כולנו היינו שם – אתם מלהטטים במטבח בין כמה משימות במקביל ולפני שאתם שמים לב, הפסטה התבשלה קצת יותר מדי זמן. אתם מסננים את הפסטה ומגלים שכבה עיקשת שנותרה דבוקה לתחתית הסיר. זו תקלת בישול נפוצה למדי ומתסכלת בהחלט אך אל דאגה, יש כמה פתרונות יעילים במיוחד וכמה צעדי מניעה שיהפכו את מנת הפסטה הבאה מאסון לתענוג.
עוד טעימה: כמה מלח צריך להוסיף למי פסטה?
למה פסטה נדבקת לסיר?
אז אם תהיתם למה בעצם פסטה נדבקת לסיר כשהיא מתבשלת יותר מדי ונאחזת בצורה כה חזקה לתחתית, יש לנו תשובה. כשפסטה מתבשלת, היא משחררת עמילנים לתוך המים. אם הפסטה מתבשלת יותר מדי, העמילנים הופכים לדביקים במיוחד ומשמשים למעשה כסוג של דבק שמצמיד את הפסטה בחוזקה לפני השטח של הסיר.
בנוסף, הסיכוי של הפסטה להידבק לסיר עולה משמעותית אם כמות המים בסיר אינה מספקת או אם אתם לא מערבבים מדי פעם את הפסטה בעת הבישול. אז כעת אתם יודעים איך למנוע את התקלה בעתיד, אבל מה לעשות אם אתם כבר עומדים בפני סיר עמוס בפסטה שנדבקה?
עוד טעימה: איך לסנן פסטה בצורה הנכונה
איך לנקות פסטה שנדבקה לסיר?
שוק במים קרים
הורידו את הסיר מהאש, מלאו אותו במים קרים והמתינו מספר דקות. שינוי הטמפרטורות הפתאומי יכול לעזור לשחרר את הפסטה. שפשפו בעדינות עם כף עץ את שאריות הפסטה מבלי לפגוע בסיר.
שיטת החומץ
הוסיפו מעט חומץ לבן לסיר והרתיחו למספר דקות. החומציות תעזור לפרק את העמילנים וכך תוכלו להסיר בעזרת כף עץ בקלות את השאריות
אידוי מהיר
הוסיפו עוד קצת מים לסיר והביאו לרתיחה. האדים יכולים לעזור לרכך את הפסטה שנדבקה לתחתית. כסו את הסיר למספר דקות ונסו לגרד בעזרת כף עץ.
שימוש בסודה לשתייה
פזרו אבקת סודה לשתייה מעל הפסטה שנתקעה והוסיפו מעט מים. חממו את הסיר למספר דקות בזמן שהסודה תפעל ותעזור לשחרר את הפסטה.
השרייה במים חמים
אם יש לכם זמן, פשוט מלאו את הסיר במים חמים והמתינו כשעה. לאחר ההשריה הפסטה אמורה לצאת בקלות יחסית עם מעט שפשוף.
עוד טעימה: כמה זמן מותר לשמור פסטה במקרר?
איך למנוע מפסטה להידבק לסיר?
בכדי למנוע את התסכול של פסטה שנדבקה בפעם הבאה, הנה כמה צעדי מניעה שכדאי לשקול.
השתמשו במספיק מים
תמיד השתמשו בסיר גדול עם הרבה מים. ככלל אצבע, השתמשו בליטר מים (כ-4 כוסות) על כל מאה גרם פסטה. היחס הזה מאפשר לפסטה לנוע בתוך הסיר ולהתבשל בצורה אחידה.
ערבבו את הפסטה
תנו לפסטה ערבוב טוב מדי פעם בדקות הבישול הראשונות. פעולה זו הכרחית על מנת למנוע מהפסטה להידבק יחד ולתחתית הסיר.
שלטו בחום
ברגע שהמים רתחו והוספתם את הפסטה, הנמיכו את האש מעט לבעבוע לא חזק מדי. רתיחה אגרסיבית עלולה אף היא לגרום לפסטה להידבק לסיר.
השתמשו בשעון
בישול יתר גורם לפסטה להידבק לתחתית הסיר. בדקו על גבי האריזה את זמן הבישול המומלץ והשתמשו בטיימר על מנת שלא לשכוח לעצור את הבישול.
אל תוסיפו שמן למים
בניגוד לאמונה הרווחת, הוספה של שמן למי הפסטה לא מונעת הידבקות. למעשה, השמן מונע מהרוטב לעטוף כראוי את הפסטה מאוחר יותר.
השתמשו בסיר איכותי
סיר נון-סטיק איכותי יכול להוות פתרון מעולה למניעה של הידבקות פסטה לסיר. הקפידו להעביר את הסיר שמשמש אתכם להכנת פסטה ניקוי יסודי מעת לעת.
בישול פסטה יכול להיות טריקי לפעמים, אך בעזרת הטיפים שהצגנו תהיו מוכנים להתמודד עם תאונות פסטה בקלות. ניסיתם אחת מהשיטות? יש לכם שיטה סודית משלכם לניקוי ספגטי מתחתית הסיר? שתפו את החוויות שלכם אתנו ועם הזללנים בתגובות.