המדריך לבשלן: איך להכין בשר טחון עסיסי בכל פעם

הכנת בשר טחון היא פעולה פשוטה לכאורה אך הסוד נעוץ בפרטים הקטנים. כך תכינו בשר טחון עסיסי במחבת בדרך הנכונה והיעילה ביותר.
איך להכין בשר טחון
איך להכין בשר טחון

בשר טחון משמש אותנו להכנת אין ספור תבשילים ומנות מגוונות לאורך השנה מצ'ילי ועד לסלופי ג'ו, הצלחתה של כל מנה כזו תלויה בראש ובראשונה בטיגון נכון של הבשר והשחמתו לרמה הרצויה.

לפני שמגיעים לשלב הטיגון, חשוב לבחור בשר טחון איכותי בקצבייה שלכם. תמיד העדיפו בשר טחון טרי שנטחן במקום לנגד עיניכם ואם לא אז וודאו עם הקצב שמדובר בבשר שנטחן בשעות האחרונות. אם יש אפשרות, תערובת בשר טחון אידאלית תהיה בדרך כלל ביחס שומן של 80/20 לערך.

איך להכין בשר טחון

1. חממו היטב מחבת גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבהה.
2. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת והפרידו בעזרת כף עץ לחתיכות גדולות.
3. טגנו את הבשר מספר דקות עד להשחמה ורק אז הפרידו לחתיכות קטנות יותר.
4. תבלו במלח ופלפל שחור והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב מינימלי פעם בדקה עד להשחמה מלאה.
5. הוסיפו לתבשיל או העבירו לכלי אטום במקרר עד לשבוע ימים.

עדכונים טעימים למייל!

טיפים לטיגון נכון של בשר טחון

  • הקפידו להשתמש בבשר הטחון שקניתם במיידי או עד 48 שעות מקסימום מרגע הקנייה, אחרת העדיפו לקנות בשר קפוא בוואקום והפשירו אותו מאוחר יותר.
  • עוד טעימה: איך להפשיר בשר טחון ביעילות ובמהירות

  • ניתן לטגן את הבשר גם ללא שמן במחבת נון סטיק ולהשגיח מקרוב שהבשר לא נשרף. טגנו את הבשר עד שהוא משחים ולא יותר מדי על מנת לא לייבש אותו.
  • אל תעמיסו יותר מדי בשר במחבת. מחבת עמוסה מדי תגרום לבשר להתאדות במקום להשחים. במקום טגנו את הבשר בחלקים או השתמשו במחבת גדולה יותר.
  • הקפידו לא לערבב את הבשר יותר מדי בזמן הטיגון בכדי לשמור על רכות והעסיסיות של הבשר הטחון ועל מידת עשייה אחידה.
  • אם בבשר הטחון שקניתם יש מעט שומן ניתן להוסיף לתערובת חצי כפית אבקת סודה לשתייה, לתת לבשר לנוח לרבע שעה ולטגן כרגיל. שיטה זו תגרום לבשר להיות עסיסי ורך יתר
  • ניתן גם להכין את הבשר הטחון בשיטות אחרות כמו בישול במים רותחים למשך רבע שעה שמתאים למנות כמו בולונז, צלייה על הגריל למשך כמה דקות על מנת לקבל טעם מעושן, בישול איטי למשך מספר שעות בסיר ייעודי לתבשילים שונים ועוד.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

קולקציית הבשרים של מרינדו ליום העצמאות 2024

עצמאות 2024: נתחי בשר מוגזמים, שוקולד בוטיק מושחת ומארזי בירות לחג

חדש על המדף
רוטשילד 11 - מסעדת בשרים כשרה ויוקרתית

שחיתות בתל אביב: מסעדת בשרים חדשה וכשרה בלב רוטשילד

חדשות האוכל
פופ אפ קבב רומני של מיטש בקפה מטילדה

פיתה צרחות: הקבב הרומני המיתולוגי חוזר לפופ אפ עסיסי

חדשות האוכל
להפוך סטייק פעם אחת או יותר?

הופכים עליהם: כמה פעמים באמת צריך להפוך סטייק?

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

השיטה שעובדת: איך להסיר מרירות מחצילים לפני הבישול

מדריכים וטיפים

המדריך השלם: איך לנקות ארונות מטבח לקראת האביב

מדריכים וטיפים

מה לזלול?