יש דרך להציל עלי בזיליקום עייפים עם טריק אחד פשוט

לא חייבים לזרוק עלי בזיליקום כשהם מתחילים לאבד טריות ונראים מעט עייפים. בעזרת טריק אחד פשוט תוכלו להחיות בזיליקום בכמה דקות בלבד.
איך להחזיר בזיליקום לחיים
איך להחזיר בזיליקום לחיים

בזיליקום הוא אחד מעשבי התיבול שיכולים לשדרג כל מנה עם טעם וטריות שקשה להביס, אם זה פסטו, סלטים, פיצה, פסטה ועוד שלל מאכלים מהמטבח האיטלקי ובכלל.

אך בזיליקום הוא גם עשב תיבול רגיש במיוחד שנובל במהירות ומאבד מהטעם, המראה והמרקם. הרגישות הזו גורמת פעמים רבות להשלכה של בזיליקום שאיבד מטריותו לפח ולגרום לבזבוז רב.

בכדי להימנע מהבזבוז הזה תוכלו להשתמש בטריק פשוט שיחזיר את הבזיליקום לחיים בתוך כמה רגעים וישמור על העלים שמחים ובריאים.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: איך לשמור על בזיליקום טרי לאורך זמן

למה בזיליקום נובל במהירות?

עלי בזיליקום רגישים במיוחד לחום, אור ואוויר יבש. לאורך זמן, עובר הבזיליקום תהליך של אידוי מים בו הוא מאבד מים דרך הנקבוביות, מה שגורם לעלים להצטמק ולהישמט.

כשהבזיליקום מאבד יותר מדי מים, התאים בו מתמוטטים ואינם יכולים לתפקד כראוי, בשלב הזה הבזיליקום שלכם ינבול ויאבד את מראהו הטרי, את הטעם ואת המרקם.

איך מחזירים בזיליקום לחיים

בכדי להחזיר לחיים בזיליקום שהתחיל לאבד מטריותו תצטרכו כמה חומרי גלם ואביזרים פשוטים שניתן למצוא בכל בית – קוביות קרח, מים, מלח, קערה גדולה, מסננת ומגבות נייר.

1. מלאו קערה גדולה במים קרים והוסיפו קוביות קרח עד שמתקבלים מים קרים מאוד.
2. הוסיפו מעט מלח וערבבו היטב עד שהמלח נמס.
3. הניחו את עלי הבזיליקום במי הקרח וערבבו אותם מעט.
4. השרו למשך כמה דקות או עד שהעלים נראים טריים ומלאי חיים שוב.
5. העבירו את העלים למסננת וייבשו בעזרת מגבת נייר או מגבת מטבח נקייה.
6. השתמשו בעלים מיד או אחסנו בקופסא אטומה במקרר למספר ימים.

עוד טעימה: איך לגדל בזיליקום בבית

למה השרייה במי קרח ומלח מחזירה את הבזיליקום לחיים?

השרייה של בזיליקום עייף במי קרח עם מלח תחזיר לעלים את החיוניות בזכות כמה תהליכים. המים הקרים מורידים את הטמפרטורה של העלים, מה שגורם להאטה של קצב התאדות המים.

בנוסף המלח גורם למים להפוך ליותר מרוכזים מאשר המים בתוך עלי הבזיליקום, מה שגורם להבדלים להבדלי לחץ שדוחפים את המים לתוך תאי העלים וגורם להם להראות שמנמנים ומלאי חיים שוב. המלח גם מתפקד כסוג של חומר משמר ומונע מבקטריות להרוס את הטעם והצבע של הבזיליקום ומאט את תהליך החמצון.

השיטה עובדת גם עם עשבי תיבול טריים נוספים כמו פטרוזיליה וכוסברה שמחזיקים בתכונות דומות לבזיליקום. בואו לגלות למה יש לכוסברה טעם של סבון לחלק מהאנשים?

יש לכם שיטה מנצחת משלכם להחזרת עלים ועשבי תיבול לחיים? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
12 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
תערובת תבלינים של טוויקס
חדש: תערובת תבלינים של טוויקס לארוחה הבאה שלכם
חדשות האוכל
סלמי טבעוני של Vgarden ליום העצמאות
תבלינים, רטבים ומנגל לטבעונים: חדש על המדף ליום העצמאות
חדש על המדף
מלח שולחן VS מלח ים
אחת ולתמיד: מה ההבדל בין מלח שולחן למלח ים?
מדריכים וטיפים
איך לשמור על נענע
ריח מנטה: כך תשמרו על נענע טרייה לאורך זמן
מדריכים וטיפים
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זו הדרך להכין מקושקשת אוורירית ורכה במיקרוגל
מדריכים וטיפים
איך לא חשבנו על זה: הטריק ששומר על אבוקדו טרי למשך שבוע
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל