לזלול - מגזין שבא לאכול
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי
קרדיט תמונה – דניאל לילה

זיכרון במטבח: מפגשים עם שורדים דרך סיפורים קולינריים

במסגרת מיזם "זיכרון במטבח" ייערכו מפגשים ושיחות עם ניצולי שואה על התרבות הקולינרית של הקהילות השונות לפני, בזמן ואחרי המלחמה
שיתוף

תוכן עניינים

פרויקט חדש ומסקרן של אגף הקולינריה FOODISH במוזיאון העם יהודי – אנו בתל אביב ומיזם ההנצחה שצבר תאוצה בשנים האחרון "זיכרון בסלון" מפגיש בין ניצולי שואה ואנשי אוכל ישראלים ומתעד את המנות והטעמים המסורתיים מהמטבח של כל שורד ואת החיים שלפני המלחמה.

הערב (שני 17.4) ייערך באולם טיש במוזיאון אירוע "זיכרון במטבח" בו ייפגש הקהל עם שורדי שואה ממספר מדינות באירופה שהשתתפו בפרויקט ויחוו את הסיפורים כפי שתיעדו אותם אנשי אוכל מובילים.

מטריפולי ועד סלוניקי

תוכלו לפגוש את לילי נועם מטריפולי שתספר על המסורות של הקהילה היהודית בלוב, על הסיפור המשפחתי ועל הקשיים במדינת ישראל הצעירה ואת שמחה יוסף שתספר על הוריה ששרדו את אושוויץ והקימו את מעדניית "חיים רפאל" המיתולוגית בשוק לוינסקי ועל האוכל עליו גדלה המשפחה בקורפו וסלוניקי.

עוד תוכלו לפגוש את אלברט כהן מבולגריה שיספר על הקהילה היהודית שלפני המלחמה, על העלייה לארץ ועל שימור המסורת דרך האוכל בעזרת המשפחה לאורך השנים.

מיזם זיכרון בסלון הפך לאלטרנטיבה פופולרית במיוחד בעשור האחרון לאירועי השואה המסורתיים בזכות המפגשים האינטימיים והבלתי אמצעיים עם שורד שואה שמארחים בביתם הפרטי ומשתפים זיכרונות מהתקופה האפלה במחנות.

שיתוף הפעולה החדש ממשיך את המיזם ומתמקד בתרבות הקולינרית, במנהגים ובמסורות כפתח להעלאת זיכרון השואה. את כל הזיכרונות והמתכונים של השורדים תוכלו למצוא באתר FOODISH

זיכרון בסלון | אולם טיש, אנו – מוזיאון העם היהודי | שני 17.4 | 19:30 | קלאוזנר 15, מתחם אוניברסיטת תל אביב, תל אביב | הכניסה חינם בהרשמה מראש באתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

כתבות בשבילך

חבל לפספס