בסצנה הקולינרית התל אביבית, יש שני מבחנים: 'הייפ הפתיחה', ו'מבחן האבולוציה'. כשהולשטיין בורגר פתחו את הסניף הראשון בסמטאות שוק הכרמל אי שם ב-2021, זה היה רועש, זה היה צבעוני וזה היה בעיקר טעים.
ואז, לפני כשנה, הגיעה האבולוציה. המותג פתח סניף שני, ובחר במיקום הכי מאתגר בעיר: בלב 'משולש הקציצות' הלוהט של תחילת אבן גבירול, כתף אל כתף עם 'ויטרינה', 'GDB' ו'בנץ'.
עכשיו, כשהסניף המקורי בשוק נסגר והפוקוס כולו עבר לאבן גבירול, זו כבר לא 'עוד מסעדה של'. זו הגרסה הבוגרת, הממוקדת והמקצועית יותר. המולת השוק שנחוותה לעיתים כגימיק, התחלפה בביטחון שקט עם מסר ברור – כאן, הבשר הוא זה שמדבר.
הקציצה הנסתרת של אבן גבירול
מי שמבין עניין בסצנת הבשר המקומית, יזהה מיד את טביעת האצבע. זה לא מקום שנולד בישיבת מיתוג, זה מקום של קצבים שהתחפש לדיינר שכונתי. אתה מרגיש את ה-DNA המקצועי הזה מיד.
מאחורי המקום עומדת דמות מוכרת היטב, מאסטר-קצב שאת האטליזים המפורסמים שלו ביפו ובתל אביב רובנו מכירים. אבל כאן מגיע הטוויסט. בניגוד לכללי המשחק המקובלים, נראה שהפעם הפילוסופיה השתנתה.
בסניף הזה, במכוון, השם המפורסם נשאר מאחורי הקלעים. המסר ברור: ב"גוב האריות" של אבן גבירול, השם שלך הוא לא הסיפור. רק הקציצה קובעת. והם יודעים בדיוק מה יש להם ביד.

העיצוב צבעוני ומהודק, אבל לא מתחכם – סוג של 'דיינר-מודרני' פונקציונלי. הפוקוס הוא על המטבח הפתוח לרווחה, שמאפשר לך לראות את הלהבות מרצדות על הפלנצ'ה ואת ההכנות המדויקות בזמן אמת.
הגענו בשעת ערב מוקדמת והתיישבנו בחוץ. הקהל מגוון, אבל עם מכנה משותף ברור: אלה אנשים שבאו לאכול ברצינות. אנשים שמבינים בשר ומעריכים דיוק.
ועם מיקום כזה, בין עשרות משרדים למוקדי בילוי, כשגדרות עבודות הרכבת הקלה מסתירות את המקום, ברור שמי שמגיע לפה לא הגיע בטעות. הוא הגיע במטרה.
הכנפיים, המרגז ומה שביניהן
התפריט ב"הולשטיין" חכם: ממוקד מספיק כדי לא לבלבל, ומגוון מספיק כדי לסקרן. התחלנו, כמובן, עם הכנפיים.
אל תצפו לעוד כנפיים גנריות ברוטב צ'ילי מתוק. מה שהגיע לשולחן היה "כנפיים בחמאת בוטנים וצ'ילי" (36 ₪). שש יחידות עסיסיות, עטופות ברוטב סמיך ומבריק בגוון ענברי.
השילוב של חמאת בוטנים וצ'ילי הוא מדויק, דביק במידה הנכונה, ובעיקר – ממכר.

לצידן, דגמנו את נקניקיות המרגז מהקצביה (49 ₪). כאן בדיוק הרגשת את טביעת האצבע. כל ביס נותן "קנאק" קטן ומיד אחריו טעמים בשר מתובל היטב, עסיסי, עם חריפות נעימה שלא שורפת את הפה.
ומה לגבי הצ'יפס? בואו נגיד את האמת: הוא סטנדרטי, אבל עושה את העבודה. דק, קריספי, נטול שמנוניות ומומלח בדיוק במידה. הוא מבין את מקומו כקבוצת תמיכה מושלמת לכוכבים הראשיים, וזה כל מה שרצינו ממנו.

הולשטיין בורגר ואמנות הביס המדויק
ואז הגיעו ההמבורגרים. והם יפים.
אני הזמנתי את ההולשטיין בורגר (73 ₪), בגרסה מושחתת: 200 גרם של בקר הולשטיין מובחר, מיקס צ'דר וגאודה מותך מעל, פלחי חלפניו חריפים ואיולי פיקנטי.
ויתרתי במודע על הירקות (וזה הטיפ הראשון שלנו: אם אתם באמת רוצים להרגיש את הבשר, תנו לו את הבמה).
וכאן מגיע הרגע הפילוסופי הראשון: אל תטרחו לבקש Well-Done. ב"הולשטיין", כמו בקצבייה אמיתית, יש פילוסופיה ברורה. הקציצה מגיעה במידת עשייה מדויקת (סביב ה-Medium עד M-W) ואין על זה ויכוח.
זה אולי ירגיז לקוחות מסוימים, אבל זה בדיוק סוג הביטחון העצמי שאנחנו מחפשים ממקום שמתמחה בבשר.

הדבר הראשון שתופס את העין הוא הלחמנייה. אמנם הלחמנייה עם כיפת השום השחור כבר הפכה למוכרת במיוחד בקרב חובבי המבורגרים בעיר וכוכבת אינסטגרם קבועה, אבל כאן למעשה היא עשתה את הבכורה כבר לפני מספר שנים.
למי שלא מכיר, מדובר בלחמנייה חלבית, אוורירית, מתקתקה קלות, שנאפית במקום. אבל הפרט שתופס את העין הוא "כיפת השום השחור" שמעטרת אותה.
על הנייר, זה צועק גימיק אינסטגרמי, אבל בביס שלנו, הטעם המתוק-בלסמי העדין של השום השחור עבד נהדר, הוסיף רובד אוממי וחתך היטב את השומניות של הגבינה והאיולי.
ואז מגיעים לקציצה. כאן, כל התיאורים מרגישים בנאליים, כי הקציצה הזו היא פשוט… נכונה.
בואו נדייק: זו "קציצה של קצבים". זו קציצה בשרנית, עם נוכחות, אבל כזו שמצליחה איכשהו להרגיש אוורירית וקלילה ומשאירה תחושה לא מכבידה גם בשעות שאחרי. בביקור שלנו היא הגיעה במידת מדיום מדויקת ועסיסית.
יש לה טעם בשרי עמוק, נקי וצלול. זה לא טעם של תיבול מוגזם או רטבים סודיים, זה הטעם של בקר איכותי שנטחן נכון, נצרב נכון ונח כמו שצריך.
מי שמשדרגים עוד יותר את החוויה הם הרטבים תוצרת המקום עם נבחרת איולי מרשימה כמו איולי שום, צ'יפוטלה או חרדל ועד איולי קארי או כמהין לצד רוטב חמאת בוטנים וצ'ילי, ברביקיו דבש ועוד ועוד.
בתור סאקרים של חמאת בוטנים, אהבנו במיוחד את רוטב חמאת הבוטנים וצ'ילי שהשתלב בול אל המתקתקות של הלחמנייה החלבית, המליחות המחבקת של הגבינות המותכות, הבעיטה הקטנה של החלפניו, האוממי של כיפת השום השחור והבשר שחיבר את הכול לביס אחד שלם, מענג מנומק.

השורה התחתונה: כשהבשר מדבר בעד עצמו
"הולשטיין בורגר" בגרסה החדשה הוא המקום ללכת אליו כשאתם רוצים ארוחת צהריים שתרגיש כמו פרס. זה המקום לסגור בו את הערב עם בירה והמבורגר שמכבד אתכם ואת הבשר שממנו הוא עשוי. זה המקום לאנשים שמעריכים דיוק וששמים לב לפרטים הקטנים.
המחירים (53-73 ₪ להמבורגר) הוגנים לחלוטין לרמת האיכות הזו. אבל התמורה גבוהה בהרבה.
בעולם מוצף בטרנדים, "הולשטיין" הוא עוגן של איכות. מקום שרק מחכה שתציצו מעבר לגדר ותגלו אותו. זה המקום שבו נותנים לבשר לדבר, והוא עושה את זה בטון הכי סמכותי וטעים בסביבה.
הבעלים סיפר לנו שכל יום הוא מתלהב מחדש מהקציצה. שהוא הכי נהנה לראות לקוחות שפשוט אוכלים ומתרכזים בביס, בלי הסחות דעת, בלי לגלול בטלפון תוך כדי. אחרי שטועמים, מבינים למה זו בדיוק הדרך הנכונה.
התכל'ס: כל הפרטים שצריך
-
מה: הולשטיין בורגר (Holstein Burger)
-
איפה: אבן גבירול 21, תל אביב (אל תיבהלו מהגדרות, תמשיכו ישר לדלת)
-
מתי: א'-ה' 11:30-00:00, ו' 18:00-00:00, ש' 11:30-00:00
-
כמה: 53 ₪ לקלאסי, 63-73 ₪ למיוחדים. ראשונות סביב 36-49 ₪
-
ברשת: האתר הרשמי | האינסטגרם
תודה רבה לצלם ולעורך הוידאו שליווה אותנו בזלילה – המבורגיגי, יועץ המבורגרים מקצועי.