפראשה: אוכל עכואי דרך הנשים שעושות את העיר
אירועים ופסטיבלים
מתכון לצזיקי יווני: איך להכין סלט מלפפונים ויוגורט מרענן
מתכונים
שולחן גלילי מסעדה ערבית כשרה במלון פרימה גליל
שולחן גלילי: מסעדה ערבית אותנטית חדשה וכשרה בטבריה
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
השיטה שעובדת: איך לקלף עגבניות בקלות ובמהירות
מדריכים וטיפים
איך להפסיק שיהוקים: 5 מאכלים להקלה מיידית
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל