פסטיבל חורף גלילי: האוכל של הגליל מגיע אל לב גבעתיים

יריד איכרים עם תוצרת גלילית, השף ברק יחזקאלי במפגש אינטימי ובית קפה ייחודי עם מנות בניחוח צפוני. "פסטיבל חורף גלילי" מגיע לתיאטרון גבעתיים.
פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים
פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים | צילום: ענבל אור לב

בזמן שהעסקים בגליל עוד מנסים להתאושש מהמלחמה הארוכה וכחודש לאחר שהפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף, הגליל עושה את דרכו אל מרכז הארץ עם תחילתה של השנה החדשה בפסטיבל חורפי ומנחם במיוחד.

"פסטיבל חורף גלילי", של עמותת זמן גליל מערבי וג'ואיש נשונל פאנד ארה"ב, שנערך מסורתית בצפון הארץ, יתארח השנה בתאטרון גבעתיים בשיתוף פעולה עם עיריית גבעתיים החל מהיום (1.1) ועד ליום שבת הקרוב (4.4).

הפסטיבל החד פעמי מבקש להעניק תמיכה לעסקי הקולינריה הצפוניים שספגו מהלומות קשות עקב התיירות שנפגעה ומתקשים לחזור לפעילות מלאה ומעניק לאנשים רבים טובים הזמנות לפגוש קהלים חדשים ומגוונים.

במשך 4 ימים חורפיים וקסומים, בניין תיאטרון גבעתיים יהפוך למיצג צבעוני שכולו הנופים, ריחות, הטעמים, הקולות והאנשים של הגליל. בית הקפה של התיאטרון יהפוך למשך כל ימי הפסטיבל ל"קפה בגבעה" שיגיש למבקרים תפריט גלילי ייחודי פרי מוחו הקודח של איתי נחמיאס מקייטרינג eat i, בליווי קולינרי של השף הגלילי המוערך ברק יחזקאלי.

"קפה בגבעה" – מה יש לזלול?

בין המנות בתפריט תמצאו פנינים גליליות כמו ממולאים עם של הבשלנית הדרוזית סבתא מהא מהיישוב חורפיש לצד יוגורט עיזים או לבנה של מחלבת אלטו; דבש שיזף ממשק אופיר; פירות העונה מגידול אורגני של "לגעת בשדה"; מוזלי גלילי עם גרנולה של קפה קמ"ה; עוגיות דרוזיות של נוהאד מ-Sweet Moments; מלבי ולילות ביירות של תינה מבית המלבי בעכו ועוד ועוד.

לצד אלו יוגשו מגוון בירות מבית בירה מלכה ועוד שלל יינות מ-5 יקבים גליליים מובחרים. בית הקפה יהיה פתוח ביום רביעי (1.1) בין השעות 17:00-23:00, בחמישי בין השעות 9:00-23:00, בשישי בין השעות 9:00-15:00 ו-19:00-21:00 ובשבת בין השעות 9:00-12:30. הכניסה חופשית.

פסטיבל חורף גלילי מגיע אל גבעתיים - ינואר 2025
פסטיבל חורף גלילי מגיע אל גבעתיים – ינואר 2025 | צילום: ענבל אור לב

יריד איכרים חגיגי ומפגש אינטימי עם שף ברק יחזקאלי

ביום חמישי יתקיים במקום גם יריד איכרים חגיגי וצבעוני עם מיטב התוצרת שיש לגליל להציע. תוכלו לשוטט בין דוכני תבלינים, מרקי קובה, גבינות עיזים, דבש, שוקולד עבודת יד, חלווה, מלבי, תה מעשבי תבלין גליליים, מאפים מלוחים, גרנולה ואוכל בדואי.

באגף המשקאות תמצאו דוכנים של יקבי בוטיק לצד טקס קפה בדואי מסורתי אותנטי. יריד האיכרים יתקיים בין השעות 11:00-18:00. הכניסה גם כאן, חופשית לחלוטין.

הפסטיבל ייחתם עם אירוע "טעימה מהגליל" – מפגש אינטימי עם השף ברק יחזקאלי שיספר את סיפורו האישי, לאחר שעזב את העיר הגדולה ועבר לחיות קרוב לאדמה בגליל. הוא ישתף על תחיית האדמה וקהילת המגדלים והיצרנים הארטיזנלים של הגליל המערבי. במהלך המפגש ייערכו טעימות של יינות בוטיק ותוצרת גלילית טרייה.

פסטיבל חורף גלילי ה-12 | רביעי-שבת 1-4.1 | תיאטרון גבעתיים, ליא קניג 1, גבעתיים | פרטים נוספים והרשמה באתר זמן גליל מערבי

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אחת ולתמיד: איך לשמור פטריות טריות במקרר?
טיפים למטבח
סודות הבישול ביין: איך לבחור ולהתאים יין לכל מנה
טיפים למטבח
כל אחד יכול: איך להכין קצפת מושלמת ב-5 דקות
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל