מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, אספרסו ושוקולד

מתכון לצ'ילי קון קרנה מקסיקני אותנטי עם בירה, אספרסו ושוקולד מריר מלא טעמים וריחות שאי אפשר להפסיק לזלול בחורף או בקיץ.
מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד
מתכון לצ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד

בכל פעם כשהטמפרטורות יורדות ומזג האוויר הופך לסגרירי, אני מרגיש צורך עז בלהעמיד סיר גדול עתיר ריחות וטעמים של צ'ילי קון קרנה שמתבשל על אש נמוכה לכמה שעות שרק אפשר עד להתמזגות מופלאה של כל המרכיבים.

הבישול הארוך ושלל המרכיבים מאפשרים לייצר תבשיל שלא ניתן לעמוד בפניו ואי אפשר להפסיק לזלול.

יש אין ספור גרסאות לתבשיל האהוב הזה ואל הגרסא שאציע לכם הגעתי לאחר שלל נסיונות בכדי להגיע לאיזון טעמים מדויק להפליא.מה שהופך את הצ'ילי הזה למוצלח במיוחד הוא השילוב של מרכיבים כמו בירה, אספרסו ושוקולד מריר שמעניקים לתבשיל עומק טעמים וריחות אולטימטיבי.

עדכונים טעימים למייל!

צ'ילי קון קרנה עם בירה, קפה ושוקולד מריר

תבשיל צ'ילי קון קרנה מקסיקני אותנטי עשיר ומלא טעמים עם בירה, אספרסו ושוקולד מריר

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 500 מ"ל בירה לבנה
  • 100 מ"ל אספרסו
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם שעועית שחורה
  • 400 גרם שעועית אדומה
  • 3 כפות רוטב ווּסטרשייר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 250 מ"ל ציר בקר
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כפית מלח
  • 20 גרם שוקולד מריר
  • צרור כוסברה

הוראות הכנה

  1. טגנו בסיר גדול על אש בינונית את שמן הזית עם שום, פלפל צ'ילי והבשר הטחון עד השחמה למשך 5 דקות
  2. הוסיפו בירה, ציר בקר, אספרסו, רסק עגבניות ועגבניות קצוצות וערבבו היטב
  3. הוסיפו סוכר חום, אבקת צ'ילי, כמון, אורגנו, פפריקה מעושנת, רוטב ווּסטרשייר ומלח וערבבו
  4. הוסיפו שעועית, ערבבו, כסו ובשלו על אש נמוכה כ-45 דקות ועוד רבע ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל תבשיל סמיך ועשיר
  5. להעמקת הטעמים מומלץ להמשיך ולבשל את הצ'ילי עם מכסה לשעה-שעתיים נוספות
  6. מפזרים מעל כוסברה ומגישים חם. בתאבון

הכנתם את הצ'ילי? אל תשכחו לשתף אותנו בחוויה. אם בתמונה של היצירה האישית שלכם, המלצה לשדרוג המתכון או סיפור אחר שאנחנו והזללנים בתגובות חייבים לשמוע.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

רוטשילד 11 - מסעדת בשרים כשרה ויוקרתית

שחיתות בתל אביב: מסעדת בשרים חדשה וכשרה בלב רוטשילד

חדשות האוכל
קולקציית בשרים לשולחן החג של שף רן שמואלי וקצביית מרינדו

עושים חג: קולקציית הבשרים של שף רן שמואלי ומרינדו לראש השנה

חדש על המדף
מסעדת בית הצייד משיקה תפריט בשרים חדש

קרניבורים בקהל? בית הצייד משיקה תפריט בשרים מושחת

חדשות האוכל
למה קציצות יוצאות קשות ודחוסות

המדריך לבשלן: למה הקציצות יוצאות קשות כמו אבן?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>
פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>

מדריכים שאהבתם

זו הדרך הטובה ביותר לחמם אורז קר מהמקרר

מדריכים וטיפים

הלהיט הבא? איך להכין צ'יפס אבטיח בבית בחמש דקות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?