טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

השף אבי ביטון משיק ברשת המעדניות סוליקה תפריט טורקי אותנטי לשבועיים בלבד המתבסס על מנות לא שגרתיות מהמטבח האיזמירי העתיק.
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה | צילום: ירון סוליקה

השף אבי ביטון, בעלי רשת המעדניות "סוליקה", השיק בסוף השבוע האחרון תפריט טורקי אותנטי וחגיגי במיוחד המבוסס על המטבח האיזמירי העתיק.

התפריט, שיוצע גם בסוף השבוע הקרוב (10-11.8), מוקדש בראש ובראשונה לאמו של אבי, רונית ביטון, שנולדה באיזמיר עם המאכלים והמטעמים עליו גדל ביטון לאורך השנים על בסיס מתכונים עתיקים שפחות מוכרים לישראלי הממוצע. מלבד התפריט המיוחד יוצעו במעדניות המנות הקבועות שמציגות את המטבח המרוקאי על כל הטעמים והניחוחות שמלווים אותו.

מומבאר טורקי - מעיים כבש של סוליקה
מומבאר טורקי – מעיים כבש של סוליקה | צילום: ירון סוליקה

השף אבי ביטון הקים את רשת המעדניות סוליקה וקרא לה על שמו של סבתו המרוקאית. בסניפים הוא מציע מבחר של מנות המבוססות על חומרי גלם לא שגרתיים מתוך רצון להציג את סיפור חייו דרך התחנות שעיצבו את התפיסה הקולינרית שלו ואת הטעמים שנחקקו בנפשו לאורך הזמן.

המטבח האיזמירי שמקורו באיסטנבול, שונה לגמרי מהאוכל הטורקי שנמכר בדרך כלל בארץ. הוא מתאפיין בטעמים עדינים ואלגנטיים יותר עם חומרי גלם שמתבשלים יחדיו במשך שעות תוך שימוש בטכניקות ייחודיות. במקום מסורות הדונר והטאבון המוכרות תמצאו שימוש בחלקי פנים ונתחים לא שגרתיים.

סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון
סינייה כופתה של סוליקה ושף אבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד טעימה: בצקי יופקה טורקיים אותנטיים – עכשיו גם בישראל

התפריט האיזמירי של סוליקה – מה יש לזלול?

בין המנות שתמצאו בתפריט האיזמירי של סוליקה: סינייה כופתה – עוגת קובה גדולה בקוטר 26 במילוי בשר טלה, צנוברים ותבלינים (128 ש"ח); קוזו – אוסובוקו טלה ברוטב דובדבנים עדין (24 ש"ח ל-100 גרם) ומומבאר טורקי – מעיים של כבש במילוי בשר ואורז (58 ש"ח ליחידה).

אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון
אוסובוקו של מעדניית סוליקה ואבי ביטון | צילום: ירון סוליקה

עוד בתפריט: ביין יאניסי – תבשיל מוח נימוח בעגבניות, שום, פטרוזיליה ולימון (26 ש"ח ל-100 גרם) וגם איזמיר כופתה – קציצות עגל ברוטב עגבניות וחצילים (96 ש"ח ל-6 יחידות).

את כל המנות בתפריט האיזמירי החדש תוכלו להשיג ב-5 סניפי מעדניות סוליקה בימים חמישי ושישי הקרובים וגם בהזמנה עד הבית בטלפון 03-9595525 ודרך אתר סוליקה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת מנא של שף ינון אלעל

מעדניית מנחם פותחת את מסעדת מנא עם שף ינון אלעל

חדשות האוכל
מימונה 2023 במסעדת אווה סאפי

יאללה מופלטה: מסעדת אווה סאפי חוגגת מימונה כמו במרוקו

חדשות האוכל
משתה מרוקאי במסעדת אווה סאפי לסילבסטר 2023

כיד המלך: החפלה המרוקאית של אווה סאפי לסילבסטר

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל אוכל טורקי בבת ים

לראשונה: פסטיבל אוכל טורקי בבת ים

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>

מדריכים שאהבתם

הפנקייק שוב נדבק למחבת? זה מה שאתם עושים לא נכון

מדריכים וטיפים

איך לחתוך עגבניות כמו מקצוענים – בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?