הגלידות הטבעוניות של GANEDEN
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

זו גלידת הפיסטוק הכי טובה שטעמנו השנה והיא טבעונית לגמרי

אדם זיו פיתח את מותג הגלידות הטבעוניות החדש שלו GANEDEN מתוך רצון לשנות את ענף הגלידה כולו. יצאנו לזלול וחזרנו עם הבשורה המתוקה
שיתוף

תוכן עניינים

רגע לפני שהחורף נותן בנו את אותותיו והכרבוליות נשלפות אחר כבוד מהארון, שוק הגלידות הישראלי מגיע לנקודת רתיחה (או קיפאון) עם השקת גלידת GANEDEN, מיזם ישראלי חדשני ששואף לשנות את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על גלידות טבעוניות בפרט ועל גלידות בכלל.

מאחורי המותג החדש והמסקרן עומד אדם זיו, מי שמחזיק ברזומה את הקמת רשת הגלידריות המוערכת בוזה ובעל ניסיון של יותר מ-13 שנה בייצור גלידות מכל הסוגים, המרקמים והטעמים.

עוד טעימה: טעמנו את הגלידות החדשות של אוראו ומילקה

את גלידת GANEDEN פיתח זיו מתוך רצון להציג אלטרנטיבה נקייה, ידידותית לסביבה ובריאה יותר לגלידות המסורתיות. הגלידות בסדרה החדשה הן טבעוניות לחלוטין, מיוצרות מרכיבים טבעיים בלבד, ללא צבעי מאכל, עשירות בסיבים תזונתיים ועם פחות קלוריות וסוכר.

גלידות GANEDEN טבעיות ב-6 טעמים
גלידות GANEDEN טבעיות ב-6 טעמים | צילום: תמוז רחמן

אדם זיו שקד במשך שנים על פיתוח פורמלה מדויקת שתעניק את אותה חוויה מנחמת ומפנקת של גלידה ללא התפשרות על המרקם והטעם. רשימת הרכיבים בסדרת הגלידות החדשה מצומצמת עם לא יותר מ-8 מרכיבים פר גלידה.

קולקציית הגלידות של GANEDEN כוללת עם ההשקה 6 טעמים שונים: וניל עם מקל וניל אמיתי, שוקולד, פיסטוק עם מחית פיסטוק 100%, "ריבת חלל" עם קשיו וטופי מלוח, "מה הלוז" עם אגוזי לוז ופאדג' שוקולד וגלידת קוקוס פסיפלורה.

הגלידה מגיעה בפיינטים מעוצבים וצבעוניים בנפח 473 מ"ל ואפשר למצוא אותה כבר היום ביותר מ-40 סופרים, מעדניות ונקודות מכירה ברחבי הארץ במחיר של 35-39 ש"ח.

גלידות GANEDEN – תנו לנו עוד מהפיסטוק הזה

ניגשנו לטעימת הגלידות של גןעדן בסקפטיות מובנית של מכורים מסורתיים לגלידות שמנת. הדבר הראשון שריכך את החשדנות היה העיצוב הצבעוני והרך של הפיינטים שמצליח להעביר במדויק את תחושת החופש והטבע של המותג.

מה שהוסיף לסקרנות היא רשימת הרכיבים של כל גלידה שאכן קצרה ותמציתית להפליא. בקוקוס-פסיפלורה למשל תמצאו רק 4 מרכיבים: קרם קוקוס, סוכר קנה גולמי וסיבים תזונתיים ובגלידת הפיסטוק תמצאו 6 מרכיבים בלבד – מים, סוכר קנה גולמי, מחית פיסטוק, סיבים תזונתיים, חלבונים מהצומח ומלח.

גלידות GANEDEN של אדם זיו
גלידות GANEDEN של אדם זיו | צילום: תמוז רחמן

במבחן הטעימה כל הגלידות של GANEDEN הצטיינו במרקם רך ואוורירי שנותן פייט גם לגלידות עתירות שמנת. מבין הטעמים אהבנו את גלידת השוקולד עם מרירות לא מתנצלת של קקאו ומרקם עשיר ודחוס מעט יחסית לגלידות האחרות בסדרה וגם את גלידת הקוקוס-פסיספלורה שהצטיינה באיזון טעמים מדויק בין קרם הקוקוס למחית הפסיפלורה כשאף טעם לא מאפיל על השני ומעניק חווית גלידה טרופית חמצמצה וכיפית.

טעמי ריבת החלל ומה הלוז קורצים מעט לז'אנר הגלידות נוסח בן אנד ג'ריס עם תוספות כמו פאדג' וטופי מלוח שמסתתרות בגלידה עצמה, הטעמים עצמם טובים ובולטים, בעיקר טעמי אגוזי הלוז המובחנים והתוספות המשובצות מוסיפות לחוויה לכל מי שאוהב את הז'אנר.

פחות התחברנו לגלידת הווניל הקלאסית שאמנם מכילה מקל וניל אמיתי (כך יעידו נקודות הוניל החינניות לכל אורכה ורוחבה) אך לא מצליחה לייצר טעם דומיננטי מספיק שיצליח להתגבר על טעמי הלוואי של הרכיבים הצמחיים בגלידה.

אך מעל כולן מככבת ללא ספק גלידת הפיסטוק של GANEDEN שהצליחה להצטיין גם במרקם וגם בטעמים בפני עצמה וגם בהשוואה לגלידות פיסטוק אחרות בשוק.

מה שמפתיע במיוחד בגלידת פיסטוק של גןעדן היא ההצמדות לטעמים הטבעיים עם מתיקות מעודנת מאוד ואפילו מליחות קלה שמעניקה את כל הכבוד והבמה לפיסטוק וטעמיו המקוריים.

גלידת פיסטוק של GANEDEN - הטובה שטעמנו השנה
גלידת פיסטוק של GANEDEN – הטובה שטעמנו השנה | צילום: מערכת לזלול

הבחירה להשתמש במחית פיסטוק אמיתית מקפיצה את הגלידה רמה אחת למעלה ומעניקה תחושה מפנקת. הרכיבים הטבעיים, הטעמים והמרקם השתלבו בסופו של דבר לגלידת הפיסטוק הכי טובה שטעמנו השנה ורק אלוהים יודע כמה כאלו טעמנו עם ההתפרצות שגעון הקראנץ' פיסטוק בקיץ האחרון.

פופ אפ גלידות טבעוניות של GANEDEN בפארק המסילה

לכבוד השקת הגלידות הטבעוניות החדשות של GANEDEN יתקיים פופ אפ מיוחד בפארק המסילה הפופולרי בתל אביב בשני סופי השבוע הקרובים.

הפופ אפ יתקיים בשישי ושבת ה-11-12 בנובמבר וה-18-19 בנובמבר בשעות 11:00-18:00 ויציע מלבד ההזדמנות לטעום את הגלידות החדשות על הדשא בפארק ייערכו במקום גם תקלוטים חיים ויימכרו פרחים וצמחים לבית של Root Flowers.

את גלידות GANEDEN ניתן להשיג בסניפי רשת ניצת הדובדבן וב-40 נקודות מכירה ברחבי ארץ עם נקודות נוספות שמתעדכנות דף הפייסבוק והאינסטגרם.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס