עד הטיפה האחרונה: איך מוציאים את הסוף של הקטשופ מהבקבוק?

נאבקים לחלץ את הטיפות האחרונות מבקבוק הקטשופ? כל השיטות שיעזרו לכם להוציא את הסוף של הקטשופ בצורה חלקה היישר אל הצלחת.
איך מוציאים את הסוף של הקטשופ מהבקבוק
איך מוציאים את הסוף של הקטשופ מהבקבוק

כולנו היינו שם – מנערים ומשקשקים את בקבוק הקטשופ שהתרוקן כמעט לגמרי בניסיון נואש לשחרר עוד טיפות אחרונות ש הרוטב האדום הנחשק אל הצלחת. עם זאת, למרות התושייה המרשימה שרבים מאתנו מפגינים, יש לשאריות קטשופ נטייה להיאחז בבקבוק, בלי שום כוונה נראית לעין להיפרד בקרוב.

הפוסט הבא מוקדש לכל חובבי הקטשופ שמאמינים בכל ליבם שחבל על כל טיפה של קטשופ שנשארת מאחור. נבדוק מה בדיוק גורם לקטשופ להידבק לבקבוק ונגלה את כל הסודות לחילוץ שאריות קטשופ בקלות ובמהירות, מהשיטות המסורתיות שעובדות בכל פעם ועד לטיפים ויראליים עדכניים ויצירתיים.

עוד טעימה: כן. יש גלידה בטעם קטשופ ומיונז של היינץ

עדכונים טעימים למייל!

המדע מאחורי קטשופ שנתקע

המאבק בשאריות הקטשופ בקבוק הוא מאבק נגד הפיזיקה. קטשופ הוא נוזל ש"אינו ניוטוני", כלומר שהצמיגות שלו אינה קבועה. בפועל זה אומר שהקטשופ מתנהג יותר כמו מוצק בזמן מנוחה והופך לנוזלי יותר כמופעל עליו כוח. תכונה זו נובעת מאופיו התיקוטרופי, בו ניעור או הקשה על הבקבוק מפרקים את המבנה הפנימי של הקטשופ, מפחיתים את הצמיגות שלו ומקלים על חילוצו.

הרכיבים העיקריים בקטשופ – רכז עגבניות, חומץ, סוכר ותבלינים – תורמים למרקם הסמיך המוכר. בעגבניות יש גם פקטין, חומר מעבה טבעי שנמצא בפירות רבים. הפקטין, בשילוב עם הסוכרים והחומץ, יוצרים מארג סבוך שלוכד את המרכיבים הנוזליים ותורם למרקם דמוי הג'ל של הקטשופ בזמן מנוחה.

אמנם המדע מאחורי הקטשופ מכיל כמה מילים גדולות, אך בכדי לחלץ את טיפות הקטשופ האחרונות מהבקבוק, כדאי לדעת עם מה אנחנו מתמודדים. עם ההבנה הזו ניתן לבחור את השיטה המתאימה להוציא קטשופ מהבקבוק, אם בדרכים המסורתיות או אלו היצירתיות.

איך לרוקן בקבוק קטשופ

שיטות מסורתיות

לשקשק, לשקשק

השיטה האינטואיטיבית ביותר היא פשוט לנער את בקבוק הקטשופ. עם זאת, בכדי להגיע לתוצאה הרצויה, ניעור נמרץ לא יספיק. הסוד נמצא בשקשוק הנכון.

אחזו את הבקבוק היטב בצווארו ותנו לו ניעור חזק ומהיר כלפי מטה. התנועה הספציפית תעזור להניע את הקטשופ לכיוון הפקק, תוך ניצול כוח המשיכה לטובתכם. זכרו, לא מדובר במספר השקשוקים, אלא באיכות של כל שקשוק ושקשוק.

  1. וודאו שהפקק מוברג היטב וסגור בכדי להימנע מתאונות מצערות בזמן הניעור.
  2. אחזו את הבקבוק בחלק הצר כלפי מטה בכדי לשפר את היציבות בידיים.
  3. נערו חזק את הבקבוק כמה פעמים כלפי מטה בכדי לקרב את הקטשופ אל עבר הפקק.
  4. עצרו לבדוק אם השקשוק עבד וחזרו על הפעולה על פי הצורך.
איך לרוקן בקבוק קטשופ בקלות
איך לרוקן בקבוק קטשופ בקלות

טוק, טוק

יש, כך מתברר, נקודת זהב על כל בקבוק קטשופ. בבקבוק הקטשופ הקלאסי של היינץ למשל, הנקודה הזו נמצאת בסימן המספר '57' על הזכוכית, סמוך לצוואר הבקבוק. נקישה על נקודה זו בזמן שהבקבוק מוטה בזווית כלפי מטה תעזור לשחרר את הקטשופ מהצדדים ותקל על זרימתו. למה דווקא נקודה זו? מאחר ומדובר באזור הצר ביותר של הבקבוק, מה שיוצר את המיקום האופטימלי עבור הקטשופ לנוע.

  1. אחזו בבקבוק ביד אחת ומצאו את הנקודה הצרה ביותר או את סימן ה-57 על בקבוק הזכוכית של היינץ.
  2. הטו את הבקבוק בזווית כלפי מטה ונקשו על הנקודה עם היד השנייה.
  3. בדקו לאחר כל נקישה אם הקטשופ החל לנוע והמשיכו על פי הצורך.

 

עוד טעימה: חייבים לסחוט כל טיפה? על סוחט שקיות קטשופ כבר שמעתם?

כוח המשיכה

עוד שיטה פשוטה אך יעילה, במידה וצורת הבקבוק מאפשרת זאת, היא פשוט לזכור ולאחסן את הקטשופ הפוך במקרר. הפעולה הפשוטה תגרום לכוח המשיכה לעשות את העבודה ולמשוך את הקטשופ כלפי מטה עם הזמן אל עבר הפקק.

כשאתם מוציאים את הבקבוק מהמקרר, סובבו אותו ביד אחת כלפי מטה בתנועת מערבולת בכדי לשחרר את הזרם. שיטה זו יעילה במיוחד לבקבוקי פלסטיק לחיצים, ותבטיח שתקבלו כמות יפה של קטשופ בלחיצה הבאה.

עוד טעימה: היינץ מציגה – ליין בגדים עם כתמי קטשופ אמיתיים

שיטות למתקדמים

פינוק באמבטיה

חימום עדין של בקבוק הקטשופ יכול להפחית את הצמיגיות של השאריות ולגרום להן לזרום בקלות יתר. הניחו את הבקבוק בקערה עם מים חמימים (לא חמים) ל-2 דקות. החימום העדין יעזור לשחרר את הקטשופ שנדבק מבלי לבשל אותו.

שמים קשים

נסו להכניס קש שתייה ארוך אל תוך הבקבוק עד לתחתית והוציאו אותו בכדי ליצור נתיב אוויר שיעזור לשבור את הוואקום ולאפשר לקטשופ לזרום החוצה יותר בקלות. שיטה זו יעילה במיוחד עם בקבוקי זכוכית כששיטת השקשוק לא עוזרת.

כוח צנטריפוגלי

השיטה הזו מצריכה מרחב וזהירות יתר. היא מערבת אחיזה של הבקבוק בצווארו וסיבובו בתנועה מעגלית בדומה להנפת לאסו. הכוח שמיוצר בתנועה זו מסייע לקטשופ לנוע מצוואר הבקבוק לכיוון הפקק. שוב נזהיר, הקפידו על האחיזה של הבקבוק בכדי להימנע מטעויות ותאונות.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לשחרור קטשופ מהבקבוק שמסייעת לכם להוציא הכול עד הטיפה האחרונה? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

גלידה בטעם קטשופ ומיונז של היינץ

זה אמיתי: גלידה בטעם קטשופ ומיונז של היינץ

חדשות האוכל
היינץ כל הרטבים - בבקבוק אחד

הייתם טועמים? היינץ מציגה: כל הרטבים – בבקבוק אחד

חדשות האוכל
רוטב עגבניות ביתי קלאסי

איך להכין רוטב עגבניות מושלם: מתכון שעובד בכל פעם

מתכונים
סדרת חווית הצ'אי של תה ויסוצקי

חדש על המדף לחורף: צ'אי ויסוצקי, מרקים ורטבים

חדש על המדף

טרי מהתנור

פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים

פסטיבל חורף גלילי: האוכל של הגליל מגיע אל לב גבעתיים

אירועים ופסטיבלים
יריד איכרים עם תוצרת גלילית, השף ברק יחזקאלי במפגש אינטימי ובית קפה ייחודי עם מנות בניחוח צפוני. "פסטיבל חורף גלילי" מגיע לתיאטרון גבעתיים >>
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>

מדריכים שאהבתם

כן, גם השניצל מאתמול יכול לחזור להיות קריספי בחימום נכון

מדריכים וטיפים

עסיסית מחדש: זו הדרך הנכונה לחמם לזניה מאתמול

מדריכים וטיפים

מה לזלול?