אז איך לחתוך מנגו, לאחסן אותו ולבחור אותו? אספנו כל הטיפים שכדאי לדעת על פרי הקיץ הפופולרי גם בעולם מנגו הוא אחד הפירות האהובים ביותר, מקורותיו של הפרי מגיעים עד להודו לפני כ-5,000 שנים, שם הוא נחשב כסמל לאהבה וחברות.
עוד טעימה: חודש המנגו 2022 במסעדת בית קנדינוף
ואיך כדאי לאחסן דבש בכדי לשמור עליו לאורך זמן?
ואיך לאחסן נענע במקרר?
פרי המנגו הוא גם בין הפירות העשירים ביותר בערכים תזונתיים עם יותר מ-20 ויטמינים ומינרלים (ביניהם ויטמין סי, ויטמין איי וויטמין B6), כמות גדולה של סיבים תזונתיים וערך קלורי נמוך.
לכבוד יום המנגו הבינלאומי שנחגג היום ובכל 22 ביולי, אספנו במדריך הבא את כל מה שאתם צריכים לדעת על הפרי הטרופי הפופולרי. מהם הזנים הנפוצים של מנגו, איך לבחור ולקנות מנגו, איך לאחסן אותו ומה אפשר לבשל איתו הקיץ הזה.
עוד טעימה: הטריק הפשוט לקילוף מנגו במהירות השיא
זנים של מנגו
ישנם 6 סוגי מנגו עיקריים שנמכרים בארה"ב: אטולפו, פרנסיס, היידן, קיט, קנט וטומי אטקינס. לכל אחד מהם צורה שונה, מעגול עד אובלי, טעמים שונים וצבעים שונים.
גם כמות הזרעים וכמות המיץ בזנים השונים היא שונה. רוב יבול המנגו שנמכר בארה"ב מגיע ממדינות דרום אמריקה, בעיקר ממקסיקו, ברזיל ופרו.
בישראל פותחו זנים ייחודיים של מנגו לאורך השנים וכיום רשומים 8 זנים מסחריים של מנגו כפטנט. הזן הנפוץ ביותר שנמכר לישראלים הוא מאיה שמתאפיין בטעם מיצי מאוד. בנוסף נמכרים זנים נוספים ייחודים לארץ כמו שלי, טנגו, נועה, אגם, עומר, טלי ואורלי. יותר ממחצית היבול הישראלי של מנגו מיועד לייצוא, בעיקר לאירופה.
עוד טעימה: איך לחתוך מלון ב-3 צעדים פשוטים
איך לבחור מנגו
עונת המנגו בישראל היא קצרה יחסית ומתרחשת בין החודשים יולי לספטמבר. כשזה מגיע לבחירת מנגו בשל, הדבר הראשון שיש לבדוק הוא הריח. ריח מתוק וטרופי מצביע על מנגו בשל ומוכן לאכילה.
ריח חמוץ-מריר מצביע על מנגו לא בשל או באיכות לא טובה. המנגו עצמו צריך לא להיות רך מדי, העור צריך להיות חלק ומוצק ולא מקומט. כתמים כהים על קליפת המנגו מצביעים כי המנגו עבר את השיא שלו. צבעו הפנימי של מנגו בשל יהיה כתום-צהבהב.
איך לאחסן מנגו
מנגו לא בשל אפשר לאחסן בטמפרטורת החדר עד שהוא מתרכך. אם אתם רוצים להאט את תהליך ההבשלה, שמרו את המנגו במקרר. לאחר שהוא נחתך, יש לצרוך אותו תוך מספר שעות, אחרת צבעו יתחיל להיות כהה יותר. ניתן לשמור מנגו שנחתך בקופסא אטומה ובהקפאה.
איך לחתוך מנגו
יש שיטות רבות לחיתוך מנגו. חיתוך, קיצוץ, סחיטה, הכל תלוי במטרת השימוש. ;הרשת מלאה בשיטות שונות ומקוריות לחיתוך. ברמה הבסיסית, יש לשטוף את המנגו היטב ובעזרת סכין חדה, לחתוך סביב הזרע השטוח במרכז מבלי לפגוע בקליפה. בעזרת כף, חלצו את בשר המנגו והמשיכו לקצוץ לחתיכות קטנות יותר, אם יש צורך.
איך לבשל עם מנגו
מנגו הוא פרי ורסטילי בו נעשה שימוש במגוון מאכלים בתרבויות שונות כמו סלטים, מיצים, שייקים, רטבים וקינוחים.
מסלטים אסייתים שונים, שייקים כמו מנגו לאסי, רטבים כמו עמבה, סלסות וצ'אטני וקינוחים רבים אחרים כמו עוגות גבינה בשילוב מנגו, טארטים ופודינג.