השף אבי ביטון, בעלי רשת המעדניות "סוליקה", השיק בסוף השבוע האחרון תפריט טורקי אותנטי וחגיגי במיוחד המבוסס על המטבח האיזמירי העתיק.
התפריט, שיוצע גם בסוף השבוע הקרוב (10-11.8), מוקדש בראש ובראשונה לאמו של אבי, רונית ביטון, שנולדה באיזמיר עם המאכלים והמטעמים עליו גדל ביטון לאורך השנים על בסיס מתכונים עתיקים שפחות מוכרים לישראלי הממוצע. מלבד התפריט המיוחד יוצעו במעדניות המנות הקבועות שמציגות את המטבח המרוקאי על כל הטעמים והניחוחות שמלווים אותו.
השף אבי ביטון הקים את רשת המעדניות סוליקה וקרא לה על שמו של סבתו המרוקאית. בסניפים הוא מציע מבחר של מנות המבוססות על חומרי גלם לא שגרתיים מתוך רצון להציג את סיפור חייו דרך התחנות שעיצבו את התפיסה הקולינרית שלו ואת הטעמים שנחקקו בנפשו לאורך הזמן.
המטבח האיזמירי שמקורו באיסטנבול, שונה לגמרי מהאוכל הטורקי שנמכר בדרך כלל בארץ. הוא מתאפיין בטעמים עדינים ואלגנטיים יותר עם חומרי גלם שמתבשלים יחדיו במשך שעות תוך שימוש בטכניקות ייחודיות. במקום מסורות הדונר והטאבון המוכרות תמצאו שימוש בחלקי פנים ונתחים לא שגרתיים.
עוד טעימה: בצקי יופקה טורקיים אותנטיים – עכשיו גם בישראל
התפריט האיזמירי של סוליקה – מה יש לזלול?
בין המנות שתמצאו בתפריט האיזמירי של סוליקה: סינייה כופתה – עוגת קובה גדולה בקוטר 26 במילוי בשר טלה, צנוברים ותבלינים (128 ש"ח); קוזו – אוסובוקו טלה ברוטב דובדבנים עדין (24 ש"ח ל-100 גרם) ומומבאר טורקי – מעיים של כבש במילוי בשר ואורז (58 ש"ח ליחידה).
עוד בתפריט: ביין יאניסי – תבשיל מוח נימוח בעגבניות, שום, פטרוזיליה ולימון (26 ש"ח ל-100 גרם) וגם איזמיר כופתה – קציצות עגל ברוטב עגבניות וחצילים (96 ש"ח ל-6 יחידות).
את כל המנות בתפריט האיזמירי החדש תוכלו להשיג ב-5 סניפי מעדניות סוליקה בימים חמישי ושישי הקרובים וגם בהזמנה עד הבית בטלפון 03-9595525 ודרך אתר סוליקה.