בתנור, במחבת או במרק: מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף

לכבוד עליית מאסטר שף עונת העשור וחזרתה לכותרות של הכרובית של אייל שני, החלטנו לעשות כבוד גם לשופטים האחרים עם מתכוני כרובית שהם אוהבים במיוחד.
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף
מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף | תמונה: מערכת לזלול

מאסטר שף עונת העשור החלה את דרכה בשבוע שעבר עם שלב האודישנים ומנת כרובית אחת שהלהיטה את הרוחות בין השופטים. כרובית בתנור של אייל שני אמנם הפכה כבר למנה מיתולוגית וכמעט שם נרדף לכרובית באשר היא, אך מסתבר שגם שאר שופטי מאסטר שף מתגאים במתכוני כרובית מנצחים משלהם.

מתכוני כרובית של שופטי מאסטר שף

כרובית של אייל שני

בראש הרשימה של מתכוני כרובית אהובים, עומדת בגאון מתכון לכרובית בתנור של אייל שני שהספיקה להפוך כבר לאחת המנות הפופולריות והמדוברות בישראל. גדולתו של המתכון לכרובית של אייל שני הוא בפשטותו, כל מה שתצטרכו זו כרובית במשקל חצי קילו, מים, שמן זית ומלח. הסוד במתכון של שני מצוי בהקפדה על זמני חליטה ואפייה מדויקים כך שמתקבלת מנה פשוטה אך טעימה להפליא.

מתכון לכרובית של אייל שני באתר Mako

גראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני בחר לשתף מתכון שעושה שימוש בכרובית בדרך שונה לגמרי. במתכון של אהרוני מדובר למעשה בגראטן כרובית וגבינות מושחת עם פרחי כרובית אפויים ברוטב בשמל עם גבינה גאודה מוקרמת וציפוי פירורי לחם קראנצ'י. מתכון פשוט שעל פי אהרוני מוציאה מהכרובית את מיטבה.

מתכון לגראטן כרובית וגבינות של ישראל אהרוני באתר פודי

כרובית במחבת של מיכל אנסקי

השופטת מיכל אנסקי מגישה גם היא מתכון לכרובית שלמה אך הפעם בגרסא הצרובה במחבת. כאן גם מדובר במתכון פשוט מאוד שמצריך רק כרובית, מים, שמן זית ומלח. המתכון פורסם בספרה "אוכל מהבית" ואנסקי מעידה כי הוא אחד המתכונים האהובים עליה.

מתכון לכרובית צרובה במחבת של מיכל אנסקי באתר של גיל חובב

מרק כרובית של חיים כהן

חיים כהן בחר להשתמש בחומר הגלם בדרך שונה מהאחרים ומגיש מתכון למרק כרובית חורפי, קרמי ומנחם עם תפוחי אדמה, שום, יין לבן, חמאה ושמנת. את המתכון המדובר בישל כהן בין השאר עם עיתונאי האוכל, אלי לנדאו ז"ל.

מתכון למרק כרובית של חיים כהן בעמוד הפייסבוק של מסעדת יפו-תל אביב

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פלייגראונד - מסעדה ובר יין במלון PLAY מידטאון
בואו לשחק: המסעדה של בוגר משחקי השף נפתחת לקהל הרחב
חדשות האוכל
אחסון גזר טרי במטבח
השיטה הנכונה: איך לשמור גזר במקרר?
טיפים למטבח
בורגר לג'נדס חדרה - תפריט חדש
מגל גדות ועד למראדונה: בורגר לג'נדס משיקה קולקציית המבורגרים חדשה
חדשות האוכל
סטודיו גורשה של אלעזר טמנו
המסעדה הבאה: סטודיו גורשה נפתחה – איך להזמין מקום?
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
עניין של זמן: איך להפשיר סלמון בדרך הנכונה
טיפים למטבח
המדריך השלם לחומץ: סוגים, שימושים וסודות קולינריים
טיפים למטבח
נמסות ונמתחות: 6 הגבינות הכי טובות לטוסט הבא שלכם
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל