מאסטר שף עונת העשור החלה את דרכה בשבוע שעבר עם שלב האודישנים ומנת כרובית אחת שהלהיטה את הרוחות בין השופטים. כרובית בתנור של אייל שני אמנם הפכה כבר למנה מיתולוגית וכמעט שם נרדף לכרובית באשר היא, אך מסתבר שגם שאר שופטי מאסטר שף מתגאים במתכוני כרובית מנצחים משלהם.
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף
כרובית של אייל שני
בראש הרשימה של מתכוני כרובית אהובים, עומדת בגאון מתכון לכרובית בתנור של אייל שני שהספיקה להפוך כבר לאחת המנות הפופולריות והמדוברות בישראל. גדולתו של המתכון לכרובית של אייל שני הוא בפשטותו, כל מה שתצטרכו זו כרובית במשקל חצי קילו, מים, שמן זית ומלח. הסוד במתכון של שני מצוי בהקפדה על זמני חליטה ואפייה מדויקים כך שמתקבלת מנה פשוטה אך טעימה להפליא.
מתכון לכרובית של אייל שני באתר Mako
גראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני
השף ישראל אהרוני בחר לשתף מתכון שעושה שימוש בכרובית בדרך שונה לגמרי. במתכון של אהרוני מדובר למעשה בגראטן כרובית וגבינות מושחת עם פרחי כרובית אפויים ברוטב בשמל עם גבינה גאודה מוקרמת וציפוי פירורי לחם קראנצ'י. מתכון פשוט שעל פי אהרוני מוציאה מהכרובית את מיטבה.
מתכון לגראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני באתר פודי
כרובית במחבת של מיכל אנסקי
השופטת מיכל אנסקי מגישה גם היא מתכון לכרובית שלמה אך הפעם בגרסא הצרובה במחבת. כאן גם מדובר במתכון פשוט מאוד שמצריך רק כרובית, מים, שמן זית ומלח. המתכון פורסם בספרה "אוכל מהבית" ואנסקי מעידה כי הוא אחד המתכונים האהובים עליה.
מתכון לכרובית צרובה במחבת של מיכל אנסקי באתר של גיל חובב
מרק כרובית של חיים כהן
חיים כהן בחר להשתמש בחומר הגלם בדרך שונה מהאחרים ומגיש מתכון למרק כרובית חורפי, קרמי ומנחם עם תפוחי אדמה, שום, יין לבן, חמאה ושמנת. את המתכון המדובר בישל כהן בין השאר עם עיתונאי האוכל, אלי לנדאו ז"ל.
מתכון למרק כרובית של חיים כהן בעמוד הפייסבוק של מסעדת יפו-תל אביב