יש דרך להציל עלי בזיליקום עייפים עם טריק אחד פשוט

לא חייבים לזרוק עלי בזיליקום כשהם מתחילים לאבד טריות ונראים מעט עייפים. בעזרת טריק אחד פשוט תוכלו להחיות בזיליקום בכמה דקות בלבד.
איך להחזיר בזיליקום לחיים
איך להחזיר בזיליקום לחיים

בזיליקום הוא אחד מעשבי התיבול שיכולים לשדרג כל מנה עם טעם וטריות שקשה להביס, אם זה פסטו, סלטים, פיצה, פסטה ועוד שלל מאכלים מהמטבח האיטלקי ובכלל.

אך בזיליקום הוא גם עשב תיבול רגיש במיוחד שנובל במהירות ומאבד מהטעם, המראה והמרקם. הרגישות הזו גורמת פעמים רבות להשלכה של בזיליקום שאיבד מטריותו לפח ולגרום לבזבוז רב.

בכדי להימנע מהבזבוז הזה תוכלו להשתמש בטריק פשוט שיחזיר את הבזיליקום לחיים בתוך כמה רגעים וישמור על העלים שמחים ובריאים.

עוד טעימה: איך לשמור על בזיליקום טרי לאורך זמן

למה בזיליקום נובל במהירות?

עלי בזיליקום רגישים במיוחד לחום, אור ואוויר יבש. לאורך זמן, עובר הבזיליקום תהליך של אידוי מים בו הוא מאבד מים דרך הנקבוביות, מה שגורם לעלים להצטמק ולהישמט.

כשהבזיליקום מאבד יותר מדי מים, התאים בו מתמוטטים ואינם יכולים לתפקד כראוי, בשלב הזה הבזיליקום שלכם ינבול ויאבד את מראהו הטרי, את הטעם ואת המרקם.

איך מחזירים בזיליקום לחיים

בכדי להחזיר לחיים בזיליקום שהתחיל לאבד מטריותו תצטרכו כמה חומרי גלם ואביזרים פשוטים שניתן למצוא בכל בית – קוביות קרח, מים, מלח, קערה גדולה, מסננת ומגבות נייר.

1. מלאו קערה גדולה במים קרים והוסיפו קוביות קרח עד שמתקבלים מים קרים מאוד.
2. הוסיפו מעט מלח וערבבו היטב עד שהמלח נמס.
3. הניחו את עלי הבזיליקום במי הקרח וערבבו אותם מעט.
4. השרו למשך כמה דקות או עד שהעלים נראים טריים ומלאי חיים שוב.
5. העבירו את העלים למסננת וייבשו בעזרת מגבת נייר או מגבת מטבח נקייה.
6. השתמשו בעלים מיד או אחסנו בקופסא אטומה במקרר למספר ימים.

עוד טעימה: איך לגדל בזיליקום בבית

למה השרייה במי קרח ומלח מחזירה את הבזיליקום לחיים?

השרייה של בזיליקום עייף במי קרח עם מלח תחזיר לעלים את החיוניות בזכות כמה תהליכים. המים הקרים מורידים את הטמפרטורה של העלים, מה שגורם להאטה של קצב התאדות המים.

בנוסף המלח גורם למים להפוך ליותר מרוכזים מאשר המים בתוך עלי הבזיליקום, מה שגורם להבדלים להבדלי לחץ שדוחפים את המים לתוך תאי העלים וגורם להם להראות שמנמנים ומלאי חיים שוב. המלח גם מתפקד כסוג של חומר משמר ומונע מבקטריות להרוס את הטעם והצבע של הבזיליקום ומאט את תהליך החמצון.

השיטה עובדת גם עם עשבי תיבול טריים נוספים כמו פטרוזיליה וכוסברה שמחזיקים בתכונות דומות לבזיליקום. בואו לגלות למה יש לכוסברה טעם של סבון לחלק מהאנשים?

יש לכם שיטה מנצחת משלכם להחזרת עלים ועשבי תיבול לחיים? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
12 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
אחסון רוזמרין טרי
זו הדרך הנכונה לשמור רוזמרין טרי לאורך זמן
טיפים למטבח
מלח שולחן VS מלח ים
אחת ולתמיד: מה ההבדל בין מלח שולחן למלח ים?
טיפים למטבח
איך לשמור פטרוזיליה במקרר לאורך זמן
חשוב לדעת: איך לשמור פטרוזיליה במקרר כמו שצריך
טיפים למטבח
איך לשמור על נענע
ריח מנטה: כך תשמרו על נענע טרייה לאורך זמן
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
פעם אחת ולתמיד: איך לשמור על בזיליקום טרי לאורך זמן
טיפים למטבח
מדריך: איך לנקות את המטבח ביעילות בכל פעם
טיפים למטבח
אחת ולתמיד: איך לבשל קינואה כמו שצריך?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל