מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, אספרסו ושוקולד

מתכון לצ'ילי קון קרנה מקסיקני אותנטי עם בירה, אספרסו ושוקולד מריר מלא טעמים וריחות שאי אפשר להפסיק לזלול בחורף או בקיץ
מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד
מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד
שיתוף

בכל פעם כשהטמפרטורות יורדות ומזג האוויר הופך לסגרירי, אני מרגיש צורך עז בלהעמיד סיר גדול עתיר ריחות וטעמים של צ'ילי קון קרנה שמתבשל על אש נמוכה לכמה שעות שרק אפשר עד להתמזגות מופלאה של כל המרכיבים.

הבישול הארוך ושלל המרכיבים מאפשרים לייצר תבשיל שלא ניתן לעמוד בפניו ואי אפשר להפסיק לזלול.

יש אין ספור גרסאות לתבשיל האהוב הזה ואל הגרסא שאציע לכם הגעתי לאחר שלל נסיונות בכדי להגיע לאיזון טעמים מדויק להפליא.מה שהופך את הצ'ילי הזה למוצלח במיוחד הוא השילוב של מרכיבים כמו בירה, אספרסו ושוקולד מריר שמעניקים לתבשיל עומק טעמים וריחות אולטמטיבי. 

מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד

צ'ילי קון קרנה

תבשיל צ'ילי קון קרנה מקסיקני אותנטי עשיר ומלא טעמים עם בירה, אספרסו ושוקולד מריר

מרכיבים
  

  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 500 מ"ל בירה לבנה
  • 100 מ"ל אספרסו
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם שעועית שחורה
  • 400 גרם שעועית אדומה
  • 3 כפות רוטב ווּסטרשייר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 250 מ"ל ציר בקר
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כפית מלח
  • 20 גרם שוקולד מריר
  • צרור כוסברה

הוראות הכנה
 

  • טגנו בסיר גדול על אש בינונית את שמן הזית עם שום, פלפל צ'ילי והבשר הטחון עד השחמה למשך 5 דקות
  • הוסיפו בירה, ציר בקר, אספרסו, רסק עגבניות ועגבניות קצוצות וערבבו היטב
  • הוסיפו סוכר חום, אבקת צ'ילי, כמון, אורגנו, פפריקה מעושנת, רוטב ווּסטרשייר ומלח וערבבו
  • הוסיפו שעועית, ערבבו, כסו ובשלו על אש נמוכה כ-45 דקות ועוד רבע ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל תבשיל סמיך ועשיר
  • להעמקת הטעמים מומלץ להמשיך ולבשל את הצ'ילי עם מכסה לשעה-שעתיים נוספות
  • מפזרים מעל כוסברה ומגישים חם. בתאבון

הערות

הכנתם את הצ'ילי? אל תשכחו לשתף אותנו בחוויה. אם בתמונה של היצירה האישית שלכם, המלצה לשדרוג המתכון או סיפור אחר שאנחנו והזללנים בתגובות חייבים לשמוע.
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת