רק בשבוע שעבר דיווחנו כי השף גולן ישראלי פותח את ארוחות השישי בריזורט דן אכדיה הרצליה לקהל הרחב והנה מגיע עוד חידוש מרשת מלונות דן עם פתיחתו של בר היין "מוזה" במלון רות בצפת.
בר היין החדש ממוקם במבנה עתיק מהמאה ה-13 שעבר שדרוג מודרני בלב קריית האמנים בעיר העתיקה של צפת ומיועד גם לאורחי המלון וגם לאורחים מזדמנים.
עוד טעימה: C/W – בר יין ושוקולד חדש ביפו
במוזה מציעים תפריט יין רחב המלווה 40 שנים של יצירה חקלאית בגליל ובגולן מתמקד ומעניק במה ליקבים מקומיים מהאזור כמו יקב לוריא, הר אודם, דלתא, קראנטי, אבוהב, כרמל, כרם בן זמרה ועוד.
בנוסף יוגש אלכוהול מגוון ואיכותי ממזקקות בוטיק מקומיות כמו וויסקי של מזקקת גולני, אבסינט וג'ין, ורמוט מקומי, בירות בוטיק ישראליות ועוד.
לצד המשקאות מציעים במוזה תפריט אוכל מגוון המותאם ליינוות המוגשים במקום. תפריט האוכל מתבסס על חומרי גלם מקומיים גליליים וטעמים ים תיכוניים מסורתיים.
עוד טעימה: שולחן גלילי – מסעדה ערבית כשרה בטבריה
מוזה בר יין – מה יש לאכול?
בתפריט האוכל של מוזה תמצאו מנות כמו מקל הסולטן ביברס – עלה בצק קריספי מטוגן במילוי גבינות הגליל בתיבול זעתר ובליווי מטבל בנדורה; צלחת גבינות בוטיק מקומיות – פרימיירה, מנצ'גו וקממבר וחציל כנעני בלאדי שרוף עם יוגורט מקומי ביתי בתיבול בשום, נענע ופטרוזיליה.
עוד בתפריט האוכל: מלפוף מרג' עיון – כרוב במילוי אורז מתובל עם רוטב זיתים ואגוזי קשיו וסלט ירקות שורש והצפתית של קדוש עם קולורבי, גזר צבעוני, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה צרובים עם עלים ירוקים ותלתלי גבינת קדוש (25-55 ש"ח).
לקינוח תוכלו לזלול מבחר מתוקים כמו קטאיף קשטה חם במילוי קרם חלב מתוק ומי ורדים; חלואט אל ג'יבן – בצק סולת עם גבינה עדינה מתקתקה; ליאלי ביירות על בסיס חלב ושמנת מתוקה עם פיסטוקים ואגוזים (25 ש"ח).
מוזה WINE BAR | מלון רות צפת | רחוב ט"ז 1א, מושבת האומנים, צפת | ראשון-שבת, 13:00-23:00 | הזמנות בטלפון 04-6994665 ובאתר