אפרופו הוא ללא ספק אחד החטיפים הפופולריים בישראל. כבר מאז השקתו ב-1986 נהנה החטיף של אסם מתדמית יוקרתית הפונה לפלח שוק מבוגר יותר, תדמית חריגה בשוק החטיפים התעשייתיים.
בהתאם למעמדו, נזהרו באסם לאורך השנים לערוך שינויים בהרכב ובטעם החטיף לאורך השנים והטעם המקורי נשאר כשהיה. אמנם מדי כמה שנים הושקה מהדורה מיוחדת של החטיף האהוב כמו אפרופו צרפתי, תאילנדי, ספרדי ועוד שלא נשארו על המדפים באופן קבוע.
כיום נמצא למצוא לצד הגרסא המקורית גם אפרופו איטלקי בטעם מעודן יותר ואפרופו בציפוי שוקולד שהושק ב-2016 שנותן טוויסט מתוק לחטיף המלוח.
חטיף התירס האהוב משתדך מאז ומתמיד כמעט אינטואיטיבית לממרחים ומטבלים שונים מגווקומלי וסלסות ועד למטבלים גבינתיים, זאת בזכות צורת הקונוס הייחודית שזועקת לזללן שאוחז באפרופו לטבול אותו במשהו.
עוד טעימה: במבה במילוי במבה אדומה מגיעה למדפים
אפרופו בטעם גבינה – הקאמבק
בעקבות זאת היה זה אך טבעי מצד אסם להשיק בשנה שעברה את אפרופו גבינה שמעניק לכאורה את חוויות שילוב הטעמים גם אם אין לכם מטבל זמין בנמצא.
אפרופו בטעם גבינה שהושק במהדורה מוגבלת חוזר כעת לסיבוב נוסף לקראת החורף ומציע את החטיף הוותיק בשילוב טעמי גבינה באריזות 50 גרם בכל רשתות השיווק.
ברשימת הרכיבים לא תמצאו זכר לגבינה, אולי מתוך רצון לשמור את החטיף בקטגוריית הפרווה, אולי עניינים טכניים אחרים, אך חומרי הטעם מדמים לכאורה טעמי גבינת צ'דר שמוכרים מלא מעט חטיפים גבינתיים אחרים.
לתחושת הנסיינים במערכת החטיף במהדורתו הגבינתית נופל איפשהו בין הכיסאות, הטעמים לא רעים ויש אפקט גבינתי כלשהו, אך פרופיל הטעמים לא מרגיש מספיק חד בטעמיו. הקסם של אפרופו בגרסתו הקלאסית נובע לפחות מבחינתנו בסולידיות שלו ובטעמים המעודנים שמעניקים לו אלגנטיות שאי אפשר למצוא בחטיפים תעשייתיים אחרים.
הניטרליות הזו בטעמים היא גם מה שהופכת את האפרופו הקלאסי לכלי קיבול מוצלח כל כך למטבלים, מה שפחות הופך אינטואיטיבי עם אפרופו בטעם גבינה. מדובר בסך הכל בחטיף חביב בפני עצמו שיספק את הזללן הממוצע במאנץ' של אמצע הלילה אבל לא ישאיר ככל הנראה חותם בהיסטוריה של עולם הנשנושים.
אפרופו בטעם גבינה | פרווה | בהשגחת בד"ץ העדה החרדית והרבנות המקומית שדרות | 5.20-7.90 ש"ח | להשיג במדפי החטיפים ברשתות השיווק ברחבי הארץ