אחת ולתמיד: איך לשמור פטריות טריות במקרר?

פטריות שמפיניון ופורטובלו הן מהאהובות והפופולריות בישראל ובעולם. בעזרת כמה כללים פשוטים תוכלו לשמור על הפטריות טריות לאורך זמן.
איך לשמור פטריות שמפיניון ופורטובלו טריות
איך לשמור פטריות שמפיניון ופורטובלו טריות | תמונה: מערכת לזלול

פטריות שמפיניון ופטריות פורטובלו הן ללא ספק הפטריות הנפוצות והאהובות ביותר במטבח הישראלי ובעולם בכלל ומצרך בסיסי בכל מזווה.

לא משנה אם תשמשו בהן בסלטים, מרקים, רטבים, בפסטות, בתבשילים ובפני עצמן עם מגוון מילויים (במיוחד הפורטבלו שמתאפיינת במרקם בשרני), חשוב לדעת איך לבחור פטריות טריות אצל הירקן או בשוק ואיך לאחסן פטריות במקרר בצורה המיטבית שתשמור עליהן טריות לאורך זמן.

עוד טעימה: איך לשמור מלפפונים במקרר, איך לאחסן עגבניות לאורך זמן ואיך מורידים ריח של שום מהידיים בקלות ובמהירות

ההיסטוריה של הפטריות

פטריות שמפיניון נמצאות בשימוש במטבחים ברחבי העולם כבר אלפי שנים ונחשבו למעדן עוד בתקופת האימפריה הרומאית. הן הפכו לנפוצות יותר ויותר בסוף המאה ה-19 בצרפת וצברו במהירות פופולריות בכל רחבי אירופה וצפון אמריקה. כיום פטריות שמפיניון גדלות בכל רחבי העולם בסביבות סטריליות המבטיחות תנאי גידול אופטימליים.

גם פטריות הפורטובלו, קרובות משפחה של השמפיניון, עברו דרך היסטורית דומה עם מקורות שתועדו באירופה והפיכתה למסחרית בארצות הברית ובאירופה בתחילת המאה ה-20.

איך לבחור פטריות טריות

שמפיניון: פטריות המאכל הפופולריות והנפוצות ביותר בעולם הן קטנות יותר בדרך כלל עם טעם עדין. פטריות שמפיניון טריות צריכות להיות מוצקות למגע עם חלק עליון לבן וחלק ללא פציעות וכתמים.

פורטובלו: פטריות הפורטובלו נוטות להיות גדולות יותר יחסית עם מרקם בשרני וטעמים חדים ואדמתים יותר. פטריות פורטובלו טריות יהיו מוצקות עם חלק עליון כהה וחלק.

בכל קנייה של פטריות חשוב לוודא שצבען אחיד ללא כתמים או סימנים לפציעות, עם ריח טרי ואדמתי ללא ריחות חמוצים או לא נעימים ואם מדובר בפטריות בתפזורת, חשוב גם למשש על מנת לוודא שהפטריות מוצקות ולא רכות ועייפות.

איך לאחסן פטריות

אם רוצים לשמור על פטריות טריות לאורך זמן ישנם כמה צעדים פשוטים שחשוב לעקוב אחריהם ושיטות שיעזרו להן להחזיק מעמד. בכל מקרה שלא יהיה, את הפטריות מומלץ לשמור במקרר בטמפרטורה של עד 4 מעלות.

השיטה המומלצת ביותר לאחסון פטריות היא לשמור אותן במקרר בתוך שקית נייר עם נייר מגבת בתחתית. בשיטה זו הפטריות שומרות על רמת לחות מתונה ועל הטריות עד לשבוע ימים.

פטריות שמפיניון ופורטובלו טריות מומלץ לשמור במקרר בנפרד מירקות ופירות אחרים בכדי למנוע שחרור גזים שיגרמו להן להתקלקל במהרה. הקפידו גם לא לשים את הפטריות במגירת הירקות בכל מקרה מאחר והלחות שם גבוהה יותר משאר האזורים במקרר.

לפני האחסון במקרר מומלץ לנקות את הפטריות בעדינות עם נייר מגבת לח אך להקפיד לא להרטיב אותן בכדי למנוע חדירת לחות שתגרום לעובש ותקצר את חיי המדף. גלו כאן איך לנקות פטריות לפני השימוש.

פטריות שמפיניון יחזיקו מעמד במקרר אם אוחסנו כראוי למשך שבוע ימים, פטריות פורטובלו יחזיקו מעט פחות זמן במקרר, כ-3-5 ימים סך הכל.

הימנעו מלאחסן את הפטריות בשקית פלסטיק שלוכדת את הלחות ותגרום לפטריות להתקלקל מהר יותר.

איך לנקות פטריות

חשוב לנקות פטריות לפני השימוש מאחר והן נוטות לאסוף אבק ולכלוך באופן תדיר. בכד לנקות פטריות שמפיניון ופורטובלו כראוי עקבו אחר כמה צעדים פשוטים:

  • רצוי (אך לא חובה) להסיר את רגלי הפטריות. הן אמנם אכילות, אך לרוב עם מרקם פחות נעים.
  • בעזרת מברשת רכה או נייר מגבת לח קלות נגבו את הפטריות בעדינות והסירו לכלוך ואבק ככל הניתן.
  • הקפידו שלא להרטיב או לשטוף את הפטריות, מה שיגרום לצבירת לחות וקיצור חיי המדף.
  • במקרה שהפטריות מלוכלכות במיוחד, ניתן גם לערבב חומץ ומים ביחס של 3:1 לטובת המים ובעזרת מטלית לנגב את הפטריות.
  • לאחר הניקיון יש לייבש את הפטריות היטב בעזרת מגבת נייר.

יתרונות בריאותיים של פטריות

מעבר לטעמן המיוחד, פטריות שמפיניון ופורטובלו עשירות בוויטמינים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ומינרלים. בין השאר תמצאו בהן כמות נאה של ויטמינים מקבוצת B שמסייעים בשמירה על המערכת החיסונית.

בנוסף פטריות דלות בקלוריות ובשומן וללא כולסטרול כלל, כן שהן בחירה טובה למי שמעוניין להוריד את הסיכון למחלות לב. בפטריות גם אחוז גבוה של אשלגן שמסייע לבריאות העצמות והשרירים.

הערכים התזונתיים של הפטריות נכונים בצורתן הנאה או לאחר בישול קל ומאבדות אחוז ניכר מהערכים לאחר בישול יסודי.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לנקות פטריות לפני הבישול
זו הדרך הנכונה לנקות פטריות לפני הבישול
טיפים למטבח
מנה בקופסה - ארוחות להכנה ביתית של כרמלה וחוות תקוע
מנה בקופסה: מארזי ארוחות של אושיות קולינריות להכנה ביתית
חדש על המדף
פסטיבל כמהין במסעדת פאסטל
ככה סוגרים שנה: פסטיבל כמהין חגיגי במסעדת פאסטל
אירועים קולינריים
פטריות מאכל בישראל
כמו אחרי הגשם: המדריך המלא לפטריות מאכל בישראל
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
השיטה שעובדת: מה עושים כשפסטה נדבקת לעצמה?
טיפים למטבח
עוגה לפרצוף: 7 מלחמות אוכל קולנועיות מלוכלכות ובלתי נשכחות
טיפים למטבח
תפסיקו לייבש: איך יודעים שהעוגה מוכנה בזמן האפייה?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל