שעה יפה לתה: שף-קונדיטור אלון שבו ומלון ג'אפה (Jaffa) ביפו משיקים שיתוף פעולה עם סדרת ארוחות מנחה ייחודיות במחווה לשעת התה הקלאסית באירופה תחת השם "שעה יפה".
ההפקה של "שעה יפה" נמשכה יותר מחצי שנה והגיעה לשיאה לאורך 3 ימים בחודש מאי תפריט ארוחת מנחה עם לא פחות מ-18 סוגים של מאפים מלוחים ומתוקים, כריכים, קינוחים וממתקים שאלון שבו אוהב במיוחד.
עוד טעימה: בראנץ' חדש למסעדת אריא בימי שבת
בר יין באווירה גלילית במלון רות צפת
שעת התה של אלון שבו ומלון ג'אפה
התפריט של שבו מבוסס על קונדיטוריה עכשווית, תבלינים מקומיים וטכניקות ייצור ידניות קלאסיות ומודרניות.
לצד תפריט האוכל יוגש תפריט תה בטעמים שונים שרקחו "פלה דת תה" (Palais des Thés).
מחיר שעת התה עומד על 200 ש"ח לאדם. התפריט קבוע וכולל את כל המנות הבאות:
פתיחים
בריוש-הל
מאפה מדופף קווין אמאן נתלש
חמאה, ריבת תותים ומשייה
מאפים מלוחים
ברוסקטות בריוש עם מגוון תוספות
(קרם תירס, כרישה צלויה, ארטישוק ירושלמי, קרם שום, חמאת עגבניות, מוצרלה, זיתים)
בורקס וישיסואז
קינוחים
טארטלט פרחים, קונפיטורת ברגמוט, קרם צ׳אי
עוגת שוקולד, שומשום ושמן זית
פטיפור דבש, טימין, לאבנה
צילינדר קרם קינמון, אוכמניות
פרסבורגר פרג ומרציפן
ממתקים
קליסון
עוגיות לבנדר
פחזניות מרציפן
סיום
סוכריות טופי קרמל ותבלינים
פירות טריים
זמן קצר לאחר ההכרזה על האירוע, אזלו הכרטיסים לכל התאריכים ותאריכים נוספים שנפתחו בחודש יוני ויולי התמלאו אף הם עד אפס מקום. באתר של שבו ניתן להירשם לקבלת עדכונים ברגע שתאריכים חדשים ייפתחו.
״פַּלֶה דֶּה תֵה" מותג תה שהוקם בשנת 1987, רוכש את התה שלו ישירות ממגדלים ברחבי העולם ובעיקר באסיה. בפלה דה תה דואגים לבקר במטעי התה באופן קבוע ולבדוק את שיטות הגידול ותנאי ההעסקה של קוטפי התה בכדי שאלו יעמדו בסטנדרטים שהכתיבו, ביניהם התחייבות לשמור על עקרונות סחר הוגן.
ב-2010 נפתח סניף ראשון של פלה דה תה בישראל שהתמקם ברחוב דיזנגוף בתל אביב. בחנות מוצע מבחר גדול של תה מכל הסוגים וחליטות מגוונות לצד קנקנים, כוסות, כלי הגשה ואביזרים לתה. ב-2015 נפתח הסניף השני בשרונה מרקט בתל אביב בו גם ניתן לרכוש לצד התה מוצרי מזון מובחרים מהעולם
שף קונדיטור אלון שבו הוא כוכב עולה בעולם הקונדיטוריה הישראלית. שבו הוא בוגר בית הספר לקולינריה "בישולים" וניהל בין השאר את הקונדיטוריות של מסעדת "השולחן" ו"חדר האוכל" בתל אביב
בנוסף מעביר שבו בשנים האחרונות מגוון סדנאות קונדיטוריה לקבוצות ומציע קורס קונדיטוריה אונליין למנויים בו הוא משתף מתכונים, טיפים וטכניקות בתחום הקונדיטוריה למתחילים ומתקדמים.
שבו גם מייעץ קולינרית למסעדות ולאחרונה פתח קונדיטוריה על שמו ברחוב צ'לנוב בתל אביב שם הוא מציע מאפים וקינוחים מעשה ידיו.
"שעה יפה" – שעת התה של אלון שבו ומלון ג'אפה
רביעי-שישי – 18-20.5.2022 החל מהשעה 17:00
מלון ג'אפה (The Jaffa Hotel), לואי פסטר 2 יפו
200 ש"ח לסועד
הזמנת מקומות, הצטרפות לרשימת המתנה והרשמה לקבלת עדכונים באתר של שף-קונדיטור אלון שבו.