מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, אספרסו ושוקולד

מתכון לצ'ילי קון קרנה מקסיקני אותנטי עם בירה, אספרסו ושוקולד מריר מלא טעמים וריחות שאי אפשר להפסיק לזלול בחורף או בקיץ.
מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד
מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד

בכל פעם כשהטמפרטורות יורדות ומזג האוויר הופך לסגרירי, אני מרגיש צורך עז בלהעמיד סיר גדול עתיר ריחות וטעמים של צ'ילי קון קרנה שמתבשל על אש נמוכה לכמה שעות שרק אפשר עד להתמזגות מופלאה של כל המרכיבים.

הבישול הארוך ושלל המרכיבים מאפשרים לייצר תבשיל שלא ניתן לעמוד בפניו ואי אפשר להפסיק לזלול.

יש אין ספור גרסאות לתבשיל האהוב הזה ואל הגרסא שאציע לכם הגעתי לאחר שלל נסיונות בכדי להגיע לאיזון טעמים מדויק להפליא.מה שהופך את הצ'ילי הזה למוצלח במיוחד הוא השילוב של מרכיבים כמו בירה, אספרסו ושוקולד מריר שמעניקים לתבשיל עומק טעמים וריחות אולטימטיבי.

עדכונים טעימים למייל!

צ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד מריר

תבשיל צ'ילי קון קרנה מקסיקני אותנטי עשיר ומלא טעמים עם בירה, אספרסו ושוקולד מריר

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 500 מ"ל בירה לבנה
  • 100 מ"ל אספרסו
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם שעועית שחורה
  • 400 גרם שעועית אדומה
  • 3 כפות רוטב ווּסטרשייר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 250 מ"ל ציר בקר
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כפית מלח
  • 20 גרם שוקולד מריר
  • צרור כוסברה

הוראות הכנה

  1. טגנו בסיר גדול על אש בינונית את שמן הזית עם שום, פלפל צ'ילי והבשר הטחון עד השחמה למשך 5 דקות
  2. הוסיפו בירה, ציר בקר, אספרסו, רסק עגבניות ועגבניות קצוצות וערבבו היטב
  3. הוסיפו סוכר חום, אבקת צ'ילי, כמון, אורגנו, פפריקה מעושנת, רוטב ווּסטרשייר ומלח וערבבו
  4. הוסיפו שעועית, ערבבו, כסו ובשלו על אש נמוכה כ-45 דקות ועוד רבע ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל תבשיל סמיך ועשיר
  5. להעמקת הטעמים מומלץ להמשיך ולבשל את הצ'ילי עם מכסה לשעה-שעתיים נוספות
  6. מפזרים מעל כוסברה ומגישים חם. בתאבון

הכנתם את הצ'ילי? אל תשכחו לשתף אותנו בחוויה. אם בתמונה של היצירה האישית שלכם, המלצה לשדרוג המתכון או סיפור אחר שאנחנו והזללנים בתגובות חייבים לשמוע.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת הבשרים פיטמאסטר מגיעה לצפון
קרניבור וטוב לו: מקדש הבשרים פיטמאסטר מגיע לצפון
חדשות האוכל
קינדריני - עוגיות חמאה וקקאו עם פרצופים
עוגיות קינדר שובבות, פתיתים לבבות ועוד חדשים על המדף שכדאי לנסות
חדש על המדף
סטקיית הבוקרים סניף תל אביב
סטקיית הבוקרים פותחים סניף ראשון בתל אביב
חדשות האוכל
שף ישראל אהרוני - קצביה והמבורגר גורמה בגני תקווה
זה קורה: שף ישראל אהרוני פותח המבורגר גורמה
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>
חודש יפני במסעדת LOFT
מסעדת LOFT במלון ג'ורג' תל אביב חוגגת חודש יפני מפתה במיוחד
חדשות האוכל
מסעדת LOFT בג'ורג' תל אביב משיקה במהלך חודש פברואר תפריט יפני ייחודי המשלב בין מנות קלאסיות עם אינטרפרטציה מודרנית של השף ניצן רז >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן
מדריכים וטיפים
איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל