לזלול - מגזין אוכל ישראלי

המדריך השלם לגריל: כל הציוד שצריך למנגל המושלם

רגע לפני עונת המנגל והשיפודים, הרכבנו רשימת ציוד לגריל עם כל האביזרים, הגאדג'טים והכלים שכדאי להחזיק לחוויית על האש משודרגת
ציוד מומלץ למנגל המושלם
ציוד מומלץ למנגל המושלם | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

יום העצמאות בפתח ועונת המנגלים מגיעה לשיאה עם כמויות מסחררות של בשר שנצרב לשלמות על הגריל החם. אך בכדי להגיע לתוצאות מדויקות ומקצועיות עם בשר עסיסי וצרוב היטב כל פעם, חשוב להחזיק את הציוד הנכון.

כמו שצייר זקוק לסט שלם של מברשות וצבעים, כך מומחי הגריל זקוקים לציוד מתאים בכדי לייצר את הנתחים האולטימטיביים על האש. מהגריל עצמו ועד למלקחיים, הכלים הנכונים יכולים לשדרג מהותית את חוויות המנגל שלכם.

במדריך הבא נסקור את כל הכלים החיוניים למנגל שכדאי להחזיק בבית. מהכלים הדרושים להדלקת האש ועד הפיכת ההמבורגרים, מפיקוח על הטמפרטורה ועד עישון בשר נכון. בואו נתחיל.

עוד טעימה: כל מה שחדש על המדף ליום העצמאות 2024

ציוד מומלץ למנגל מושלם

גריל או מעשנה

בבסיס של כל צליית בשר מוצלחת נמצא הגריל או המעשנה. כיום, עם שלל האפשרויות, הבחירה בגריל הנכון יכולה להיות מבלבלת ומרתיעה. אלו היסודות שכדאי לשים אליהם לב בבואכם לבחור את המתאים עבורכם.

גריל פחמים: הקלאסיקה הפופולרית שמתאימה למי שאוהב את הטעם המעושן והעשיר שמעניקים הפחמים הישנים והטובים.

גריל גז: הבחירה עבור אלו שמחפשים כמה שפחות התעסקות. גריל גז מציע נוחות אולטימטיבית ושליטה מדויקת על הטמפרטורה במהלך הצלייה.

מעשנת פלט: משלבת את היתרונות של גז ופחמים תוך שימוש בשבבי עץ דחוס בכדי לייצר טעם מעושן עשיר תוך כדי שליטה קלה בטמפרטורה באופן דיגיטלי.

מעשנת בשר קמאדו: גריל קרמי בצורת ביצה בעל קירות עבים ומבודדים שמאפשרים צריבה מדויקת לסטייקים או עישון איטי לצלעות עם בשר שנופל מן העצם.

בחרו גריל עם שטח צלייה מספק לצרכים שלכם. אם אתם מתכננים לטייל עם הגריל, בחרו מודל קומפקטי עם רגליים מתקפלות או גלגלים לניוד נוח.

טמפרטורה מדויקת היא הכרחית בכדי לקבל תוצאות עקביות ואמינות. חפשו גריל עם מדחום איכותי מובנה או אפשרויות שליטה בחום. אם מדובר בגריל פחמים, וודאו שיש פתחי אוורור מספקים בכדי לשלוט כראוי בטמפרטורה. גריל ברמה גבוהה או מעשנה מאובזרים לרוב מבערים עם אזורי טמפרטורה שונים

בכל מקרה, אל תחסכו בהשקעה בגריל שלכם. בחרו בדגם עמיד ובנוי היטב של מותג אמין – גריל או מעשנה איכותיים הם הבסיס שיבטיח לכם בשר טעים בשנים הקרובות.

מלקחיים או מרית

בכדי לטפל בבשר בצורה בטוחה ולהפוך אותו ביעילות בזמן ההתעסקות עם הגריל החם והטמפרטורות הנוסקות, מומלץ להצטייד במלקחיים איכותיים עם ידיות באורך 40 ס"מ לפחות. בכך תשמרו על הידיים והזרועות מהחום הלוהט.

כדאי לבחור במלקחיים עם מנגנון נעילה שהופך את האחיזה בנתחים עבים לקלה יותר ובידיות אחיזה מסיליקון שמאפשרות אחיזה נוחה ובטוחה, גם כשהידיים חלקלקות משמן או מרינדות. עדיף גם לבחור במלקחיים מנירוסטה שנחשבים קלים לניקיון ויכולים לעמוד בטמפרטורות גבוהות במיוחד ללא בעיה.

הקפידו לשטוף את המלקחיים לאחר כל שימוש עם מי סבון וייבשו היטב. הימנעו משימוש במדיח כלים שיכול לגרום לידיות פלסטיק או עץ להתעוות. מומלץ גם למרוח שכבה דקה של שמן בישול על משטחי מתכת בכדי למנוע חלודה והצטברות מזון.

מברשת גריל ומגרדת

בכדי להבטיח סימני צריבה מקצועיים על הבשר ובכדי למנוע מעבר וערבוב של טעמים, חשוב לשמור על רשת הגריל שלכם היטב. מברשת גריל איכותית ומגרדת גריל חזקה תהפוך את משימת התחזוקה הזו לקלה הרבה יותר.

מברשות גריל עם זיפי נירוסטה נחשבות אמינות, עמידות ויעילות במיוחד בהסרת שומן שרוף ושאריות מזון. מברשות עם זיפי נחושת נחשבות עדינות יותר ולא ישרטו או יפגמו ברשת הגריל אך מצריכות יותר מאמץ פיזי בכדי להסיר שאריות שנדבקו.

בנוגע למגרדת לגריל, מומלץ לבחור באחת עם להבים עבים שיעזרו לכם לחפור לתוך הצטברויות קשות. דגמים עם להבים להחלפה יאפשרו לכם גם לשמור על להב חד ויעיל לניקיון קל יותר.

ישנן גם מברשות בתוספת מגרדת מובנית המשלבות בין הכלים החיוניים האלו למכשיר אחד. לתוצאות הטובות ביותר, השתמשו קודם כל במגרדת בכדי להסיר משקעים גדולים ואז במברשת בכדי להסיר את הלכלוך.

עוד טעימה: איך לנקות גריל פחמים – המדריך המלא

מדחום בשר

בכדי שתוכלו למדוד את הטמפרטורה הפנימית של הנתחים שלכם ולצלות אותם לרמת עשייה מושלמת, חשוב להצטייד במדחום גריל אמין, עמיד ומדויק.

מדחומים דיגיטליים או אנלוגיים לבשר מעניקים קריאה מידית של הטמפרטורה כשהם מוחדרים לחלק העבה ביותר בנתח. הם דורשים אומנם פתיחה קצרה של מכסה הגריל בכדי לבדוק את הטמפרטורה אך נחשבים מדויקים ואמינים.

אופציה נוספת היא מדחום אלחוטי שנשאר תקוע בבשר ויחידה נפרדת שמציגה את הטמפרטורה. מדחומים אלחוטיים מאפשרים לעקוב אחר הטמפרטורה ללא צורך בהרמת המכסה ואובדן חום. דגמים מתקדמים יותר יכולים לעקוב אחר הטמפרטורה של מספר נתחים במקביל ולספק התראות לגבי מידת החום.

גם מדחום איכותי יכול לצאת מכיול לאורך זמן, לכן חשוב לבדוק אותו מדי פעם במי קרח ובמים רותחים ולכייל על פי הצורך. הקפידו להחדיר את המדחום לחלק העבה ביותר של הבשר והימנעו ממגע עם עצמות שיכולים לסלף את הקריאה.

טמפרטורות מומלצות:

עוף – 74 מעלות
המבורגרים, קבבים וקציצות – 71 מעלות
נתחים וסטייקים – 63 מעלות למידת עשייה מדיום רייר, 71 מעלות למדיום
דגים – 63 מעלות

מחבת ווק וסלסלות גריל

בכדי לשדרג את רפרטואר הצלייה שלכם מעבר להמבורגרים וסטייקים בסיסיים, מומלץ להצטייד בסלי צלייה שמושלמים לירקות, פילה דגים או מרכיבים קטנים שעלולים ליפול בין חריצי הגריל. עדיף לבחור בסלסלות עם ידיות ארוכות בכדי לשמור על הידיים שלכם הרחק מהגריל ועיצוב נוח להוספה והסרה של רכיבים.

מחבת ווק תאפשר לכם גם להקפיץ בשרים וירקות על הגריל ולהעניק להם סימני חריכה ועישון. הווק מאפשר להקפיץ ולערבב מרכיבים בבישול אחיד מבלי לשרוף או לחרוך אותם יתר על המידה.

מברשת למריחת רטבים

בכדי לשמור על הבשרים צלויים, עסיסיים ומלאי טעם, מומלץ להרטיב אותם מעת לעת עם רטבים, מרינדות או תערובת תבלינים בעזרת מברשת רטבים איכותית.

מברשות רטבים מסיליקון הפכו לפופולריות במיוחד בשנים האחרונות בזכות העמידות בחום והניקיון הקל. העדיפו לרכוש מברשת עם ידית ארוכה בכדי להגן על הידיים הרחק מהחום של הגריל וזיפי סיליקון שיכולים לפזר את הרוטב בצורה אחידה ויעילה.

ישנן גם מברשות בד המיועדות להברשת נתחים גדולים יותר. הן נחשבות יעילות יותר ועשויות לרוב מכותנה, מה שמאפשר להן להחזיק יותר נוזל ולפזר אותו בצורה אחידה. מברשות בד עוזרות גם לייצר גלייז יפהפה כשהנוזלים מתקרמלים.

מומלץ לשטוף את המברשות במי סבון חמים לאחר השימוש ולייבש באוויר לחלוטין לפני האחסון בכדי למנוע הצטברות בקטריות וצמיחת עובש.

שיפודים ומשטחי צלייה

עם כל הכבוד לסטייקים, לפעמים כל מה שצריך זה שיפוד עסיסי של בשר איכותי בשילוב ירקות חרוכים.

שיפודי מתכת הם כמובן האופציה העמידה ביותר שמסוגלים להתמודד עם החום הלוהט של הגריל. העדיפו שיפודים עם ידיות רחבות ומתכוונות להפיכה נוחה על המנגל. אם בחרתם להשתמש בשיפודי עץ קלאסיים, הקפידו להשרות אותם במים כחצי שעה לפני שיפוד הבשר בכדי למנוע מהם להישרף.

ישנם גם משטחי צלייה ומתקנים לשיפודים עם רשת מלבנית ומספר מוטות נוחים לאחיזה שמאפשרים לסובב את השיפודים על הגריל בנוחות ובצורה מסודרת ונקייה יותר.

כפפות גריל

עם החום שמתפרץ מכל כיוון, חשוב לשמור על הידיים שלכם מוגנות במהלך הצלייה. עדיף שלא להסתמך על הכפפות הדקות של תנור האפייה הביתי ולהשקיע בכפפות גריל איכותיות

חפשו אחר כפפות עם שכבה כפולה של סיבי ארמיד כמו נומקס או קוולאר, שיכולים לעמוד בטפמרטורה של עד 260 מעלות או אפילו גבוה מכך. כפפות סיליקון הן אופציה זולה יותר שמספקת הגנה מחום ושניתן לכבס במכונה.

מדליקי פחמים

אם אתם משתמשים בגריל פחמים או מעשנה, חשוב להצטייד בכלים הנכונים להלהטת והדלקת פחמים יעילה.

מלהיט פחמים הוא סוג של תא צילינדר מתכתי שמאפשר לערום פחמים וגזרי עץ לעישון עם מקום לעיתונים מקומטים בתחתית להדלקת הארובה. בתוך 15-20 דקות הפחמים בתחתית מתכסים באפר ומוכנים לפיזור בגריל עם חום אחיד ועקבי בלי ריחות וטעמים נלווים.

מצתים חשמליים/גז יעילים אף הם להצתה מהירה ללא מאמץ של פחמים או שבבי עץ. בכל מקרה, תמיד עבדו בזהירות מול הלהבות והפחמים החמים.

עוד טעימה: איך למנוע מבשר להידבק לרשת הגריל?

ציוד נוסף למנגל

מעבר לציוד המומלץ הבסיסי לגריל, ישנם עוד שלל מוצרי ברביקיו נוספים שיכולים לפתוח לכם צוהר לעולמות חדשים של צלייה.

כיסויים לגריל יכולים להפוך את המנגל הבסיסי שלכם למעשנה או תנור פיצה על ידי כיסוי חלקי או מלא של רשתות הגריל. הכיסויים הללו מאפשרים זרימת אוויר מווסתת ושליטה בטמפרטורה.

תוכלו למצוא גם קופסאות מתכת עם מכסה או צינורות מחוררים לעישון. אלו יכולים להחזיק שבבי עץ או פחמים בתוך הגריל ולשמור על בעירה עדינה בצלייה ארוכה, מה שמאפשר יצירת טעם מעושן עשיר ועמוק לבשרים שלכם.

מתקן לצלעות ייעודי יאפשר לכם להעמיד על הגריל מספר צלעות בצורה אנכית. המתקן מאפשר לא רק חיסכון במקום אלא גם צלייה אחידה יותר כשהשומנים והלחות מטפטפים בצורה נקייה מהבשר עצמו.

לסיכום, הציוד הנכון יכול לשדרג את הצלייה שלכם לגבהים טעימים חדשים. מהגריל עצמו למדחום, המלקחיים, ציוד העישון ועוד ועוד. כל אחד משחק תפקיד בדרך לארוחות מושחתות במיוחד.

יש לכם המלצה על גריל יוצא דופן שמייצר בשר לא פחות ממושלם? ציוד גריל של מותג שכולם חייבים להכיר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חודש אמריקה במסעדת מרינדו לכבוד ה-4 ביולי

1.5 ק"ג בשר: מסעדת מרינדו חוגגת חודש אמריקה מוגזם

אירועים ופסטיבלים
NG Butchery - אטליז אונליין למסעדת הבשרים הפופולרית

20 ק"ג אנטרקוט עד הבית: מקדש הבשרים משיק אטליז בוטיק

חדש על המדף
אביהו שווארמה - דונר פרימיום בלב רחובות

אביהו: שווארמה דונר פרימיום חדשה בלב רחובות

חדשות האוכל
חטיף בננית וחטיף תותית במהדורה חדשה

אחוה מציגים: חטיף בננית ותותית – הקאמבק

חדש על המדף
בחירת נתחי בשר להמבורגר ביתי מושלם

איזה בשר מתאים להמבורגר: נתחים מומלצים לקציצה מושלמת

מדריכים וטיפים
ריב אנטרקוט של מקדונלד'ס - טל ועידו מוסרי

איחוד מרגש: מקדונלד'ס משיקה את סדרת ריב אנטרקוט החדשה

חדשות האוכל
צליית המבורגר ביתי

איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת

מדריכים וטיפים
קציצות מושלמות שלא מתפרקות

איך להכין קציצות שלא מתפרקות בבישול: הטיפים שעובדים

מדריכים וטיפים
5 מסעדות ארגנטינאית מומלצות בישראל

אלופת העולם: 5 מסעדות ארגנטינאיות לחגוג בהן את הגביע

חדשות האוכל
נקניקיות בראטוורסט של מעדני יחיעם

בוואריה זה כאן: נקניקיות בראטוורסט גורמה של "מעדני יחיעם"

חדש על המדף
איך להכין סטייק בנינג'ה גריל

בול במידה: איך להכין סטייק מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
גריל בר צפון של יקי כביר

גריל בר צפון: יקי כביר פותח מסעדת בשרים כשרה

חדשות האוכל