זיכרון במטבח: מפגשים עם שורדים דרך סיפורים קולינריים

במסגרת מיזם "זיכרון במטבח" ייערכו מפגשים ושיחות עם ניצולי שואה על התרבות הקולינרית של הקהילות השונות לפני, בזמן ואחרי המלחמה.
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי | צילום: דניאל לילה

פרויקט חדש ומסקרן של אגף הקולינריה FOODISH במוזיאון העם יהודי – אנו בתל אביב ומיזם ההנצחה שצבר תאוצה בשנים האחרון "זיכרון בסלון" מפגיש בין ניצולי שואה ואנשי אוכל ישראלים ומתעד את המנות והטעמים המסורתיים מהמטבח של כל שורד ואת החיים שלפני המלחמה.

הערב (שני 17.4) ייערך באולם טיש במוזיאון אירוע "זיכרון במטבח" בו ייפגש הקהל עם שורדי שואה ממספר מדינות באירופה שהשתתפו בפרויקט ויחוו את הסיפורים כפי שתיעדו אותם אנשי אוכל מובילים.

מטריפולי ועד סלוניקי

תוכלו לפגוש את לילי נועם מטריפולי שתספר על המסורות של הקהילה היהודית בלוב, על הסיפור המשפחתי ועל הקשיים במדינת ישראל הצעירה ואת שמחה יוסף שתספר על הוריה ששרדו את אושוויץ והקימו את מעדניית "חיים רפאל" המיתולוגית בשוק לוינסקי ועל האוכל עליו גדלה המשפחה בקורפו וסלוניקי.

עדכונים טעימים למייל!

עוד תוכלו לפגוש את אלברט כהן מבולגריה שיספר על הקהילה היהודית שלפני המלחמה, על העלייה לארץ ועל שימור המסורת דרך האוכל בעזרת המשפחה לאורך השנים.

מיזם זיכרון בסלון הפך לאלטרנטיבה פופולרית במיוחד בעשור האחרון לאירועי השואה המסורתיים בזכות המפגשים האינטימיים והבלתי אמצעיים עם שורד שואה שמארחים בביתם הפרטי ומשתפים זיכרונות מהתקופה האפלה במחנות.

שיתוף הפעולה החדש ממשיך את המיזם ומתמקד בתרבות הקולינרית, במנהגים ובמסורות כפתח להעלאת זיכרון השואה. את כל הזיכרונות והמתכונים של השורדים תוכלו למצוא באתר FOODISH

זיכרון בסלון | אולם טיש, אנו – מוזיאון העם היהודי | שני 17.4 | 19:30 | קלאוזנר 15, מתחם אוניברסיטת תל אביב, תל אביב | הכניסה חינם בהרשמה מראש באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פסטיבל החמין של ריחות וטעמים

סיר לסוף שבוע: פסטיבל החמין הגדול יוצא לדרך

אירועים ופסטיבלים
שמאלצי - סיפורי אוכל אינטימי וטעימות במרכז אסיף

שמאלצי: חיים כהן, יוני בלוך ולייזה פאנלים מספרים על אוכל יהודי

חדשות האוכל
כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר

רגע אחרי שבת: כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר?

מדריכים וטיפים
מסע בעקבות חמין של מוזיאון מגדל דוד בירושלים

מסע בעקבות החמין: טועמים צ'ולנט בשכונות החרדיות בירושלים

חדשות האוכל

טרי מהתנור

בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>
אפרו בראנץ' של שף אלעזר טמנו בגלריה אירופה

הבראנץ' האפריקאי של שף אלעזר טמנו חוזר לסופשבוע אחד עתיר בטעמים

אירועים ופסטיבלים
לאחר פופ אפ מוצלח במיוחד, שף אלעזר טמנו חוזר עם אפרו בראנץ' ייחודי לסופשבוע אחד בלבד בגלריית אירופה החדשה בתל אביב. כל הפרטים >>

מדריכים שאהבתם

נמאס לקלף עגבניות? תכירו את השיטה שתחסוך לכם זמן ועצבים

מדריכים וטיפים

בלי פאניקה: איך לנקות שמן מהרצפה במהירות וביעילות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?