לזלול - מגזין אוכל ישראלי

הסוד נחשף: השיטה ששומרת על גלידה רכה במקפיא

אין כמו גלידה רכה וקרמית ביום קיץ לוהט, אך כדי לוודא שהגלידה מהמקפיא תישאר רכה בכל עת יש פעולה אחת פשוטה שכדאי לעשות
איך לשמור על גלידה רכה במקפיא
איך לשמור על גלידה רכה במקפיא
שיתוף

אנחנו אוהבים גלידה, לא משנה איזה טעם תגישו בפנינו, מיכל הגלידה עלול להסתיים עוד באותו ערב. כעת, כשהטמפרטורות נוסקות אל על וגל החום נראה רחוק מסיום, גלידות הופכות למפלט מפתה ומענג במיוחד ופתרון קירור גם אם זמני לימי הקיץ הלוהטים.

אך יחד עם הפיתוי לצינון מהיר, מתעוררת בעיה כאובה – הגלידה האהובה שישבה במקפיא כמה ימים, הפכה לפתע קשה ודחוסה ואיבדה את הרכות ואת הקרמיות שלה ואת המרקם הייחודי.

ישנן לא מעט סיבות שיכולות להשפיע על המרקם והאיכות של הגלידה כמו טמפרטורה, חשיפה לאוויר, איבוד לחות ומרכיבי הגלידה עצמה.

בכדי שתוכלו ליהנות מגלידה קפואה, רכה וקרמית בכל פעם מחדש, אספנו כמה טיפים מנצחים לאחסון נכון של גלידה במקרר. בין השאר תלמדו איך לשמור גלידה רכה במקפיא על ידי אחסון בקופסא אטומה, איך להחזיר לחיים גלידה קפואה מדי ועוד טיפים שיאפשרו לכם לזלול את הגלידה שלכם במצבה המיטבי.

הסוד לגלידה רכה? אחסנו אותה בקופסא או שקית אטומה

בכדי לשמור על הגלידה שלכם רכה וקרמית במקפיא לאורך זמן תצטרכו לבצע צעד אחד פשוט בלבד – לאחסן את הגלידה בקופסא אטומה או שקית שניתנת לסגירה הרמטית.

שיטה זו מונעת מהאוויר שנמצא סביב הקופסא או השקית במקפיא להפוך לקר מדי ולגרום לגלידה לקפוא ולהפוך לקשה מדי. בנוסף השיטה מונעת אובדן לחות והיווצרות קריסטלים של קרח על הגלידה ועל המיכל עצמו, מה שעלול לפגוע במרקם ובטעם.

תוכלו להשתמש בכל סוג של קופסא או שקית, כל עוד היא ניתנת לאטימה מלאה. אם אתם משתמשים בשקית, הקפידו להוציא ממנה את האוויר בטרם תאטמו אותה. לאחר מכן הניחו את הגלידה האטומה בצד האחורי של המקפיא, היכן שהטמפרטורה קרה, יציבה יותר ונתונה פחות לשינויים.

השיטה עובדת גם על גלידה תעשייתית מהחנות או גלידה ביתית. אם מדובר בגלידה ביתית, עדיף לאחסן אותה במקפיא ללא תוספות (למשל אגוזים, שוקולד צ'יפס או עוגיות) ולהוסיף אותן לגלידה רק עם ההגשה בכדי למנוע מהן להפוך לפחות נעימות לאכילה.

טיפים נוספים לשמירה על גלידה רכה

מלבד השיטה המוזכרת, ישנן כמה טיפים נוספים שכדאי לעקוב אחריהם בכדי לוודא שהגלידה שלכם תישאר רכה במקפיא לאורך זמן:

– וודאו שטמפרטורת המקפיא מכוונת נכון, בין 13- ל-18- מעלות. אם טמפרטורת הפריזר חמה מדי, הגלידה תמס ותקפא מחדש בכל פעם, מה שעלול לגרום להיווצרות קריסטלים של קרח. מקפיא קר מדי לעומת זאת יהפוך את הגלידה לקשה ולא נעימה לאכילה.

– הימנעו מלפתוח את דלת המקפיא בתדירות גבוהה מדי. בכל פעם שאתם פותחים את דלת הפריזר, אוויר חם נכנס ואוויר קר יוצא, מה שיכול להשפיע על הטמפרטורה ועל הלחות בתוך המקפיא. פתיחה מרובה של המקפיא יכולה לגרום לגלידה להתמוסס ולקפוא ולהשפיע על המרקם.

– אם מדובר בגלידה ביתית, תוכלו להוסיף לה סוכר או אלכוהול בכדי להוריד את נקודת הקיפאון ולשמור על הגלידה רכה יותר בטמפרטורות נמוכות. הוסיפו כף אלכוהול לבחירתכם על כל ליטר גלידה על מנת לקבל אפקט מתאים.

עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור גלידה במקפיא?

איך לרכך גלידה קשה מדי

אם במקרה כבר הגעתם עד הלום ובכל זאת גיליתם גלידה קשה מדי במקפיא, אל דאגה, ישנן מספר דרכים בה תוכלו להחזיר אותה לחיים ולהפוך את הגלידה לרכה וקרמית שוב:

הניחו את הגלידה בטמפרטורת החדר: זו השיטה הקלה ביותר לריכוך הגלידה במהירות מבלי להשפיע על איכותה. הניחו את הגלידה על השיש ל-10 דקות בטרם תגישו אותה.

חממו במיקרוגל: ניתן גם לרכך את הגלידה במהירות על ידי חימום מהיר במיקרוגל. הניחו את הגלידה בקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל והפעילו למשך 10-15 שניות. הקפידו שלא לחמם יותר מדי בכדי שהגלידה לא תמס לחלוטין או תאבד ממרקמה.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לריכוך גלידה? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות ממש כאן למטה.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
12 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בית הקברות לטעמים של בן אנד ג'ריס

אבל מתוק: בית הקברות לטעמים של בן אנד ג'ריס

חדשות האוכל
גלידת פיסטוק של אוטלו ג'לטו בנמל תל אביב

אוטלו ג'לטו בנמל ת"א מציעה פנטזיה בגביע גלידה

חדשות האוכל
גלידת אוראו וגלידת מילקה של נסטלה

אוראו, מילקה וקרמל: טעמנו את הגלידות החדשות של נסטלה

חדש על המדף
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק

איך להכין גלידת קוטג': הלהיט הויראלי ששיגע את טיקטוק

מדריכים וטיפים
גלידריית בונה בונו בתל אביב

בואנה איזו גלידה: גלידריית בונה בונו כובשת את תל אביב

חדשות האוכל
בן אנד ג'ריס מנטה עוגיות

בן אנד ג'ריס מנטה עוגיות – גלידה חדשה לחורף

חדש על המדף
בן & ג'ריס שוקולד צ'יפס בצק עוגיות Core

בן אנד ג'ריס משיקים טעמי בצק עוגיות חדשים

חדש על המדף
בן אנד ג'ריס X שוקולד טוני'ס למען סיום העבדות

בקרוב: שוקולד טוני'ס וגלידת בן אנד ג'ריס מאחדים כוחות

חדשות האוכל
יום הג'ינג'ים הבינלאומי בקיבוץ יטבתה

גלידה כתומה: יום הג'ינג'ים הבינלאומי בקיבוץ יטבתה

חדשות האוכל
קולקציית הטעמים של גלידריית לג'נדה לקיץ 2022

גלידריית לג'נדה מציגה טעמים חדשים לקיץ 2022

חדש על המדף
גלידת בוזה חוגגת 10 עם טעמים חדשים

גלידת בוזה חוגגת עשור עם טעמים חדשים ומפתיעים

חדשות האוכל
מארזי צפייה במשחקי מונדיאל 2022 של גלידה גולדה

גלידת פיצוחים ומארז מפנק: גולדה חוגגת את מונדיאל 2022

חדשות האוכל