המדריך לבשלן: איך להכין בשר טחון עסיסי בכל פעם

הכנת בשר טחון היא פעולה פשוטה לכאורה אך הסוד נעוץ בפרטים הקטנים. כך תכינו בשר טחון עסיסי במחבת בדרך הנכונה והיעילה ביותר.
עדכונים טעימים למייל!

בשר טחון משמש אותנו להכנת אין ספור תבשילים ומנות מגוונות לאורך השנה מצ'ילי ועד לסלופי ג'ו, הצלחתה של כל מנה כזו תלויה בראש ובראשונה בטיגון נכון של הבשר והשחמתו לרמה הרצויה.

לפני שמגיעים לשלב הטיגון, חשוב לבחור בשר טחון איכותי בקצבייה שלכם. תמיד העדיפו בשר טחון טרי שנטחן במקום לנגד עיניכם ואם לא אז וודאו עם הקצב שמדובר בבשר שנטחן בשעות האחרונות. אם יש אפשרות, תערובת בשר טחון אידאלית תהיה בדרך כלל ביחס שומן של 80/20 לערך.

איך להכין בשר טחון
איך להכין בשר טחון

איך להכין בשר טחון

1. חממו היטב מחבת גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבהה.
2. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת והפרידו בעזרת כף עץ לחתיכות גדולות.
3. טגנו את הבשר מספר דקות עד להשחמה ורק אז הפרידו לחתיכות קטנות יותר.
4. תבלו במלח ופלפל שחור והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב מינימלי פעם בדקה עד להשחמה מלאה.
5. הוסיפו לתבשיל או העבירו לכלי אטום במקרר עד לשבוע ימים.

טיפים לטיגון נכון של בשר טחון

  • הקפידו להשתמש בבשר הטחון שקניתם במיידי או עד 48 שעות מקסימום מרגע הקנייה, אחרת העדיפו לקנות בשר קפוא בוואקום והפשירו אותו מאוחר יותר.
  • עוד טעימה: איך להפשיר בשר טחון ביעילות ובמהירות

  • ניתן לטגן את הבשר גם ללא שמן במחבת נון סטיק ולהשגיח מקרוב שהבשר לא נשרף. טגנו את הבשר עד שהוא משחים ולא יותר מדי על מנת לא לייבש אותו.
  • אל תעמיסו יותר מדי בשר במחבת. מחבת עמוסה מדי תגרום לבשר להתאדות במקום להשחים. במקום טגנו את הבשר בחלקים או השתמשו במחבת גדולה יותר.
  • הקפידו לא לערבב את הבשר יותר מדי בזמן הטיגון בכדי לשמור על רכות והעסיסיות של הבשר הטחון ועל מידת עשייה אחידה.
  • אם בבשר הטחון שקניתם יש מעט שומן ניתן להוסיף לתערובת חצי כפית אבקת סודה לשתייה, לתת לבשר לנוח לרבע שעה ולטגן כרגיל. שיטה זו תגרום לבשר להיות עסיסי ורך יתר
  • ניתן גם להכין את הבשר הטחון בשיטות אחרות כמו בישול במים רותחים למשך רבע שעה שמתאים למנות כמו בולונז, צלייה על הגריל למשך כמה דקות על מנת לקבל טעם מעושן, בישול איטי למשך מספר שעות בסיר ייעודי לתבשילים שונים ועוד.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מישו מלך הקבב מגיע למסעדת פורטר אנד סאנס

מלך הקבב: הגריל הרומני של מישו עושה קאמבק חד פעמי

חדשות האוכל
ספיישל סנדוויצ'ים במסעדת מלגו ומלבר ליום העצמאות

עצמאות זה טעים: מלגו מלבר חוגגת עם סנדוויצ'ים מושחתים

חדשות האוכל
איך להקפיא בשר טרי

זו הדרך הנכונה להקפיא בשר בלי לאבד את הטעמים

מדריכים וטיפים
מסעדת פורטר האוס נוף הגליל

פורטר האוס: מסעדת בשרים חדשה מבית חינאווי בנוף הגליל

חדשות האוכל

טרי מהתנור

תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>
מארזי ראש השנה 2024 - טעם הגליל

ראש השנה 2024: מארזי תוצרת מקומית ויין ישראלי לשולחן החג

חדשות האוכל
מגוון יינות ישראליים, מארזים עם שלל תוצרת מקומית איכותית ושיתופי פעולה מסקרנים שיעטרו לכם את שולחן החג בראש השנה 2024 >>

מדריכים שאהבתם

מי צריך פיצרייה: 6 טיפים לשדרוג פיצה קפואה

מדריכים וטיפים

פריך וזהוב: איך להכין צ'יפס מושלם בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים

מה לזלול?