טיפ של אלופים: איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי

לא משנה איך תעדיפו לאכול אותו, חשוב לדעת איך לבחור ואיך לשמור ברוקולי טרי בבית לאורך זמן בכדי ליהנות מכל יתרונותיו
איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי
איך לבחור ולשמור ברוקולי טרי
שיתוף

בתור חובבי ברוקולי מושבעים, הצורך להבין איך לבחור ולאחסן ברוקולי בצורה הנכונה לאורך זמן על מנת לשמור על הטריות והטעם, הפך למשימה מהותית במיוחד. דרך ניסוי וטעייה והדרכה ממומחי תזונה ושימור מזון, מצאנו את הטיפים הטובים ביותר לשמור על הברוקולי ועל ערכיו התזונתיים.

בפוסט הבא נחלוק אתכם את האסטרטגיות המדוברות שמשלבות בין עצות מעשיות למדע מאחורי אחסון מזון נכון. מהבחירה בברוקולי הטרי ביותר בשוק ועד לאחסון הנכון שלו בבית, נדריך אתכם בפרקטיקות המומלצות שמבוססות על ממצאים מדעיים אחרונים בנושא.

עוד טעימה: איך לשמור כוסברה במקרר

איך לבחור ברוקולי טרי

לפני הכל חשוב לדעת איך לבחור ברוקולי טרי באמת בשוק, בירקניה או בסופר. בעזרת מעקב אחר כמה כללים פשוטים תוכלו ליהנות מברוקולי טרי בבית בכל פעם.

  • בחרו ברוקולי בצבע ירוק אחיד וחי בלי כתמים צהבהבים-חומים.
  • העדיפו ברוקולי עם גבעול קשיח למגע ויציב ללא פציעות וראש רענן ומהודק בלי סימני הצהבה. גבעול רך או ראש שאינו סגור מצביעים על ברוקולי שעבר תוקפו.
  • סימן נוסף לברוקולי טרי הוא העלים המקיפים את ראש התפרחת. בחרו ברוקולי עם עלים רעננים בצבע ירוק כהה.
  • הריחו את הברוקולי. לברוקולי טרי תהיה ארומה עדינה וטרייה. ריח חזק מדי מצביע על ברוקולי שהחל להתקלקל.
  • ברוקולי נמצא בשיאו בחודשי החורף ועד לסוף חודש אפריל אך ניתן להשיג כיום ברוקולי איכותי לאורך כל השנה.
  • העדיפו ברוקולי בגידול אורגני מקומי ששומר על ערכים תזונתיים מבלי להשתמש בחומרי הדברה וכימיקלים אחרים.

עוד טעימה: איך לשמור בזיליקום טרי לאורך זמן

איך לאחסן ברוקולי

ברוקולי טרי יש לאחסן במקרר על מנת לשמור אותו במצבו המיטבי מבחינת טעם ומרקם לאורך זמן.

יבשו את הברוקולי והניחו אותו בשקית עם כמה חורים בכדי לאפשר זרימת אוויר או עטפו בנייר מגבת לח והניחו בקופסא במגירת הירקות. בדרך זו הברוקולי יחזיק מעמד עד לעשרה ימים.

שמרו את הברוקולי בנפרד מפירות המייצרים גז אתילן כמו תפוחים או בננות שעלול לגרום לברוקולי להתקלקל מהר יותר. ברוקולי מבושל ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד לשבוע.

עוד טעימה: מתכון לברוקולי פריך עם צ'ילי, לימון ופרמזן

יתרונות בריאותיים של ברוקולי

ברוקולי הוא אחד מן הירקות הבריאים והעתירים ביותר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הוא מקור מצוין לוויטמין C, וויטמין K וחומצה פולית ומצטיין בערך קלורי נמוך במיוחד.

ברוקולי גם עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים בפעילות מערכת העיכול ונוגדי חמצון המגנים ממחלות ומרדיקלים חופשיים. ברוקולי הוא גם מקור טוב לסידן, ברזל ואשלגן.

עוד טעימה: איך לשמור פטרוזיליה טרייה במקרר

ערכים תזונתיים של ברוקולי

לכוס ברוקולי טרי (כ-100 גרם)

קלוריות: 35
שומן: 0.5 גרם
פחמימות: 8 גרם
סיבים תזונתיים: 2.8 גרם
חלבון: 3 גרם
אשלגן: 320 מ"ג
ויטמין C: כ-150% מהצריכה היומית המומלצת

שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.