איך להחזיר בזיליקום לחיים
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

טיפ מנצח: איך להציל עלי בזיליקום עייפים עם טריק אחד פשוט

לא חייבים לזרוק עלי בזיליקום כשהם מתחילים לאבד טריות ונראים מעט עייפים. בעזרת טריק אחד פשוט תוכלו להחיות בזיליקום בכמה דקות בלבד
שיתוף

תוכן עניינים

בזיליקום הוא אחד מעשבי התיבול שיכולים לשדרג כל מנה עם טעם וטריות שקשה להביס, אם זה פסטו, סלטים, פיצה, פסטה ועוד שלל מאכלים מהמטבח האיטלקי ובכלל.

אך בזיליקום הוא גם עשב תיבול רגיש במיוחד שנובל במהירות ומאבד מהטעם, המראה והמרקם. הרגישות הזו גורמת פעמים רבות להשלכה של בזיליקום שאיבד מטריותו לפח ולגרום לבזבוז רב.

בכדי להימנע מהבזבוז הזה תוכלו להשתמש בטריק פשוט שיחזיר את הבזיליקום לחיים בתוך כמה רגעים וישמור על העלים שמחים ובריאים.

עוד טעימה: איך לשמור על בזיליקום טרי לאורך זמן

למה בזיליקום נובל במהירות?

עלי בזיליקום רגישים במיוחד לחום, אור ואוויר יבש. לאורך זמן, עובר הבזיליקום תהליך של אידוי מים בו הוא מאבד מים דרך הנקבוביות, מה שגורם לעלים להצטמק ולהישמט.

כשהבזיליקום מאבד יותר מדי מים, התאים בו מתמוטטים ואינם יכולים לתפקד כראוי, בשלב הזה הבזיליקום שלכם ינבול ויאבד את מראהו הטרי, את הטעם ואת המרקם.

איך מחזירים בזיליקום לחיים

בכדי להחזיר לחיים בזיליקום שהתחיל לאבד מטריותו תצטרכו כמה חומרי גלם ואביזרים פשוטים שניתן למצוא בכל בית – קוביות קרח, מים, מלח, קערה גדולה, מסננת ומגבות נייר.

1. מלאו קערה גדולה במים קרים והוסיפו קוביות קרח עד שמתקבלים מים קרים מאוד.
2. הוסיפו מעט מלח וערבבו היטב עד שהמלח נמס.
3. הניחו את עלי הבזיליקום במי הקרח וערבבו אותם מעט.
4. השרו למשך כמה דקות או עד שהעלים נראים טריים ומלאי חיים שוב.
5. העבירו את העלים למסננת וייבשו בעזרת מגבת נייר או מגבת מטבח נקייה.
6. השתמשו בעלים מיד או אחסנו בקופסא אטומה במקרר למספר ימים.

עוד טעימה: איך לגדל בזיליקום בבית

למה השרייה במי קרח ומלח מחזירה את הבזיליקום לחיים?

השרייה של בזיליקום עייף במי קרח עם מלח תחזיר לעלים את החיוניות בזכות כמה תהליכים. המים הקרים מורידים את הטמפרטורה של העלים, מה שגורם להאטה של קצב התאדות המים.

בנוסף המלח גורם למים להפוך ליותר מרוכזים מאשר המים בתוך עלי הבזיליקום, מה שגורם להבדלים להבדלי לחץ שדוחפים את המים לתוך תאי העלים וגורם להם להראות שמנמנים ומלאי חיים שוב. המלח גם מתפקד כסוג של חומר משמר ומונע מבקטריות להרוס את הטעם והצבע של הבזיליקום ומאט את תהליך החמצון.

השיטה עובדת גם עם עשבי תיבול טריים נוספים כמו פטרוזיליה וכוסברה שמחזיקים בתכונות דומות לבזיליקום. בואו לגלות למה יש לכוסברה טעם של סבון לחלק מהאנשים?

יש לכם שיטה מנצחת משלכם להחזרת עלים ועשבי תיבול לחיים? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס