אחת ולתמיד: מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה

שניהם משמשים להתפחה של עוגות, עוגיות ושאר מאפים ורבים. מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה, מתי צריך להשתמש בכל אחד ואיך מומלץ לאחסן את שניהם. .
אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה
אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה

אבקת אפייה וסודה לשתייה אמנם דומים במראה ומשמשים שניהם כחומרי התפחה אך הם גם בעלי תרכובת כימית שונה. במדריך הבא נסקור את ההבדלים ביניהם והשימוש בעולם האפייה ונגלה אחת ולתמיד – מה ההבדל בין אבקת אפייה לסודה לשתייה.

עוד טעימה: האם אפשר להשתמש בסודה לשתייה במקום אבקת אפייה?

מה זה סודה לשתייה?

סודה לשתייה, או בשמה הרשמי סודיום ביקרבונט, נכנסת לפעולה כאשר היא מעורבבת עם מרכיב חומצי ונוזל. הפעלתה גורמת לשחרור פחמן דו חמצני אשר מתפיח את המאפה ומעניק לו רכות וקלילות. על כן, על מנת להפעיל את הסודה, יש צורך במרכיב חומצי ונוזל במתכון, כמו מיץ לימון או ריוויון לדוגמא.

עדכונים טעימים למייל!

מה זה אבקת אפייה?

אבקת אפייה מכילה את כל הרכיבים הנחוצים להפעלה מראש מלבד נוזל – היא מכילה גם סודיום ביקרבונט וגם חומצה. ברגע שיתווסף אליה גם נוזל, החומצה תגיב עם הסודיום ותתחיל בתהליך ההתפחה, אבקת אפיה מכילה גם קורנפלור המשמש כמעין חוצץ בין החומצה לסודיום ומונע מהם לפעול בזמן האחסון.

מתי משתמשים בסודה לשתייה ומתי באבקת אפייה?

את הסודה תמצאו במתכונים המכילים רכיבים חומציים. אבקת אפייה תשמש במתכונים שאינם מכילים רכיבים חומציים מאחר והיא מכילה כאלה בעצמה.

חלק מהמתכונים יכילו את שניהם – בעיקר כאשר המתכון לא מכיל מספיק רכיבים חומציים על מנת להפעיל את הסודה לשתייה ולהתפיח את המאפה למידה הרצויה, בחלק מהמתכונים השילוב בין שניהם הוא על מנת להשחים בצורה טובה יותר את המאפה.

מה יקרה אם נחליף בין סודה לשתייה ואבקת אפייה במתכון?

לא מומלץ להחליף ביניהם במתכון מאחר וההחלפה תגרום לתוצאה שונה מהצפוי. לדוגמא, סודה לשתייה היא חזקה יותר מאבקת אפייה, כך שאם תרצו להשתמש באבקה במקום, תאלצו להשתמש בכמות גדולה פי 3, מה שעלול להשפיע על הטעם הסופי ולהעניק מרירות לא נעימה.

לעומת זאת, אם תרצו להחליף במתכון אבקה בסודה, תצטרכו להוסיף רכיב חומצי כלשהו בכדי לגרום להפעלתה. שימו לב לא להוסיף יותר מדי סודה במקום אבקה. כלל האצבע הוא שכפית אחת של אבקה שווה לרבע כפית של סודה.

ואיך מומלץ לאחסן אבקת אפייה וסודה לשתייה

שניהם צריכים להיות מאוחסנים במדף קריר ויבש, הרחק מלחות או תנורים.

לסיכום, למרות המראה והתפקיד הדומים, 2 המוצרים שונים בדרך פעולתם ואם בחרתם להחליף אחד מהם בשני, חשוב לשים לב לכמויות על מנת לקבל את המאפה שרציתם בדיוק.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

עוגה שנסדקה בזמן האפייה

שוב העוגה נסדקת ומתפקעת במרכז? זו הסיבה וזה הפתרון

מדריכים וטיפים
המסת שוקולד במיקרוגל

טיפ מתוק: איך ממיסים שוקולד במיקרוגל בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים
איך לרכך חמאה

השיטה שעובדת: זו הדרך לרכך חמאה בלי להמיס אותה

מדריכים וטיפים
האם מותר להחליף אבקת סודה לשתייה באבקת אפייה?

המדריך לאופה: האם מותר להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהפך?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>

מדריכים שאהבתם

אתם לא לבד: זו הסיבה שהציפוי תמיד נופל מהשניצל שלכם

מדריכים וטיפים

הדרך הנכונה: איך לשמור תותים טריים במקרר

מדריכים וטיפים

מה לזלול?