השבוע נפתח בסין קומפלקס מסעדות רובוטיות חדש, הראשון בעולם לטענת הבעלים. המתחם שנקרא "FOODOM Food Kingdom" מסוגל להכיל עד 600 סועדים המקבלים שירות מ-40 רובוטים שיכולים לבשל כ-200 מנות מ-3 קטגוריות בסיסיות: אוכל סיני, מרקים וקדרות ומזון מהיר.
הקבוצה שאחראית למתחם המסעדות כבר פתחה בעבר מסעדות רובוטיות אוטומטיות ברחבי סין, אך המתחם החדש מתבלט ביכולת לספק מגוון רחב של מנות במתחם אחד גדול תחת קורת גג אחת.
מסעדה רובוטית ללא מגע יד אדם
האורחים שמגיעים למתחם המסעדות המעוצב בצבעי ורוד ולבן מעבירים את הבחירות שלהם מהתפריט למלצרים הרובוטיים והמנות המוכנות מגיעות לשולחן בעזרת מערכת המשנעת את המנות במסעדה או במגש ע"י הרובוטים.
מנכ"ל החברה מספר שהיעילות של המסעדות הרובוטיות גבוהה יותר ממסעדות המנוהלות ע"י בני אדם גם מבחינת זמן הבישול הנחוץ ומבחינת המקום הדרוש במסעדה עצמה. הרובוט שאחראי על הכנת הנודלס לדוגמא, תופס שטח של 4 מ"ר ויכול להוציא מעל 120 מנות בשעה כשיש צורך בכך. חלק מהמנות יכולות להגיע לשולחן הסועד תוך 20 שניות מרגע ההזמנה.
גם אספקט הבטיחות מעניק יתרון משמעותי, הודות לתהליך הממוחשב והמפוקח של הכנת האוכל וההימנעות מטעויות אנוש ומגע אדם במנות עצמן – יתרון רלוונטי במיוחד בעידן הקורונה כאשר יש צורך בריחוק חברתי ושמירה יתרה על היגיינה ובטיחות מזון. "מערכת שליטה מדעית כוללת ושימוש בציוד חכם מורידה את הסיכון להידבק בנגיף קורונה והתהליך הופך לבטוח והיגייני יותר", הוסיף מנכ"ל החברה.
הטבחים הרובוטיים למדו איך להכין מנות סיניות מורכבות ע"י חיקוי הפעולות של שפים אנושיים מנוסים. הרובוטים גם יודעים לשפר את המנות לאורך הזמן ע"י למידה עצמית של ניסוי וטעייה. "להכנת מנה פשוטה כמו כרוב בציר עוף יש משתנים רבים כמו טמפרטורת הטיגון, זמן הטיגון ומספר הפעמים שצריך להפוך את המנה בזמן הטיגון, כל אלו עוברים טיוב לאורך מעל אלף ניסיונות בישול של המנה", מבהיר מנכ"ל החברה.
התחום הרובוטי הוא אחד התחומים הנמצאים בצמיחה מתמדת בסין, ענף הרובוטים התעשייתיים צמח ב-20 אחוז ב-2019 והגיע לשווי שוק של 5.4 מיליארד דולרים. הצורך לצמצם מגע בין בני אדם במהלך התפרצות נגיף קורונה הקפיץ עוד את צמיחת התחום. מאז ינואר הרובוטים הרבים משמשים לטיהור בתי חולים, הגשת מזון לחולים ואף שמירה על הסדר ברחובות. חלק מהרובוטים יכולים לבצע מספר רב של מטלות – ממדידת חום לאנשים, שליחת הודעות לבריאות הציבור ופיקוח על שמירת כללי הבריאות.