כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

לא מה שחשבתם: כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

בישלתם ביצים קשות, שכחתם במקרר ואחרי יומיים חשבתם שחייבים לזרוק? תחשבו שוב. כמה זמן מותר באמת לשמור ביצה קשה במקרר
שיתוף

תוכן עניינים

פעמים רבות כשאנחנו מחפשים ארוחה קלה להכנה שגם תספק לנו ערכים תזונתיים ראויים, אנחנו מציצים במקרר, מחשבים מהר בראש משוואות מסובכות איך נבשל במהירות שיא ושולפים כמעט תמיד את קרטון הביצים בכדי להכין מקושקשת, חביתה או ביצה קשה.

כשזה מגיע לביצים קשות, בדרך כלל נעדיף להכין כמה ביצים ביחד, "שיהיה בשבילנו לאחר כך, בשביל הילדים, בשביל האורחים, אף פעם אי אפשר לדעת, מה כבר יכול להיות, אנחנו אומרים לעצמנו."

אך ביצים כידוע, הם מוצר רגיש במיוחד להתפתחות בקטריות, לכן חשוב לדעת כמה זמן אפשר לשמור ביצים קשות במקרר בכדי לא להגיע למצבים מצערים של קלקול או הרעלת קיבה ולהשתמש בביצה טרייה בכל פעם

עוד טעימה: איך להכין ביצה עלומה מושלמת בכל פעם

כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

למרות שרבים חושבים שביצים קשות מוכנות אפשר לשמור במקרר ללא יותר מיום יומיים, על פי מנהל המזון והתרופות האמריקאי ה-FDA, ביצים קשות מבושלות ניתן לשמור במקרר עד לשבוע ימים.

ביצים קשות יש לשמור במקרר בכל עת בטמפרטורה של עד 4 מעלות. אחסנו את הביצים הקשות באזור קר של המקרר, למשל במדף התחתון עד לשבוע ימים תוך הקפדה על אחסון נכון.

עוד טעימה: המדריך המלא – איך לשבור ביצה ביד אחת

כמה זמן ביצה קשה יכולה להיות בחוץ?

אסור לשמור ביצים קשות מוכנות מחוץ למקרר ליותר משעה מקסימום מאחר והן רגישות במיוחד לטמפרטורה ולהתפתחות בקטריות, במיוחד בגלל הקליפה שהתרככה בתהליך הבישול ומאפשרת לבקטריות לחדור דרכה בקלות יתרה.

הכניסו ביצים קשות שבישלתם למקרר לאחר שהצטננו מעט ואל תשאירו ביצים קשות מוכנות ליותר משעה בחוץ. ביצה קשה שעמדה בחוץ יש לזרוק לפח ולא להסתכן באכילתה.

עוד טעימה: איך לקלף ביצה קשה בקלות ובמהירות ללא מאמץ

אחסון ביצים קשות במקרר

הדרך המומלצת לאחסון ביצים קשות במקרר היא לשמור אותן בקליפתן עד הרגע בו תרצו לאכול אותן. הקליפה מונעת מהביצה עצמה להתייבש ולספוג ריחות ממאכלים אחרים במקרר. העדיפו לשמור את הביצים הקשות בקופסא אטומה בכדי לשמור עליהן בטוחות ויציבות ולמנוע מהקליפה להיסדק.

מעדיפים לקלף בכל זאת הביצים לפני האחסון? הקפידו לשטוף אותן היטב תחת זרם מים קרים לאחר הקילוף וייבשו היטב עם מגבת נייר. לאחר מכן הניחו את הביצים בקופסא, כסו עם מגבת נייר לחה מעט וסגרו עם מכסה תואם. ניתן גם להוסיף מעט מים או חומץ לקופסא בכדי לשמור על הלחות ולמנוע התרבות בקטריות.

עוד טעימה: כמה זמן מבשלים ביצה קשה בדיוק במידה

איך לדעת אם ביצה קשה התקלקלה?

חשוב מאוד לדעת לזהות ביצים קשות שהתקלקלו מאחר והן בסיכון גבוה להתפתחות בקטריות שיכולות לגרום לסימפטומים של סלמונלה ולבעיות בריאותיות רבות אחרות.

הדרך הבולטת ביותר לזהות ביצה קשה שהתקלקלה היא כמובן בעזרת חוש הריח. ביצים קשות מקולקלות ידיפו לרוב ריח בולט של ריקבון כמו ריח גופרית למשל. אם הריח מרגיש לכם מוזר, זרקו את הביצים ואל תסתכנו.

תוכלו לזהות את מצב הביצים גם על פי המראה והתחושה שלהן. אם הקליפה נראית במרקם שונה, אם הופיעו נקודות חומות על הקליפה או אם היא הפכה דביקה, היפטרו ממנה. גם אם הביצה המקולפת אינה חלקה או פיתחה שינויי צבע, כנראה שעבר זמנה.

טעויות להימנע מהן באחסון ביצים

– רכשו מראש ביצים ששהו בקירור. ביצים שנשמרו בטמפרטורת החדר רגישות יותר להתפתחות בקטריות שיכולות להוביל להרעלת מזון.
– הקפידו לקרר ביצים שרכשתם במהירות האפשרית בכדי למנוע שינויי טמפרטורה והתפתחות בקטריות, ביצים קשות יש להכניס למקרר עד שעתיים מרגע הכנתן.
– הימנעו מלשמור ביצים טריות או ביצים קשות בדלת המקרר. הדלת היא האזור החם ביותר וחשופה לשינויי טמפרטורות תכופים. שמרו ביצים טריות בקרטון המקורי.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס