פרויקט חדש ומסקרן של אגף הקולינריה FOODISH במוזיאון העם יהודי – אנו בתל אביב ומיזם ההנצחה שצבר תאוצה בשנים האחרון "זיכרון בסלון" מפגיש בין ניצולי שואה ואנשי אוכל ישראלים ומתעד את המנות והטעמים המסורתיים מהמטבח של כל שורד ואת החיים שלפני המלחמה.
הערב (שני 17.4) ייערך באולם טיש במוזיאון אירוע "זיכרון במטבח" בו ייפגש הקהל עם שורדי שואה ממספר מדינות באירופה שהשתתפו בפרויקט ויחוו את הסיפורים כפי שתיעדו אותם אנשי אוכל מובילים.
מטריפולי ועד סלוניקי
תוכלו לפגוש את לילי נועם מטריפולי שתספר על המסורות של הקהילה היהודית בלוב, על הסיפור המשפחתי ועל הקשיים במדינת ישראל הצעירה ואת שמחה יוסף שתספר על הוריה ששרדו את אושוויץ והקימו את מעדניית "חיים רפאל" המיתולוגית בשוק לוינסקי ועל האוכל עליו גדלה המשפחה בקורפו וסלוניקי.
עוד תוכלו לפגוש את אלברט כהן מבולגריה שיספר על הקהילה היהודית שלפני המלחמה, על העלייה לארץ ועל שימור המסורת דרך האוכל בעזרת המשפחה לאורך השנים.
מיזם זיכרון בסלון הפך לאלטרנטיבה פופולרית במיוחד בעשור האחרון לאירועי השואה המסורתיים בזכות המפגשים האינטימיים והבלתי אמצעיים עם שורד שואה שמארחים בביתם הפרטי ומשתפים זיכרונות מהתקופה האפלה במחנות.
שיתוף הפעולה החדש ממשיך את המיזם ומתמקד בתרבות הקולינרית, במנהגים ובמסורות כפתח להעלאת זיכרון השואה. את כל הזיכרונות והמתכונים של השורדים תוכלו למצוא באתר FOODISH
זיכרון בסלון | אולם טיש, אנו – מוזיאון העם היהודי | שני 17.4 | 19:30 | קלאוזנר 15, מתחם אוניברסיטת תל אביב, תל אביב | הכניסה חינם בהרשמה מראש באתר