זיכרון במטבח: מפגשים עם שורדים דרך סיפורים קולינריים

במסגרת מיזם "זיכרון במטבח" ייערכו מפגשים ושיחות עם ניצולי שואה על התרבות הקולינרית של הקהילות השונות לפני, בזמן ואחרי המלחמה.
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי | צילום: דניאל לילה

פרויקט חדש ומסקרן של אגף הקולינריה FOODISH במוזיאון העם יהודי – אנו בתל אביב ומיזם ההנצחה שצבר תאוצה בשנים האחרון "זיכרון בסלון" מפגיש בין ניצולי שואה ואנשי אוכל ישראלים ומתעד את המנות והטעמים המסורתיים מהמטבח של כל שורד ואת החיים שלפני המלחמה.

הערב (שני 17.4) ייערך באולם טיש במוזיאון אירוע "זיכרון במטבח" בו ייפגש הקהל עם שורדי שואה ממספר מדינות באירופה שהשתתפו בפרויקט ויחוו את הסיפורים כפי שתיעדו אותם אנשי אוכל מובילים.

מטריפולי ועד סלוניקי

תוכלו לפגוש את לילי נועם מטריפולי שתספר על המסורות של הקהילה היהודית בלוב, על הסיפור המשפחתי ועל הקשיים במדינת ישראל הצעירה ואת שמחה יוסף שתספר על הוריה ששרדו את אושוויץ והקימו את מעדניית "חיים רפאל" המיתולוגית בשוק לוינסקי ועל האוכל עליו גדלה המשפחה בקורפו וסלוניקי.

עוד תוכלו לפגוש את אלברט כהן מבולגריה שיספר על הקהילה היהודית שלפני המלחמה, על העלייה לארץ ועל שימור המסורת דרך האוכל בעזרת המשפחה לאורך השנים.

מיזם זיכרון בסלון הפך לאלטרנטיבה פופולרית במיוחד בעשור האחרון לאירועי השואה המסורתיים בזכות המפגשים האינטימיים והבלתי אמצעיים עם שורד שואה שמארחים בביתם הפרטי ומשתפים זיכרונות מהתקופה האפלה במחנות.

שיתוף הפעולה החדש ממשיך את המיזם ומתמקד בתרבות הקולינרית, במנהגים ובמסורות כפתח להעלאת זיכרון השואה. את כל הזיכרונות והמתכונים של השורדים תוכלו למצוא באתר FOODISH

זיכרון בסלון | אולם טיש, אנו – מוזיאון העם היהודי | שני 17.4 | 19:30 | קלאוזנר 15, מתחם אוניברסיטת תל אביב, תל אביב | הכניסה חינם בהרשמה מראש באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל החמין של ריחות וטעמים
סיר לסוף שבוע: פסטיבל החמין הגדול יוצא לדרך
אירועים קולינריים
המדריך להפרשת חלה
ברכות וישועות: המדריך השלם להפרשת חלה כהלכתה
טיפים למטבח
5 מנות החמין הטובות בתל אביב - חמין של מסעדת סנדר
איזה קישקע: 5 מנות החמין הכי טובות בתל אביב
חדשות האוכל
דלי יהודי-אמריקאי במסעדת האחים - פסטיבל ארוחות מהספרים
מחווה לאוכל היהודי: פסטיבל ארוחות מהספרים יוצא לדרך
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הפה בוער? 5 דרכים להציל ולתקן מנה חריפה מדי ברגע
טיפים למטבח
הדבש התגבש? למה זה קורה ואיך לרכך אותו ברגע
טיפים למטבח
חשוב לדעת: כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל