בתנור, במחבת או במרק: מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף

לכבוד עליית מאסטר שף עונת העשור וחזרתה לכותרות של הכרובית של אייל שני, החלטנו לעשות כבוד גם לשופטים האחרים עם מתכוני כרובית שהם אוהבים במיוחד.
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף | תמונה: מערכת לזלול
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף | תמונה: מערכת לזלול

מאסטר שף עונת העשור החלה את דרכה בשבוע שעבר עם שלב האודישנים ומנת כרובית אחת שהלהיטה את הרוחות בין השופטים. כרובית בתנור של אייל שני אמנם הפכה כבר למנה מיתולוגית וכמעט שם נרדף לכרובית באשר היא, אך מסתבר שגם שאר שופטי מאסטר שף מתגאים במתכוני כרובית מנצחים משלהם.

מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף

כרובית של אייל שני

בראש הרשימה של מתכוני כרובית אהובים, עומדת בגאון מתכון לכרובית בתנור של אייל שני שהספיקה להפוך כבר לאחת המנות הפופולריות והמדוברות בישראל. גדולתו של המתכון לכרובית של אייל שני הוא בפשטותו, כל מה שתצטרכו זו כרובית במשקל חצי קילו, מים, שמן זית ומלח. הסוד במתכון של שני מצוי בהקפדה על זמני חליטה ואפייה מדויקים כך שמתקבלת מנה פשוטה אך טעימה להפליא.

מתכון לכרובית של אייל שני באתר Mako

גראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני בחר לשתף מתכון שעושה שימוש בכרובית בדרך שונה לגמרי. במתכון של אהרוני מדובר למעשה בגראטן כרובית וגבינות מושחת עם פרחי כרובית אפויים ברוטב בשמל עם גבינה גאודה מוקרמת וציפוי פירורי לחם קראנצ’י. מתכון פשוט שעל פי אהרוני מוציאה מהכרובית את מיטבה.

מתכון לגראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני באתר פודי

כרובית במחבת של מיכל אנסקי

השופטת מיכל אנסקי מגישה גם היא מתכון לכרובית שלמה אך הפעם בגרסא הצרובה במחבת. כאן גם מדובר במתכון פשוט מאוד שמצריך רק כרובית, מים, שמן זית ומלח. המתכון פורסם בספרה “אוכל מהבית” ואנסקי מעידה כי הוא אחד המתכונים האהובים עליה.

מתכון לכרובית צרובה במחבת של מיכל אנסקי באתר של גיל חובב

מרק כרובית של חיים כהן

חיים כהן בחר להשתמש בחומר הגלם בדרך שונה מהאחרים ומגיש מתכון למרק כרובית חורפי, קרמי ומנחם עם תפוחי אדמה, שום, יין לבן, חמאה ושמנת. את המתכון המדובר בישל כהן בין השאר עם עיתונאי האוכל, אלי לנדאו ז”ל.

מתכון למרק כרובית של חיים כהן בעמוד הפייסבוק של מסעדת יפו-תל אביב

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

ספר המתכונים הרשמי של סיינפלד

בקרוב: ספר המתכונים הרשמי של סיינפלד יוצא לאור

חדשות האוכל
צ'וריפאן ארגנטינאי

חדש בנטפליקס – אוכל רחוב: אמריקה הלטינית

חדשות האוכל
10 תוכניות בישול מומלצות בנטפליקס

דוקו-אוכל: 10 תוכניות בישול מומלצות בנטפליקס

חדשות האוכל
מתכון לכרוב ניצנים בתנור עם שום, פרמזן ושמן זית

כרוב ניצנים בתנור עם שום, פרמזן ושמן זית

מתכונים

טרי מהתנור

תחליפי הבשר של INSTEAD

INSTEAD: מותג תחליפי הבשר מן הצומח מגיע למדפים

חדש על המדף
"עוף הגליל" משיקה את מותג תחליפי הבשר INSTEAD עם לא פחות מ-11 מוצרים טבעוניים בטעמי בשר, עוף ודגים. יצאנו לזלול >>
בייליס אייריש קרים טירמיסו

לגימות קיץ: בייליס אייריש קרים טירמיסו, טובורג גולד ויינות יווניים מרעננים

חדש על המדף
אייריש קרים טירמיסו של בייליס, בירת לאגר זהובה של טובורג ויינות לבנים קלילים יווניים מחברת שקד. לגימות מרעננות ללילות הקיץ החמים >>

מדריכים שאהבתם

איך להפסיק שיהוקים: 5 מאכלים להקלה מיידית

מדריכים וטיפים

איזה קרש חיתוך עדיף – עץ או פלסטיק?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?