תערובות תחליפי הבשר של קריאייטיב פיי
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

הדבר האמיתי? מה חשבנו על תחליפי הבשר של קריאייטיב פי

חברת תחליפי הבשר הישראלית קריאייטיב פי משיקה תערובות יבשות להכנה מהירה בטעמי בקר, עוף ודגים לבישול, טיגון ואפייה של שלל מנות. טעמנו
שיתוף

תוכן עניינים

שוק תחליפי הבשר צומח בצורה עקבית בשנים האחרונות עם אין ספור חברות בינלאומיות שמציעות מבחר מוצרים מן הטבע המדמים את הטעם והמרקם של מוצרי בשר אהובים מבלי לפגוע בבעלי חיים.

גם בארץ התחום הפך לפופולרי במיוחד עם מגוון חברות שמפתחות תחליפי בשר חדשניים על בסיס טבעי. אחת מהחברות המסקרנות והמדוברות בתחום היא קריאייטיב פי (Creative Pea) שהוקמה לפני כ-4 שנים באופקים ומייצרת תחליפי בשר על בסיס חלבון אפונה איכותי.

על פי חזונה, קריאייטיב פי שואפת לקחת חלק במאמץ לשמירה על הסביבה ויצירת עולם בריא, מוסרי ונקי יותר, זאת על ידי ייצור חלופה בריאה וקלה עבור הצרכנים. מוצריה מגיעים בצורת תערובת יבשה או כמוצר מוכן קפוא של קציצות בטעמי בקר, עוף או דגים עם 16 גרם חלבון איכותי.

תחליפי הבשר של קריאייטיב פאי – בטעם בשר, עוף ודגים

התערובות של Creative Pea אינן דורשות קירור או הקפאה ובכך מהוות חומר גלם נוח, זמין וקל להכנה של מגוון מנות מהירות, גם בנסיעות וטיולים בארץ ובחו"ל. בין השאר המוצרים מתאימים לספורטאים, לצמחונים וטבעונים וכל מי שמעוניין לשמור על אורח חיים בריא.

מוצרי הסדרה FishFree, Chickenfree ו-BeefFree, מבוססים כולם על חלבון אפונה איכותי שאינו מהונדס גנטית והם אינם מכילים דגנים, סויה או מונוסודיום גלוטמט. שקית המוצר מספיקה להכנה של מספר מנות ויכולה להתאים גם לשומרי כשרות בשל היותו פרווה.

בכדי להכין כל תערובת יש להוסיף מים ושמן וליצור מסה להכנה של מבחר מאכלים ותבשילים – מקציצות, המבורגר, נקניקיות, נאגטס, קבבים, תבשילי דגים ועוד. התערובות מגיעות מתובלנות אך ניתן כמובן להוסיף תבלינים לפי טעמכם האישי.

לאפונה יתרונות בריאותיים מגוונים – היא מסייעת בשמירה על בריאות העצם, משפרת את חילוף החומרים, מחזקת את המערכת החיסונית ומכילה ויטמין C.הם מתאימים מאוד לספורטאים המבקשים לשמור על אורח חיים בריא וכן לצמחונים וטבעונים.

התערובות של קריאייטיב פי – יצאנו לזלול

כשניגשנו להכין את התערובות היבשות של קריאייטיב פי היינו די חשדנים, אוכל שמגיע באבקות תמיד מרגיש כמו משהו שיצא מהסרט מטריקס ופחות כמו מעדן מעורר תאבון. למרות זאת, החשדנות הטבעית התחלפה עד מהרה בחווייה מפתיעה לטובה עם תוצאה שנותנת פייט ללא מעט מתחליפי הבשר הקיימים בשוק.

קציצות וקבבים מ-Beeffree של קריאייטיב פי
קציצות וקבבים מ-Beeffree של קריאייטיב פי | צילום: מערכת לזלול

כל תערובת מגיעה עם מתכון מומלץ על הצד האחורי של האריזה כשבאתר קריאייטיב פי תמצאו מגוון מתכוני שף ומתכוני גולשים נוספים. תוכלו לעקוב אחר המתכונים או להעז ולנסות מתכונים משלכם. הליך יצירת המסה מהיר, פשוט וקל לביצוע ומשם תוכלו להמשיך למתכון הנבחר.

ניסינו תחילה את BeefFree, תחליף בשר הבקר, ממנו הכנו קבבים וקציצות עם עשבי תיבול שנהנו ממרקם שבהחלט מזכיר בשר, עסיסיות מספקת וטעמים עמוקים יחסית.

תבשיל קציצות מ-Fishfree של קריאייטיב פי
תבשיל קציצות מ-Fishfree של קריאייטיב פי | צילום: מערכת לזלול

תחליף הדגים FishFree היה המוצלח ביותר לדעתנו מבין התערובות עם מרקם מדויק וארומה וטעמים שכאילו יצאו הבוקר מהים התיכון. קציצות הדגים שיצרנו שחו והתבשלו להן ברוטב עגבניות עד שנוצר תבשיל דגים שיכול לפאר בקלות כל שולחן שישי.

זללני המערכת התחברו פחות לתחליף העוף Chickenfree ממנו הכנו נאגטס שמנמנים שאמנם הצטיינו במרקם כיפי ועסיסיות נעימה, אך לא ריגשו במיוחד בכל מה שנוגע לטעם וסבלו ממעט טעמי לוואי.

נאגטס עוף מ-Chickenfree של קריאייטיב פי
נאגטס עוף מ-Chickenfree של קריאייטיב פי | צילום: מערכת לזלול

בסך הכל תחליפי הבשר של Creative Pea בולטים ללא ספק לטובה בשוק המתפתח במהרה ומצליחים להציע חוויה בשרית מפתיעה וכיפית ללא גרם של בשר. המרקם, הטעמים טובים והעובדה שהמוצר אינו זקוק להקפאה הופכת אותו לנוח במיוחד לעבודה מבלי צורך להקפיא את התערובת או להפשיר לפני השימוש.

תחליפי הבשר של קריאייטיב פי | 30-35 ש"ח לאריזה בת 130 גרם המתאימה להכנת תחליף בשר של 500 גרם | ניתן להשיג בחנויות הטבע ניצת הדובדבן, טבע מרקט ואניס, ברשתות המזון שופרסל דיל וטיב טעם ובאתר החברה

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס