המדריך לבשלן: איך להכין בשר טחון עסיסי בכל פעם

הכנת בשר טחון היא פעולה פשוטה לכאורה אך הסוד נעוץ בפרטים הקטנים. כך תכינו בשר טחון עסיסי במחבת בדרך הנכונה והיעילה ביותר.
איך להכין בשר טחון
איך להכין בשר טחון
איך להכין בשר טחון
איך להכין בשר טחון

בשר טחון משמש אותנו להכנת אין ספור תבשילים ומנות מגוונות לאורך השנה מצ'ילי ועד לסלופי ג'ו, הצלחתה של כל מנה כזו תלויה בראש ובראשונה בטיגון נכון של הבשר והשחמתו לרמה הרצויה.

לפני שמגיעים לשלב הטיגון, חשוב לבחור בשר טחון איכותי בקצבייה שלכם. תמיד העדיפו בשר טחון טרי שנטחן במקום לנגד עיניכם ואם לא אז וודאו עם הקצב שמדובר בבשר שנטחן בשעות האחרונות. אם יש אפשרות, תערובת בשר טחון אידאלית תהיה בדרך כלל ביחס שומן של 80/20 לערך.

איך להכין בשר טחון

1. חממו היטב מחבת גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבהה.
2. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת והפרידו בעזרת כף עץ לחתיכות גדולות.
3. טגנו את הבשר מספר דקות עד להשחמה ורק אז הפרידו לחתיכות קטנות יותר.
4. תבלו במלח ופלפל שחור והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב מינימלי פעם בדקה עד להשחמה מלאה.
5. הוסיפו לתבשיל או העבירו לכלי אטום במקרר עד לשבוע ימים.

טיפים לטיגון נכון של בשר טחון

  • הקפידו להשתמש בבשר הטחון שקניתם במיידי או עד 48 שעות מקסימום מרגע הקנייה, אחרת העדיפו לקנות בשר קפוא בוואקום והפשירו אותו מאוחר יותר.
  • עוד טעימה: איך להפשיר בשר טחון ביעילות ובמהירות

  • ניתן לטגן את הבשר גם ללא שמן במחבת נון סטיק ולהשגיח מקרוב שהבשר לא נשרף. טגנו את הבשר עד שהוא משחים ולא יותר מדי על מנת לא לייבש אותו.
  • אל תעמיסו יותר מדי בשר במחבת. מחבת עמוסה מדי תגרום לבשר להתאדות במקום להשחים. במקום טגנו את הבשר בחלקים או השתמשו במחבת גדולה יותר.
  • הקפידו לא לערבב את הבשר יותר מדי בזמן הטיגון בכדי לשמור על רכות והעסיסיות של הבשר הטחון ועל מידת עשייה אחידה.
  • אם בבשר הטחון שקניתם יש מעט שומן ניתן להוסיף לתערובת חצי כפית אבקת סודה לשתייה, לתת לבשר לנוח לרבע שעה ולטגן כרגיל. שיטה זו תגרום לבשר להיות עסיסי ורך יתר
  • ניתן גם להכין את הבשר הטחון בשיטות אחרות כמו בישול במים רותחים למשך רבע שעה שמתאים למנות כמו בולונז, צלייה על הגריל למשך כמה דקות על מנת לקבל טעם מעושן, בישול איטי למשך מספר שעות בסיר ייעודי לתבשילים שונים ועוד.

חשוב לדעת: כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

מדריכים וטיפים

אחת ולתמיד: כמה קלוריות יש באוזן המן?

מדריכים וטיפים
שתפו והגיבו
בפייסבוק
וואטסאפ
אימייל
ציוץ

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

גלידות נסטלה קיץ 2024

טעים על המדף: גלידות, משקאות וחידושים לקיץ 2024

חדש על המדף
שולחן השף: על הגריל - נטפליקס

שולחן השף: על הגריל של נטפליקס מביאה את ה-BBQ לסלון

חדשות האוכל
קולקציית מרכז שולחן של מרינדו לראש השנה

קולקציית הבשר של מרינדו לחג: הבשלנים הגדולים אצלכם במטבח

חדש על המדף
איך להפשיר בשר טחון

חשוב לדעת: איך להפשיר בשר טחון בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

טרי מהתנור

גלידות שמנת עם חלב עיזים טורקיות חדשות

קולקציית גלידות טורקיות מחלב עיזים נוחתת בסניפי יאפא כנאפה

חדשות האוכל
סניפי יאפא כנאפה מתחדשים בקולקציית גלידות טורקיות עם חלב עיזים בטעמי שמנת, פיסטוק ושוקולד שמשתלבות מעולה עם כנאפה חמה. כל הפרטים >>
פיצה קורנפלקס של פאפא ג'ונס

פיצה עם קורנפלקס? הקולקציה הקראנצ'ית של פאפא ג'ונס לקיץ

חדשות האוכל
רגע לפני גמר היורו, רשת פאפא ג'ונס משיקה קולקציה מפתיעה וקראנצ'ית לקיץ במהדורה מוגבלת עם פיצות ומאפים בתוספת פתיתי קורנפלקס >>

מדריכים שאהבתם

מה לזלול?