יום העצמאות ממש מעבר לפינה וההכנות לפתיחת עונת המנגלים מגיעות לשיאן. בין אם מדובר במנגל פשוט או גריל רציני יותר, כולנו מכירים את הצורך להכין את רשת המנגל לפני שמונחים עליה לאחר כבוד הבשרים השונים בכדי למנוע הידבקות.
בעוד סטייקים ובשרים שמנים יותר לא נדבקים לרשת בדרך כלל, הבעיה מתחילה כשמנסים לצלות על הגריל בשרים רזים יותר, כמו חזה עוף למשל.
השיטה המוכרת והנפוצה ביותר למטרה זו ולניקוי כללי של הרשת היא שימוש בבצל חי. תהליך הניקוי כולל שפשוף של חצי בצל חי על פני הרשת כשהגחלים לוהטות וטאץ' נוסף בכל פעם שהבשר מתחיל להידבק שוב.
כל מדריכי הניקיון והטיפים הכי שווים באינסטגרם של לזלול
אך מתברר כי את המאפיינים הטבעיים שהופכים את הבצל לפתרון יעיל למניעת הידבקות בשר לרשת המנגל ניתן למצוא גם בירקות חיים אחרים שאפשר למצוא פעמים רבות מככבים בעל האש המסורתי.
כשמשפשפים את הבצל על הרשת מעל הגחלים הלוהטות מתקבל אפקט דומה לשטיפה במים רותחים בזכות תכולת המים הגבוהה בבצל, מה שמקל על הסרת השומנים והלכלוך. תכולת המים הגבוהה בצירוף השמנים הטבעיים בבצל יוצרים שכבת הגנה דקה על גבי הרשת ובכך מונעים מהבשר להידבק.
אם אם כבר הדלקתם את הפחמים, התחלתם בנפנופים ורק ברגע האחרון גיליתם שאין לכם בצל בנמצא או שאתם סתם לא אוהבים את הטעמים והריחות הדומיננטיים שהבצל מעניק לבשר שנצלה על המנגל לאחר מכן, תוכלו להשתמש בחומר גלם פופולרי אחר, הלא הוא תפוח האדמה.
עוד טעימה: איך להכין תפוח אדמה במיקרו וגם – הדרך הקלה לקילוף תפוח אדמה
מה מה? תפוח אדמה
גם תפוח אדמה יוצר את אותה שכבת הגנה דקה על גבי רשת המנגל שמונעת מבשר להידבק בזמן הצלייה בזכות תכולת העמילן הגבוהה שבו.
כל מה שתצטרכו לעשות זה לחתוך תפוח אדמה חי לחצי, לתקוע בו מזלג לעומק ולשפשף את הצד החשוף על רשת המנגל. לאחר השפשוף תוכלו להניח בשר על המנגל ולצלות אותו מבלי שיידבק לרשת.
קחו בחשבון שמאחר ותפוח אדמה דחוס יותר מבצל, השמנים הטבעיים בו משתחררים בקצב איטי יותר, מה שאומר שתצטרכו לשפשף את תפוח האדמה מעט יותר זמן על רשת הגריל על מנת ליצור את אותה שכבת הגנה.
עוד טעימה: כל כמה זמן צריך להפוך סטייק בזמן הצלייה?
איך לשמור על רשת גריל נקייה
מעבר לשימוש בבצל או בתפוח אדמה, חשוב לשמור על תחזוקה וניקיון של הרשת לאחר כל שימוש בכדי למנוע הצטברות שומנים ולכלוך. עקבו אחר הכללים הבאים בכדי לשמור את רשת הגריל של המנגל נקייה לאורך זמן.
- לפני שאתם מדליקים את האש ולאחר שאתם מסיימים את השימוש בו, העבירו מברשת מתאימה בכדי להסיר שאריות מזון ולכלוך שנדבק לרשת.
- אם יש לכם שליטה על הטמפרטורה, שמרו עליה ממוצעת ככל האפשר. טמפרטורה נמוכה מדי תגרום לבשר להידבק ולשומן להצטבר בקלות יותר על הרשת וטמפרטורה גבוהה תשרוף את הבשר ואת התבלינים.
- מנסים להפוך את הבשר והוא נדבק? הניחו לו לעוד כמה דקות ונסו שוב. לפעמים הבשר צריך להגיע לדרגת עשייה גבוהה יותר על מנת להשתחרר בקלות מהגריל.
- אם רשת המנגל כבר התכסתה לעייפה בשומנים ולכלוך, השרו אותה במים חמים וסבון כלים למשך שעה, שפשפו עם ספוג וייבשו היטב.
מכירים שיטות נוספות? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות